Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Uniți pentru Ucraina! Anunțurile românilor care doresc să ajute voluntar refugiații

Miercuri, 02 Martie 2022, ora 17:42
11567 citiri
Uniți pentru Ucraina! Anunțurile românilor care doresc să ajute voluntar refugiații
FOTO: bunadimineata.ro

Echipa Ziare.com este alături de Ucraina, de refugiații care ajung în România, dar și de românii cu suflet bun care întind astăzi o mână de ajutor.

Anunțuri ale românilor care doresc să ajute voluntar refugiații din Ucraina:

TWINKLE STAR IAȘI doreste sa vina in ajutorul mamelor si copiilor care au fugit din calea razboiului din Ucraina si s-au stabilit, pentru moment, in Iasi. Vom facilita functionarea unei Gradinite si a unui spatiu educativ in Iasi, pentru copiii refugiatilor din Ucraina.

Ce vom face:

  • Punem la dispozitie spatiu pentru desfasurarea activitatilor educative (30 de locuri gradinita si 30 de locuri scoala ) de luni pana vineri intre orele 8 - 12
  • Facilitam intalnirea dintre educatori si invatatori cu elevi ucraineni
  • Punem la dispozitie un spatiu destinat mamelor refugiate, unde acestea vor putea socializa cu alte persoane aflate in situatie similara (un grup de suport) si in acelasi timp vom incerca sa intermediem intalniri intre acestea si posibili angajatori.
  • Ce avem:

  • Spatiu
  • Materiale necesare desfasurarii activitatilor (fise, creioane colorate, markere, echipament tehnic, etc.)
  • Colaborare cu institutii de invatamant private si de stat pentru indrumare in cadrul procesului educativ
  • Avem nevoie de:

  • Educatoare si invatatoare din Ucraina dispuse sa le predea copiilor in limba materna (pentru inceput in mod voluntar)
  • Voluntari vorbitori de limba ucraineana pentru suport in cadrul procesului educativ (supraveghere copii, ajutor educator/invatator)
  • Optional un microbuz cu sofer care sa asigure transportul copiilor catre centrul educational
  • Voluntari (de preferat vorbitori romana/engleza si ucraineana) cu abilitati tehnice medii care sa le ofere mamelor support in editarea CV-urilor si consiliere in procesul de angajare (identificare oferte loc de munca, aplicare job etc.)
  • Daca esti dispus sa te implici in cadrul acestui proiect sau doresti sa beneficiezi de serviciile oferite, completeaza formularul care ti se potriveste:

    Formular mame + copii: AICI

    Formular educatoare si invatatoare: AICI

    Formular voluntar: AICI

    Contact: (doar WhatsApp) 0741 404 547

    У світлі останніх подій Twinkle Star Iasi хоче прийти на допомогу матерям та дітям, які втекли від війни в Україні та оселилися поки що в Яссах. Ми будемо сприяти роботі дитячого садка та освітнього простору в Яссах для дітей біженців з України.

    Що ми будемо робити:

  • Ми надаємо приміщення для освітніх заходів (30 місць дитячий садок і 60 місць школа <класи 1 + 2 і 3 + 4>) з понеділка по п'ятницю з 8 до 12
  • Ми сприяємо зустрічі освітян і вчителів з українськими студентами
  • Ми надаємо простір для матерів-біженок, де вони зможуть поспілкуватися з іншими людьми в подібній ситуації (група підтримки), і в той же час ми намагатимемося проводити зустрічі між ними та потенційними роботодавцями.
  • Що ми маємо:

  • Приміщення
  • Матеріали, необхідні для виконання робіт (аркуші, кольорові олівці, фломастери, обладнання тощо)
  • Співпраця з приватними та державними навчальними закладами для керівництва освітнім процесом
  • Нам потрібно:

  • Українські освітяни, які бажають навчати дітей рідною мовою (спочатку на громадських засадах)
  • Україномовні волонтери для підтримки в навчальному процесі (нагляд за дітьми, допомога вихователям/вчителям)
  • За бажанням мікроавтобус з водієм для транспортування дітей до навчального центру
  • Волонтери (бажано володіють румунською/англiйською та українською мовами) із середніми технічними навичками для надання підтримки мамам у редагуванні резюме та консультування в процесі найму (ідентифікація роботи, подача заявки на роботу тощо)
  • Якщо ви готові долучитися до цього проекту або хочете скористатися пропонованими послугами, заповніть форму, яка вам підходить:

    Форма для матері + дитини: ТУТ

    Форма для вихователя і вчiтеля: ТУТ

    Форма для волонтера: ТУТ

    =================================================================================

    ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU PROMOVAREA SĂNĂTĂȚII (ARPS) este organizație neguvernamentală, non-profit, cu o experiență de mai bine de 20 de ani şi o echipă de peste 50 de specialiști care derulează proiecte cu un puternic impact în ceea ce priveşte îmbunătățirea stării de sănătate a populației, educație şi formare profesională, sprijin pentru populația defavorizată şi asistență pentru migranți.

    În contextul teribil al acestor zile, am demarat de urgenţă campania umanitară #OameniPentruOameni (strângere de fonduri pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni).

    CE NE PROPUNEM?

    Asigurarea de servicii integrate pentru refugiaţi, prin:

    identificarea persoanelor refugiate din Ucraina în urma declanşării operaţiunilor militare de către Rusia şi/sau a altor persoane care au nevoie de asistenţă

    acordarea de servicii de asistență medicală, socială, educaţionale, acordarea de sprijin material, în vederea susţinerii activităţii de primire a persoanelor refugiate

    realizarea de acţiuni comune cu alte instituții și organizații pentru diminuarea consecinţelor generate de afluxul de refugiaţi.

    CUM FACEM ASTA?

    Suntem angrenaţi într-o luptă contra cronometru în care avem ca principal partener Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei, iar împreună acţionăm în 2 direcţii cruciale:

    identificarea în timp real a nevoilor urgente ale refugiaţilor (medicamente şi alte consumabile sanitare, prim ajutor privind igiena, sănătatea şi nutriţia, terapie psihologică, reîntregirea familiilor, consiliere juridică de bază, servicii de referire pentru cazuri de violenţă sau probleme de sănătate etc.)

    colectarea fondurilor necesare şi atragerea cât mai multor parteneri în misiunea de sprijinire a refugiaţilor.

    CE AM REUŞIT PÂNĂ ACUM?

    alături de colaboratorii noştri, suntem deja în plină derulare a campaniei de strângere de fonduri destinate exclusiv sprijinirii refugiaţilor din Ucraina

    în prima săptămână de campanie, am colectat fonduri în valoare de peste 24.000 lei

    suntem în proces de achiziţie şi distribuire către Primăria din Sighetu Marmaţiei a ajutorului de urgenţă cu medicamente şi consumabile medicale.

    CE ESTE DE FĂCUT?

    Compania, angajaţii sau colaboratorii dumneavoastră pot contribui în mod direct la îmbunătățirea condițiilor ce sunt asigurate refugiaților ucraineni care trec graniţa în România:

    acordaţi cu titlu de donaţie/sponsorizare* orice sumă pentru realizarea acestor acţiuni comune de diminuare a consecinţelor generate de afluxul de refugiaţi

    alegeţi să redirecţionati 20% din impozitul pe profit*, prin contract de sponsorizare

    încurajaţi-vă angajaţii să redirecţioneze 3,5% din impozitul pe venit*, prin depunerea Formularului 230

    * către Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii (ARPS)

    Cont bancar: RO28INGB5029999910202356

    BIC Code (SWIFT): INGBROBU

    Persoane de contact:

    Corina Cazaciuc – 0721 313 005; corina.cazaciuc@arps.ro

    Popa Diana – 0766 555 055; diana.popa@arps.ro

    Mai multe detalii despre campanie: ARPS.ro

    #OameniPentruOameni - Vă mulţumim pentru implicare!

    =================================================================================

    CONSORȚIUL CULTURAL CORONA propune membrilor săi și organizațiilor culturale din oraș și județ, o inițiativă concertată în acest sens. Ne-am gândit ca, în limita resurselor și a posibilităților, instituțiile sau organizațiile culturale să primească refugiați (să-i cazeze și să le ofere condiții de lucru) pe criterii profesionale: de ex. filarmonica și opera muzicieni, teatrele actori, universitatea profesori & scriitori, muzeele muzeografi sau artiști etc. Ne-am putea anunța în rețeaua creată de autoritățile locale la CATTIA, unde am înțeles că vor fi înregistrați refugiații și, dacă vom avea aceste categorii acolo, să le preluam noi, sau măcar să analizăm situațiile. Ar fi o formă de solidaritate cu colegii noștri din țara vecină. Instituții culturale din țară și din Europa au deja acțiuni similare.

    Dacă sunteți de acord și dacă aveți resurse pentru a susține ideea, vă rugăm să ne dați un răspuns rapid și partea organizației dvs., în formularul de mai jos, ca să centralizăm capacitatea și să o transmitem mai departe.

    Completeaza formular AICI

    Cu cele mai bune gânduri,

    consiliul director al CCCorona.

    =================================================================================

    TRAVELMINIT.RO și partenerii săi din industria turismului anunță lansarea unei platforme de sprijin pentru refugiații care fug din calea războiului. Site-ul adună unități de cazare de pe întreg teritoriul României, hoteluri, pensiuni, vile și apartamente care pun la dispoziție camere gratuite, transport și mese calde pentru cei care au nevoie de ajutor în această perioadă.

    Cazări gratuite în toată România, actualizări în timp real

    Imediat după debutul conflictului din țara vecină, echipa Travelminit.ro a început să lucreze alături de partenerii săi din industria hotelieră la un plan de ajutor care să faciliteze comunicarea eficientă între operatorii unităților de cazare care pot oferi sprijin și refugiații ucraineni. În momentul de față, Travelminit.ro și partenerii săi oferă cazare gratuită pentru 500 de refugiați.

    Fiecare unitate implicată în această campanie poate fi contactată la numărul de telefon menționat pe platformă, unde sunt listate și toate informațiile privind ajutorul oferit: numărul de camere, capacitatea de cazare, serviciile suplimentare (transport, masă, medicamente) și perioada disponibilă. De asemenea, Travelminit.ro lucrează la dezvoltarea mai multor parteneriate și actualizează constant pagina, în funcție de noile disponibilități.

    Suntem cu toții #AlăturiDeUcraina!

    =================================================================================

    FUNDAȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU TINERET TIMIȘ amenajează un centru de tranzit pentru ucraineni la Casa Tineretului din Timișoara.

    Pe final de săptămână, în Timișoara se amenajează un spațiu de cazare pentru refugiații ucraineni aflați în tranzit. Spațiul se află la demisolul Casei Tineretului, creat în urma închiderii centrului de vaccinare, și este dotat cu 21 de paturi și saltele, cu posibilitate de suplimentare, două băi, mașină de spălat și uscător de haine, zonă de servit masa, zonă de joacă pentru copii și o zonă de infrastructură IT (computere conectate la internet și imprimante).

    Acest spațiu le este dedicat refugiaților ucraineni care au nevoie de cazare pe termen scurt (de la una până la trei zile) în perioada de tranzit.

    De amenajarea centrului se ocupă personalul și voluntarii internaționali ai Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT), cu suportul Universității de Vest din Timișoara, care a donat paturi și saltele, iar administrarea se va face în colaborare cu Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), cărora li se pot alătura și alte organizații de tineret din oraș.

    În vederea asigurării obiectelor și produselor necesare persoanelor aflate în tranzit, facem apel la structuri care se ocupă deja de colectarea și selectarea donațiilor, care pot ajuta cu: produse de igienă personală (inclusiv prosoape), jucării și cărți de colorat pentru copii, produse de menaj și uz casnic, precum și cu obiecte specifice: bidoane cu apă, paturi pentru bebeluși (3-4 bucăți), o masă de schimbat scutece, un uscător de păr, un uscător de haine, camere web și căști cu microfon (pentru desktopuri).

    Pentru donații, numărul de telefon este 0371.000.375. Cei interesați să ajute cu donații sunt rugați să contacteze în avans FITT la acest număr de telefon, pentru a evita surplusul de produse.

    =================================================================================

    NIRO INVESTMENT GROUP si Dragonul Roșu oferă cazare și masă pentru refugiații chinezi din Ucraina, răspunzând pozitiv apelului Ambasadei Republicii Populare Chineze la București

    Niro Investment Group susține refugiații chinezi care au venit pe teritoriul României în urma conflictelor militare din Ucraina.

    Pentru cât timp va fi nevoie, compania va asigura cazarea și masa celor care până de curând locuiau în Ucraina.

    Niro Investment Group colaborează îndeaproape cu Ambasada Republicii Populare Chineze în România și a mobilizat si traducători și voluntari din cadrul Centrului comercial și logistic Dragonul Roșu unde activează cea mai mare comunitate chineză din sud-estul Europei.

    „Este în puterea noastră atât colectivă cât și individuală să îi ajutăm pe cei care fug din calea războiului și să fim alături de ei în aceste momente dificile. Niro are infrastructura și capacitatea de a ajuta concret refugiații chinezi din Ucraina cu masă, cazare, transport și orice alt tip de ajutor necesar. Mai mult decât atât, la Dragonul Roșu activează cea mai mare comunitate chineză din sud estul Europei și întotdeauna a existat un puternic sentiment de solidaritate și susținere socială în situații critice. Au ajuns deja în România o parte dintre refugiați - este copleșitor să vezi atât de multe familii tinere și numeroși copii care au stat pe drumuri zile întregi, în condiții dificile; ne-a impresionat în mod special o mamă însărcinată care mai are deja o pereche de gemeni bebeluși. Românii sunt solidari cu drama refugiaților și acum este poate cel mai bun moment ca să arătăm ce poate face o comunitate unită!”, a declarat Catalin Dragota, director general Dragonul Roșu, parte a Niro Investment Group.

    =================================================================================

    Asociația FRENDS PENTRU DEZVOLTARE BUCUREȘTI, alături de Uniunea Studenților din România, Rotary Club Cișmigiu și alti parterneri strategici sunt #ALL4UKRAINE și au răspuns pozitiv la nevoia de a ajuta refugiații din Ucraina. Astfel, este organizată o campanie umanitară de colectare de donații în București.

    Centrul de colectare se află pe strada Plevnei, numărul 61, în incinta fostului Silver Church (Preoteasa), lângă Casa de Cultură a Studenților. Bucureștenii care vor să fie alături de oamenii care au părăsit zona de conflict și s-au refugiat în țara noastră, pot ajuta cu donații. Programul centrului este de luni până duminică, între 9:00 la 20:00.

    Voluntarii sunt încontinuu la curent cu nevoile exprimate de către ceilalți voluntari de la graniță sau de către români care au în îngrijire ucraineni și vor încerca să răspundă rapid, în funcție de stocul de donații primit. De aceea, ajutorul fiecăruia dintre noi, oricât de mic, contează enorm pentru aceste persoane nevinovate.

    Refugiații au nevoie mai ales de haine, produse de igienă personală, produse pentru nou-născuți, haine pentru copii de toate vârstele, jucării, alimente neperisabile, măști chirurgicale, dezinfectanți, medicamente de uz larg.

    Campania a debutat pe 2 martie, iar în două zile de campanie au fost colectate peste 1.700 de produse alimentare, aproape 250 de produse de igienă, 200 de haine, încălțăminte și pături, peste 300 de produse pentru copii și în jur de 20 de conserve de hrană pentru animalele de companie.

    Cauzei s-a alăturat și Societatea Studenților în Medicină din București, care, prin voluntari ai campaniei „Donează Sânge! Fii Erou!” se implică activ în ajutorul donatorilor de sânge de la centrele de transfuzie sanguină din Capitală.

    Studenții vor ajuta personalul medical al Centrului de Transfuzie Sanguină București acolo unde este nevoie, dar vor contribui și la fluidizarea fluxului de donatori. Cei care doresc să doneze sânge o pot face și la Spitalul Universitar București sau Spitalul Militar Central, pentru a ajuta victimele din Ucraina.

    De asemenea, donatorii de sânge pot opta și pentru donarea bonurilor de masă primite în urma transfuziei, pentru a achiziționa hrană refugiaților.

    =================================================================================

    Comunitate "UN SINGUR CLUJ" este o mișcare din care fac parte mai mulți operatori culturali din Cluj-Napoca și își dorește să ajute și să fie #AlăturiDeUcraina. Astfel,,, Un Singur Cluj” lansează astăzi biletul de solidaritate, prin care oamenii pot dona pentru cauze umanitare. Sunt 4 tipuri diferite de bilete, care valorează 10 lei, 50 lei, 100 lei și 500 lei, și pot fi cumpărate online.

    Prima misiune este la Cernăuți, acolo unde Primăria a cerut ajutorul României pentru a-i trimite un convoi cu echipamente și materiale necesare. Fondurile strânse prin biletele de solidaritate vor deveni astfel achiziții pentru cei nevoiași.

    Comunitatea,, Un Singur Cluj” îndeamnă la solidaritate cu vecinii noștri și la unirea tuturor forțelor pentru bine. Mișcarea,, Un Singur Cluj” a luat naștere în pandemie, în 2020, pentru a ajuta comunitatea medicală în lupta împotriva COVID-19. Festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF, UNTOLD, organizații și instituții locale sunt implicate în acest demers.

    =================================================================================

    Trans.eu - Ajutăm Ucraina!

    În Trans.eu credem că doar prin acțiuni concrete putem arăta solidaritate și putem schimba viețile oamenilor care trăiesc în Ucraina, țară afectată de război. De aceea, am creat o echipă care reacționează la evenimentele curente și organizează ajutor rapid. Până în prezent, am decis următoarele acțiuni:

    ✅ Vom dona peste 420.000 de euro pentru a sprijini eforturile de ajutorare a populației din Ucraina.

    ✅ Vom organiza un pod de transport între Europa de Vest și Ucraina. Cooperăm deja, printre altele, cu Polish Humanitarian Action, iar fundația noastră s-a alăturat clusterului logistic, alături de cele mai mari organizații umanitare din lume. Căutăm, de asemenea, alte fundații de încredere care doresc să livreze ajutor umanitar în Ucraina, precum și transportatori care să se angajeze într-o astfel de misiune.

    Având în vedere acest lucru:

    👉 Facem apel la toți transportatorii care au posibilitatea de a intra în Ucraina să se alăture acestei acțiuni - Mai multe detalii AICI.

    👉 Punem în legătură toate persoanele și organizațiile care doresc să ofere ajutor umanitar Ucrainei cu șoferii care doresc să ajute.

    =================================================================================

    CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ a intervenit de urgență cu resurse materiale, umane, financiare și logistice pentru a ajuta populația civilă care ajunge pe teritoriul României, dar și pentru ajutorarea civililor aflați în nevoie în Ucraina. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente au nevoie să fie sprijiniți și protejați.

    Rămânem ferm angajați să sprijinim în continuare populația afectată din Ucraina.

    Continuăm campania de strângere de fonduri și de produse de strictă necesitate „Umanitatea nu are granițe“ și oferim celor care vor să ajute următoarele variante:

    • DONAȚII ONLINE pe site-ul www.crucearosie.ro

    • DONAȚII PRIN SMS, la numărul 8825, cu textul UMANITATE. Donatii în valoare de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă.

    • DONAȚII prin platforma Revolut

    • DONAȚII DE ALIMENTE GREU PERISABILE în magazinele Carrefour, Mega Image și Cora prin programul Banca de Alimente.

    • DONAȚII ÎN CONTURILE campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana:

    RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

    RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)

    RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

    Mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi în acest efort umanitar, suntem impresionați cu adevărat de solidaritatea oamenilor.

    =================================================================================

    OFER CAZARE GRATUITA in orasul Curtea de Arges in apartament cu 2 camere cu bucatarie dotata,baie, incalzire centrala proprie,si cu 1 pat lat 1,40m,1 canapea extensibila,2 fotolii,la parterul blocului,pentru refugiatii din Ucraina,pe timp limitat sau pana la momentul stabilirii destinatiei/deciziei urmatoare.Solicit documente de identitate originale eliberate de autoritati ucrainiene/romanesti la predare cheii.

    Contact: Sandu Teodorescu - theosandu48@yahoo.com

    =================================================================================

    Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului – ACTEDO, organizație de drepturile omului din România este solidară cu Ucraina și poporul ucrainean și furnizează asistență juridică pro bono persoanelor afectate de războiul declanșat de Rusia, alăturându-se campaniei „Avocați pentru refugiați” a Uniunii Naționale a Barourilor din România.

    ACTEDO, prin intermediul avocaților colaboratori, membri ai Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului, oferă asistență juridică prin e-mail, telefonic sau fizic pentru persoanele refugiate din Ucraina pentru probleme precum obținerea statutului de refugiat sau pentru soluționarea diverselor probleme juridice de natură civilă sau administrativă, pe care persoanele respective le vor întâmpina pe perioada șederii lor în România. Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat un ghid bilingv româno-ucrainean, a creat un telefon verde dedicat exclusiv cetățenilor ucraineni (+40374.025.000) și o listă a avocaților care pot oferi asistență juridică refugiaților.

    Informații actualizate găsiți aici: www.actedo.org/solidaritate-cu-ucraina.

    ACTEDO este, de asemenea, membră în Alianța Europeană Pro Bono, rețea de centre de asistență juridică pro bono din Europa, inclusiv din Ucraina, și se coordonează cu parteneri din alte țări la nivel european. Persoanele fizice care au nevoie de asistență juridică pro bono pe teritoriul României pot lua legătura cu ACTEDO scriind la info@actedo.org sau accesând adresa www.actedo.org/solicita-asistenta-juridica-probono.

    La nivel european, organizațiile care sprijină refugiați din Ucraina pot solicita asistență juridică pro bono în rusă la această adresă: www.pilnet.org/eurasia_intakeform, iar în engleză la www.pilnet.org/screening-pro-bono-request-form.

    Nu în ultimul rând, avocații care doresc să se alăture acestei inițiative și să sprijine persoanele care sunt afectate de războiul din Ucraina sunt invitați să scrie la adresa info@actedo.org sau să contacteze Uniunea Națională a Barourilor din România la adresa unbr@unbr.ro.

    =================================================================================

    JOBFUL, start-up-ul românesc de tehnologie, împreună cu acceleratorul de inovație InnovX-BCR, au dezvoltat în timp record o platformă de recrutare dedicată cetățenilor ucrainieni refugiați pe teritoriul României. Platforma Jobs for Ukraine, dezvoltată cu sprijinul partenerilor de tehnologie Druid AI, Microsoft și EY România, reprezintă o inițiativă de susținere a cetățenilor din Ucraina ce vor rămâne pe teritoriul României pe termen mediu și lung, și sunt în căutarea unui loc de muncă.

    Inițiativa dezvoltată de către Jobful, platforma ce oferă o soluție de recrutare gamificată, și InnovX-BCR, acceleratorul de start-up-uri în tehnologie, constituie un hub în care nevoile de recrutare ale companiilor dispuse să angajeze forță de muncă ucraineană întâlnesc nevoia de locuri de muncă a refugiaților ce vor locui pe teritoriul țării noastre pe o perioadă nedeterminată de timp.

    Atât pentru angajator, cât și pentru angajat, platforma are un proces simplificat de înscriere ce presupune trei pași: realizarea unui cont, completarea unui profil (pentru angajat)/adăugarea unui loc de muncă (pentru companii), posibilitatea de a aplica la job-urile postate sau de a contacta un candidat, în cazul celor care recrutează.

    =================================================================================

    HELLO HOLIDAYS se alătură campaniei Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, “Facem punte către cei dragi”, în sprijinul refugiaților din Ucraina

    Hello Holidays a asigurat și asigură transport gratuit refugiaților din Ucraina care tranzitează România. Un transfer de la Vama Siret la București a fost realizat pe 28 februarie pentru mai mult de 100 de studenți indieni ai unor facultăți de medicină din Ucraina.

    Un prim transport spre Varșovia și Cracovia a fost realizat pe 28 februarie și 1 martie, pentru 63 de adulți și copii, preluați din Gara de Nord în drumul lor spre familiile din Polonia.

    Un alt transport va fi făcut pe 3 martie de la București spre Polonia (plecarea este la ora 22.00 din Gara de Nord). Șase persoane, mame și copii refugiați, au ajuns pe 27 februarie la famiile din Egipt, cu o cursă charter Hello Holidays.

    Toate transferurile sunt realizate gratuit de Hello Holidays.

    “Trăim din nou vremuri dificile, în care e nevoie de solidaritate și acțiuni concrete. În campania ANAT, Hello Holidays pune la dispoziție capacitățile de transport, flota de autocare a Hello Holidays Transport, și resursele umane, echipa Hello Holidays, pentru realizarea acțiunilor umanitare eficiente pentru refugiații din Ucraina”, declară Mădălina Balaiban, proprietarul Hello Brands

    “Sunt bucuros că Hello Holidays a răspuns pozitiv și de această dată unei inițiative ANAT, la fel ca de fiecare dată când le solicităm sprijin”, a declarat Cristian Vlad, președintele Regiunii Central Nordice a asociației

    În campania ANAT căreia Hello Holidays i s-a alăturat realizând transportul refugiaților spre locurile unde vor să ajungă, un cont bancar a fost deschis pentru donații din partea agențiilor membre ori nemembre ale asociației, persoanelor fizice din turism ori companiilor și persoanelor din afara domeniului care doresc să susțină financiar acțiuni de ajutorare a refugiaților.

    Acțiunile vizate sunt: cumpărarea de haine, mâncare, medicamente, paturi și închirierea camerelor de hotel (atunci când acestea nu pot fi obținute gratuit) pentru cei aflați la nevoie.

    Contul în care poate fi trimisă orice sumă cu precizarea “donație refugiați Ucraina” este: RO21BTRL RON CRT 05895 19301

    Un call center ANAT este deschis pentru preluarea și centralizarea informațiilor despre ajutorul de care este nevoie pentru susținerea refugiaților, pe lângă cele identificate de persoanele implicate în derularea campaniei umanitare:

    0730.195.789 pentru limba română, engleză, franceză, spaniolă

    0742.070.509 pentru limba ucraineană

    0740.942.720 pentru limba maghiară

    =================================================================================

    WORLD MEDIATRANS se implică activ în efortul de ajutorare a vecinilor ucraineni afectaţi de războiul din ţara lor şi a constituit o legătură rutieră directă către satele şi oraşele din Vestul Ucrainei.

    Camioanele WMT trec graniţa în Ucraina şi livrează ajutoare umanitare direct în ţara vecină.

    Vă chemăm să vă alăturaţi nouă în acest efort umanitar, putem colecta ajutoare (nu produse perisabile sau neambalate) din: Timiş, Caras-Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj, Maramureş.

    Persoane de contact:

    Timiş, Caras Severin

    Cosmina Matei 0758 247 248

    Arad

    Levente Borsos 0740 115 079

    Cluj, Satu Mare, Maramureş

    Claudiu Horţ 0727 843 203

    Pentru companiile care doresc să sprijine financiar achiziţia de produse, partenerul nostru CSF CFR 1993 Timisoara, CUI 27153537 pune la dispoziţie un cont bancar special, RO90RZBR0000060016754456. Menţionati SPRIJIN UCRAINA la efectuarea plăţii. Vom furniza săptămânal rapoarte cu privire la alocarea acestor fonduri.

    =================================================================================

    FUNDATIA METROPOLIS s-a implicat in ajutorarea refugiatilor din Ucraina

    Pana acum am cazat peste 100 de persoane in apartamentele inchiriate de noi si in cele puse la dispozitie de oamenii care s-au alaturat cauzei, am cazat peste 150 de persoane la Centrul din Dascalu amenajat de noi cu saltele, perne, paturi, etc. Le-am oferit si continuam sa le oferim mancare, apa, haine si produse de igiena.

    Am facilitat medicamente catre Odesa prin CJ Tulcea si colaboram cu mai multe fundatii si persoane fizice, dar si cu Prefectura Ilfov pentru centrele din Snagov, Buftea pentru ajutorarea celor cazati acolo.

    Am avea nevoie de companii care sa se alature fundatiei, fie cu donatii in mancare, medicamente si donatii in bani

    Contact: nadina.roman@fundatiametropolis.ro

    =================================================================================

    ARHIEPISCOPIA CLUJULUI realizează o colectă pentru victimele războiului din Ucraina

    Pentru a veni în sprijinul persoanelor ucrainene afectate în mod direct de tensiunile militare din țara vecină, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului inițiază o colectă constând în medicamente și materiale tehnico-sanitare de prim ajutor.

    Colecta va fi realizată la nivelul parohiilor din cele două județe ale eparhiei, urmând a fi centralizată la cele două centre de colectare puse la dispoziție în fiecare județ:

    1. Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca, strada Fabricii de Zahăr, nr. 49-51 – pentru județul Cluj, și

    2. Asociația „Filantropia Ortodoxă” Bistrița, Piața Unirii, nr. 9 – pentru județul Bistrița-Năsăud.

    În vederea acoperirii celor mai stringente nevoi, vor fi colectate doar următoarele produse: bandaje elastice; soluții antiseptice; pansamente pentru arsuri; pantenol; clorură de sodiu 0,9%, recipient de plastic 100/200 ml; plasturi toracici ocluzivi; catetere 16-18 G; bandaje hemostatice; fiole de acid tranexamic; tourniquet hemostatic tip CAT; bandaj tip Israel; fașă elastic autoadezivă; mănuși chirurgicale; antipiretice; insulină; antibiotice; plicuri efervescente pentru răceală și gripă; antihipertensive; lapte praf sugari; scutece copii și adulți; apă oxigenată; betadină; soluție Ringer; seringi 2/5/10/20 ml și truse perfuzie.

    Toate produsele colectate vor fi trimise în zona de conflict pentru a fi de folos celor care au nevoie. Această colectă se adaugă acțiunilor deja derulate în Eparhia Clujului, menite să sprijine victimele războiului din Ucraina.

    Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea și sănătatea celor aflaţi în conflict, dar şi pentru odihna sufletelor şi pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război.

    =================================================================================

    În ORAȘUL WOLVERHAMPTON din Marea Britanie, restaurantul românesc "La Bunica" și cu "Romanian Foods" au demarat o acțiune de strângere de ajutoare pentru cei din Ucraina, in special pentru refugiați. Cei de la Romanian Foods sunt deja în Romania, la Siret și ajuta persoanele care trec granița. Spre sfârșitul săptămânii se vor întoarce în UK pentru a colecta din nou.

    Produsele necesare se pot aduce la sediul restaurantului "La Bunica", Wolverhampton WV1 3HR.

    =================================================================================

    COMPLEX TURISTIC DUMBRAVA MINUNATĂ, situat în Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, oferă GRATUIT 184 de locuri de cazare și masă pentru refugiații din Ucraina.

    Ne puteți contacta la numerele de telefon 0739 884 073 sau 0739 884 074.

    =================================================================================

    OPERA NAȚIONALĂ BUCUREȘTI vine în întâmpinarea artiștilor din Ucraina

    În aceste momente de grea încercare, în primul rând pentru valorile libertății pe care prima scenă lirică le împărtășește și susține cu tărie și fermitate, în semn de solidaritate, Opera Națională București s-a alăturat demersurilor de ajutorare a artiștilor victime ale războiului de pe teritoriul ucrainean.

    Departamentul de Balet al Operei Naționale București le-a primit în aceste zile cu toată deschiderea și prietenia pe balerinele Bogdana Alekseeva și Lara Paraschiv, ambele din Odesa, cele două alăturându-se programului de studiu și repetiții al operei bucureștene.

    Bogdana Alekseeva s-a născut și a crescut în Donețk, Ucraina. La 12 ani a început studiile la Școala de Coregrafie de Stat din Belarus. Din 2019 s-a alăturat corpului de balet al Operei din Odesa, Ucraina. Tatăl ei a murit în 2014, în timpul războiului din Dunbas. În 2022, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, mama ei a fost internată in spital iar, din cauza războiului, Bogdana a pierdut legătura cu mama sa. Cu ajutorul unui prieten de origine americană, Bogdana a primit fonduri pentru a scăpa din Odesa în cea de-a treia zi de bombardamente și s-a urcat într-un autobuz către Moldova. Declarația Bogdanei:,, A trebuit sa plec din Odessa pentru ca ne au spus ca teatrul se închide, am nevoie sa continui sa dansez, visez mereu sa lucrez in diferite locuri și sa îmi extind repertoriul.”

    Lara Paraschiv are dublă cetățenie, canadiană și română, a studiat la Academia Bolshoi și a evoluat la Teatrul de Balet de Stat Astrakhan din Rusia, Baletul Gelsey Kirkland din New York, Baletul Rusesc din Orlando, iar în ultimii doi ani a fost angajată a Teatrului de Balet de Stat Dnipro din Ucraina. Dnipropretrovsk este chiar lângă Harkiv și Donețk.

    Declarația Larei: „Multe vieți sunt în pericol și mă tem că Teatrul în sine este în pericol, deoarece orașele de lângă Dnipro nu mai există, clădirile au fost distruse, aeroporturile au fost bombardate, mulți oameni au fost răniți, uciși și lăsați fără case. Dimineața, când au sunat sirenele războiului la Dnipro, am împachetat ce am putut și am plecat. Am luat cu mine câțiva artiști pentru a trece granița cu Moldova împreună. Doi băieți din Kârgâstan, doi moldoveni și doi ucraineni. Am ajuns la hotarul Palanca pe drumuri foarte grele. Orașe liniștite, goale, se simt ca „zombieland” din cauza evacuării, străzi pline de armată și tancuri. La graniță am așteptat 15 ore la coadă. Linia era plină de mașini ucrainene și câțiva moldoveni. Odată ce am ajuns, au anunțat o nouă regulă prin care bărbații ucraineni între 18 și 60 de ani nu au voie să treacă granița, trebuie să se alăture armatei. Am stat acolo și mă uitam la familiile sfâșiate, în timp ce numai mama cu copii puteau traversa, iar bărbații trebuiau să rămână în urmă și să se întoarcă pe jos sau cu autobuzul. Copiii plângeau, tații erau furioși. Nu i-au lăsat pe artiștii noștri de balet să treacă. Au trebuit să rămână în urmă în timp ce noi găseam o modalitate de a-i trece. Am vorbit cu un avocat din România care ne-a spus că pot cere azil politic doar prin intermediul Poliției de Frontieră a Moldovei, deoarece, desigur, ucrainenii nu i-ar lăsa să treacă, indiferent de scuza sau documentul pe care îl au. Prin azil politic am reușit să facem ca niște artiști de balet să treacă granița. Acum am rămas fără muncă, bani, case. Am lăsat în urmă prieteni și rude pentru a căror siguranță ne temem în fiecare minut al zilei. Am lăsat în urmă apartamente întregi cu toate lucrurile noastre de acolo. Am plecat cu toții doar cu un rucsac cu documente și încărcătoare și telefoane. Rușii au pus stăpânire pe multe dintre orașele de lângă Dnipro și, în curând, vor fi și acolo, ne temem că atunci când acest război se va termina, lucrurile nu vor mai fi ca înainte. Ucraina va trebui să se construiască din nou și va trece mult timp până când totul va fi în siguranță pentru ca oamenii să se întoarcă și să se bucure din nou de artă.”

    =================================================================================

    COMERCIANȚII CENTRULUI COMERCIAL și logistic Dragonul Roșu, împreună cu administrația zonei comerciale, se alătură inițiativei Crucea Roșie “Umanitatea nu are graniţe” în sprijinul cetăţenilor ucraineni care şi-au părăsit ţara și tranzitează sau râmân pe teritoriul României.

    La parterul clădirii Megashop din centrul comercial și logistic Dragonul Roșu a fost deschis un punct de colectare donații pentru cetăţenii ucraineni care fug din calea războiului. Ajutoarele care vor fi direcționate prin Crucea Roșie Ilfov includ: masă caldă, haine, încălțăminte, pături și lenjerii, cuptoare cu microunde, fierbătoare, produse de igienă și sanitare, apă, alimente neperisabile, inclusiv hrană pentru bebeluși și pentru animalele de companie.

    „Nu putem rămâne indiferenți la drama umanitară care se petrece la granița noastră. La Dragonul Roșu suntem o comunitate mare care și-a unit mereu forțele pentru a ajuta societatea și pe cei neprivilegiați în momente critice. Ne-am dorit să răspundem cât mai repede apelului Crucii Roșii Ilfov. Comercianți și clienți s-au mobilizat exemplar și deja am organizat două transporturi cu masă caldă, pături, cuptoare cu microunde, fierbătoare și produse de igienă. Aceste ajutoare vor fi trimise toată perioada următoare, chiar și de mai multe ori pe zi,” a declarat Cătălin Dragotă, director general Dragonul Roșu.

    Sute de mii de ucraineni şi-au părăsit casele, după izbucnirea războiului, iar câteva zeci de mii au ajuns în România, se află încă la graniţă şi aşteaptă ore în şir pentru a intra, îndurând frigul şi grijile pentru familiile lăsate în urmă.

    Prin această acțiune umanitară Centrul comercial și logistic Dragonul Roşu dorește să sprijine activ eforturile instituțiilor și voluntarilor care zilele acestea oferă ajutor real unor oameni greu încercați.

    =================================================================================

    KAUFLAND ROMÂNIA se alătură eforturilor de susținere a persoanelor afectate de situația din Ucraina și organizează o colectă de alimente neperisabile și produse de igienă personală în 50 de magazine din 15 localități.

    Pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina, Kaufland organizează, alături de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente, o colectă prin care cei interesați să ajute, clienți și angajați, pot dona în magazinele participante produse neperisabile și de igienă destinate adulților și copiilor vulnerabili. Colecta începe de astăzi și se va desfășura în cele 50 de magazine Kaufland din localitățile de la graniță și orașele mari ale țării.

    Campania de colectare a alimentelor și produselor de igienă destinate persoanelor refugiate din Ucraina se desfășoară de astăzi, 03 martie, în magazinele Kaufland din localitățile Satu Mare, Baia Mare, Carei, Sighetu Marmației, Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Tulcea, Brăila, Galați, Cluj, Brașov, Sibiu, Timișoara și București.

    În spațiile de colectare special marcate din hipermarketuri se pot depune alimente neperisabile și produse de igienă personală, din următoarele categorii: conserve, paste, alimente de bază, apă, sucuri, dulciuri, snacks-uri, biscuiți, dar și scutece, tampoane, șervețele umede și uscate, hârtie igienică, dezinfectant, săpun etc.

    Toate produsele colectate, atât cele alimentare, cât și cele nealimentare, vor fi preluate de către rețeaua națională de Bănci pentru Alimente din România și distribuite organizațiilor ce au ca beneficiari persoanele refugiate.

    =================================================================================

    Cora a demarat o campanie de colectare alimente greu perisabile în cele 10 hipermarketuri ale sale unde a organizat puncte de colectare și face apel la consumatori să contribuie alaturi de ea pentru a ajuta persoanele aflate în nevoie.

    Astfel, sunt organizate puncte de colectare unde clienții cora pot dona: mălai, făină, grâu, zahăr, ulei, orez, grâu, griș, mazăre uscată, linte, arpacaș, lapte praf; conserve - carne, pește, pate de ficat, dulceață, compoturi; paste făinoase, cereale; produse instant – supe, fulgi de fasole, fulgi de cartofi; băuturi – cacao, cafea, ceai, apă, sucuri; dulciuri – biscuiți, napolitane, croissante, fursecuri, ciocolată.

    Produsele colectate vor fi distribuite de Crucea Roșie Română în acord cu nevoile din teren.

    “Ne alăturăm Crucii Roșii într-un moment complicat cu tot ceea ce se întâmpla în acest moment, când sprijinul nostru este critic. Pentru că este nevoie de acțiuni bine coordonate, ne alăturăm Crucii Roșii Române, căreia îi punem la dispoziție produsele colectate în magazinele noastre. Ne coordonăm în permanență cu Crucea Roșie pentru a calibra și ajusta efortul nostru comun, iar cora va completa produsele necesare, în funcție de cererea primită din partea partenerilor.

    Vom rămâne alături de Crucea Roșie Română pe termen lung pentru că este multă nevoie de solidaritate și cora își dorește să fie alături de comunitățile care au nevoie de ajutor”, a spus Anca Popescu, Director CSR pentru cora Romania.

    =================================================================================

    LIDL ROMÂNIA, în parteneriat cu Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente din România, organizează o colectă de alimente în magazine.

    Colecta se desfășoară începând cu 3 martie în 53 de magazine Lidl din 25 de localități, iar în perioada următoare va fi extinsă și în alte orașe din țară. Clienții pot dona alimente neperisabile, precum și produse de igienă pentru adulți și bebeluși. În plus, Lidl România donează deja îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii, în sprijinul refugiaților. Toate produsele - alimentare și nealimentare - sunt preluate de către rețeaua națională de Bănci pentru Alimente din România și distribuite organizațiilor ce au ca beneficiari persoanele refugiate.

    Începând cu 3 martie 2022, Lidl România în parteneriat cu Federația Băncilor pentru Alimente din România organizează o campanie de colectare de alimente neperisabile și produse de igienă, în sprijinul persoanelor refugiate. Toate produsele colectate în cadrul campaniei vor fi distribuite de către Băncile Regionale pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați organizațiilor ce au ca beneficiari persoanele refugiate.

    Campania începe în 53 de magazine Lidl din localitățile Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Botoșani, Brăila, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Constanța, Fălticeni, Galați, Gura Humorului, Huși, Iași, Lunca Cetățuii, Negrești Oaș, Otopeni, Rădăuți, Satu Mare, Sighetu Marmației, Siret, Suceava, Tulcea, Vaslui, Voluntari și București, urmând să fie extinsă și în alte orașe. Toți cei care vor să contribuie la acest demers pot dona, în urnele special amenajate la ieșirea din magazinele Lidl semnalizate, următoarele categorii de produse:

    - Apă și sucuri de fructe

    - Compoturi și conserve (de carne, pește, pateuri, legume, fructe și mâncare gătita etc.)

    - Mâncare pentru bebeluși

    - Semințe, nuci, alune, fructe uscate

    - Produse de patiserie ambalate (biscuiți, croasanți, napolitane etc.)

    - Snacksuri (sticksuri, pufuleți, chipsuri etc.)

    - Produse tartinabile (gemuri, dulcețuri etc.)

    - Dulciuri ambalate

    - Produse de igienă pentru adulți și bebeluși (dezinfectant, săpun, tampoane, scutece, șervețele umede, pastă de dinți etc.)

    Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft, în magazinele Lidl.

    Totodată, Lidl România donează deja, de săptămâna trecută, îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii către Băncile Regionale pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați. Îmbrăcămintea donată a început deja să ajungă la persoanele aflate în dificultate în această perioadă.

    Băncile pentru Alimente vor distribui toate produsele către organizații nonguvernamentale care au ca beneficiari persoane refugiate.

    =================================================================================

    UVVG, ajutoare spre Ucraina - Solidari cu oamenii aflaţi în suferinţă din pricina războiului, de la începutul acestei săptămâni, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad și Liga Studenților UVVG au inițiat o campanie de strângere de fonduri și alte necesități solicitate de către autoritățile din vecinătatea graniței cu Ucraina. Campusul UVVG, de pe strada Liviu Rebereanu, a devenit un adevărat loc al zâmbetelor și al spiritului civic, donatorii venind cu sufletul deschis şi cu gândul la vorbele poetului şi aforistului polonez Stanislaw Jerzy Lec: „Într-un război de idei, mor de obicei oameni”.

    Pe această cale, dorim să mulțumim tuturor oamenilor de bine din mediul academic UVVG și nu numai. Donaţiile lor reprezintă o gură de oxigen vitală pentru cei care se vor bucura de sprijinul nostru. Conducerea universității a luat legătura cu partenerii universitari din Ucraina, oferindu-și sprijinul pentru ei, prin orice mijloace necesare, inclusiv prin punerea la dispoziția celor care fug din calea războiului de spații de cazare, consiliere psihologică și asistență medicală.

    „O delegație a Universității și a Ligii Studenților a pornit spre zona de graniță din județul Maramureș - Sighetul Marmației, cu ajutoarele adunate și dorința de a face ceva pentru comunitatea ucraineană, exact cum ne spune și sloganul universității noastre: „Prin noi înșine!”. Donaţiile, constând în alimente neperisabile, medicamente şi articole de igienă, vor fi preluate de către asociaţia ucraineană Crucea Roşie, multe urmând să ia drumul spitalelor din Ucraina. Apoi vom merge la un Centru de refugiaţi cu studenţi, pentru a ne oferi sprijinul şi a afla nevoile lor. Mulțumim tuturor oamenilor care au contribuit la succesul acestei acțiuni, în special doamnei rector prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, care a oferit sprijin necondiționat, fiind liantul dintre Liga Studenţilor şi conducerea Universităţii, o persoană pentru care voluntariatul şi acţiunile de donare reprezintă un crez” - spune Bogdan Ionuţ Suceveanu, vicepreşedintele Ligii Studenţilor UVVG, care este însoţit în această misiune de colegii-studenţi: Arnold Marchiş, Eva Gușatu, Maya Ilin, Claudiu ilea şi Zakaria Douazi.

    =================================================================================

    Textul inițial:

    Sute de mii de oamenii care au fost nevoiți să-și abandoneze casele și țara în căutarea unui adăpost sigur pentru copii. De mamele care au fost nevoite să vină singure, pe un tărâm necunoscut, în căutarea unui refugiu, lăsându-și în urmă tații, soții și frații pentru a lupta în războiul declanșat de Rusia și neștiind dacă vor mai avea unde sau la cine să se întoarcă acasă.

    În ultimele zile sute de persoane fizice, voluntari, dar și asociații, companii și ONG-uri s-au mobilizat pentru a ajuta refugiații cu alimente, cazare, medicamente și orice altceva mai au nevoie pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă.

    Tocmai de aceea Ziare.com pune la dispoziție, GRATUIT, spațiu media pentru toate entitățile dispuse să ofere sprijin refugiaților care fug din calea războiului, ajungând pe teritoriul României.

    Orice informări ale companiilor, organizațiilor neguvernamentale, asociațiilor, ONG-urilor și persoanelor fizice care desfășoară acțiuni pentru sprijinul ucrainenilor care anunță disponibilitatea de spații de cazare, colectarea și distribuirea de alimente, medicamente sau alte bunuri de primă necesitate, care oferă facilități de transport, asistență medicală sau juridică, ori care inițiază alte acțiuni umanitare pentru sprijinirea refugiaților vor putea fi publicate gratuit de către Ziare.com.

    Așteptăm orice comunicare care are ca scop susținerea refugiaților din Ucraina pe adresa de e-mail: redactia@ziare.com.

    Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
    Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
    Guvernul ucrainean a aprobat reglementări care interzic temporar bărbaţilor de vârstă militară să solicite paşapoarte în străinătate, înăsprind şi mai mult restricţiile în...
    Noi discuții între ministrul român al Apărării și șeful Pentagonului. Angajamentele asumate de țara noastră în fața amenințărilor Rusiei
    Noi discuții între ministrul român al Apărării și șeful Pentagonului. Angajamentele asumate de țara noastră în fața amenințărilor Rusiei
    Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire miercuri, 24 aprilie, cu secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, discuţiile vizând, în principal, situaţia...
    #Ucraina, #uniti pentru ucraina, #ziare com, #ajutor Ucraina, #comunicari , #stiri sociale