Ucraineni rătăciți pe munte după ce au trecut granița în România. Le e foarte frig și imploră ajutor. Salvamontiștii au plecat deja după ei

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 20:59
2745 citiri
Ucraineni rătăciți pe munte după ce au trecut granița în România. Le e foarte frig și imploră ajutor. Salvamontiștii au plecat deja după ei
Autospecială Salvamont FOTO: facebook/ Salvamont Maramureș

Salvamont Maramureș a anunțat miercuri seara, 7 decembrie, că au fost anunțați cu privire la un grup de patru ucraineni rătăciți în partea muntoasă a zonei Poienile de Sub Munte. O echipă de salvare a plecat deja în căutarea lor.

În locul unde ar fi cei patru zăpada este foarte mare, iar salvatorii ar putea face 7-8 ore până vor ajunge la ei. Deja o primă echipă a plecat în căutarea lor și se pregătește cea de-a doua echipă.

Intervenția este foarte grea pentru că în zona respectivă nu există semnal GSM.

”Alarma în desfășurare a SPJ Salvamont Maramureș.

4 cetățeni ucraineni, 3 bărbați și o femeie cu vârste între 30 și 32 ani au trecut azi dimineață frontiera din Ucraina spre România blocandu-se - rătăcindu-se din cauza condițiilor meteo și a terenului extrem de dificil în partea muntoasă a zonei Poienile de Sub Munte, jud Maramureș.

Nu se poate comunica cu cei 4 dar apelanta care a sunat la 112 în această seară și care a ținut legătură cu un aparținător al celor 4 ne-a transmis că una dintre persoane nu mai comunică iar ceilalți se plâng că le e foarte frig și imploră să fie ajutați!

În zona pe care am identificat-o altitudinea este de peste 1600 metri, a nins în ultimele zile, zăpadă este aproximativ de 60-80 cm, iar traseul până în locul în care au fost confirmate telefonic de către apelantă coordonatele celor 4 este de aproximativ 7-8 ore de mers cu echipamentele din dotare.

Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș formată din 6 salvatori montani echipați pentru condiții de iarnă s-a deplasat cu autospeciala din dotare până unde este acces urmând că ulterior să pornească pe munte pe un traseu extrem de dificil și ca relief și ca timp de parcurs.

O alta echipă a SPJ Salvamont Maramureș formată din încă 6 salvatori montani se pregătește să pornească că suport al primei echipe, ultimii urmând să se poziționeze în locul în care prima echipă va lăsa autospeciala de intervenție pentru a urca pe munte iar de acolo vor încerca să stabilească comunicații cu prima echipă pentru extragerea celor 4 cetățeni ucraineni din munte în noaptea asta.

Din păcate în zonă nu există semnal telefonic deloc iar zona datorită reliefului ne oferă un semnal slab și pe stațiile pe care le avem în dotare.

Revenim cu amănunte...”, a transmis Salvamont Maramureș.

Citește și:
Gata cu Dubaiul! Unde a fost văzută Simona Halep după cantonamentul din Golf FOTO
Gata cu Dubaiul! Unde a fost văzută Simona Halep după cantonamentul din Golf FOTO
Simona Halep a efectuat o perioadă de pregătire la Dubai, unde a alternat antrenamentele fizice cu relaxarea. Ea s-a pregătit alături de Fabien Cosmao (de la Academia Mouratoglou), Vasile...
Filmul românesc care a detronat toate mega-producțiile de pe Netflix
Filmul românesc care a detronat toate mega-producțiile de pe Netflix
Filmele românești sunt din ce în ce mai apreciate de public, inclusiv pe platformele de streaming și nu neapărat în cinematografe. La acest moment, pelicula "Nunţi, botezuri,...