Zelenski pune România pe lista țărilor care au ajutat Ucraina cu apărare antiaeriană: „Nu putem vorbi deschis despre toate acum”

Luni, 13 Noiembrie 2023, ora 07:06
3548 citiri
Zelenski pune România pe lista țărilor care au ajutat Ucraina cu apărare antiaeriană: „Nu putem vorbi deschis despre toate acum”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski a menţionat România printre ţările cărora le-a mulţumit, duminică seara, pentru că au ajutat Ucraina cu apărarea antiaeriană, în condiţiile în care iarna se apropie şi este de aşteptat ca Moscova să-şi intensifice atacurile asupra infrastructurii ucrainene.

„Suntem aproape la jumătatea lunii noiembrie şi trebuie să fim pregătiţi pentru posibilitatea ca inamicul să mărească numărul de lovituri cu drone sau rachete asupra infrastructurii noastre”, le-a spus ucrainenilor, duminică seara, preşedintele Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic adresat naţiunii.

Rusia se pregăteşte pentru iarnă. Iar în Ucraina, toată atenţia noastră ar trebui să se concentreze asupra apărării, asupra răspunsului la terorişti, asupra a tot ceea ce poate face Ucraina pentru a le permite oamenilor noştri să treacă mai uşor peste această iarnă şi pentru a creşte capacităţile soldaţilor noştri”, a subliniat preşedintele Volodimir Zelenski.

În acest context, el a mulţumit tuturor partenerilor care au ajutat Ucraina cu apărarea aeriană. Zelenski a menţionat mai multe state, între care şi România: „Statele Unite, Germania, Franţa, Marea Britanie, Norvegia, Italia, România, Suedia, Olanda, Slovacia, Cehia, Bulgaria, Polonia, statele baltice şi alte ţări”, a enumerat preşedintele Ucrainei. El a spus că aceste ţări au contribuit cu sisteme Patriot, NASAMS, IRIS-T, RAVEN, Hawk şi alte sisteme de rachete care ajută la apărarea antiaeriană.

„Nu putem vorbi deschis despre toate acum, dar apărarea aeriană a Ucrainei este deja mai puternică decât anul trecut”, a spus Zelenski. „Are diferite capacităţi, dar, din păcate, nu protejează încă pe deplin întregul teritoriu”, a adăugat el. „Dar lucrăm pentru a o face şi mai puternică”, a promis Zelenski.

„Fiecare ţară, fiecare lider care ne ajută să ne consolidăm apărarea aeriană ajută la protejarea unor vieţi”, a subliniat Zelenski înainte de a le cere tuturor ucrainenilor, femeilor, tuturor celor „ale căror voci sunt auzite în lume”, jurnaliştilor, tuturor celor care susţin Ucraina în lume să ajute la consolidarea apărării. „Să ajute! Suntem capabili să trecem cele mai dificile teste. Dar numai când suntem împreună, în unitate, când avem grijă unii de alţii şi când milioane de oameni îşi ajută apărătorii şi ţara. Este imperativ să fim uniţi şi recunoscători”, a pledat Zelenski, în condiţiile în care se vorbeşte din ce în ce mai mult despre o „oboseală” a Occidentului în ceea ce priveşte ajutorul acordat Ucrainei.

Florin Niță, la o lună de la victoria cu Ucraina de la Euro 2024: ”Vara pe care n-o voi uita niciodată”
Florin Niță, la o lună de la victoria cu Ucraina de la Euro 2024: ”Vara pe care n-o voi uita niciodată”
Florin Niţă a notat, într-un mesaj postat pe Facebook la o lună de când tricolorii au învins Ucraina în primul lor meci de la Euro 2024, că nu va uita niciodată această vară. “Azi...
Hackerii vizează tot mai mult site-urile autorităților din România. Care ar fi motivele și cine revendică atacurile
Hackerii vizează tot mai mult site-urile autorităților din România. Care ar fi motivele și cine revendică atacurile
Atacurile de tip DDoS împotriva site-urilor instituțiilor guvernamentale din România sunt în creștere potrivit unui analist de securitate ASERT. Mai multe grupări de hackeri au revendicat...
#Ucraina, #Volodimir Zelenski, #Romania, #aparare antiaeriana , #stiri Volodimir Zelenski
  1. Joe Biden își va anunța retragerea din cursa prezidențială, anunță presa din SUA. Presiunea liderilor democrați este imensă
  2. Lavrov: Rusia va coopera cu orice președinte al Statelor Unite. Care sunt condițiile Moscovei
  3. S-a dat drept doctor și a păcălit un bărbat să-i dea aproape 6.000 de euro. Magistrații l-au trimis unde îi e locul
  4. Femeie găsită moartă într-o piscină din Craiova. Polițiștii încearcă să afle dacă a fost crimă sau accident
  5. Minor de 13 ani din Sălaj, bătut și violat de un individ fără scrupule. Decizia magistraților în acest caz terifiant
  6. Scene teribile pe un drum din Tulcea. 12 autoturisme şi un microbuz au fost surprinse de o viitură puternică VIDEO
  7. Un înalt oficial rus a cerut să fie trimis pe frontul din Ucraina. Alexandr Kibovski fusese condamnat pentru luare de mită
  8. Guvernul de la Kiev cere majorarea taxelor pentru a putea susține efortul de război. Cum arată bugetul de apărare
  9. Directorul care a extins plajele pe litoralul românesc părăsește ABADL. Cine îi va lua locul SURSE
  10. Volodimir Zelenski și-a întâlinit marele rival pe un aeroport din Londra. Participarea la summitul Comunității Politice Europene