Operațiune dramatică pentru salvarea a doi tineri ucraineni din zona montană din Maramureş: "Erau epuizaţi, aveau dureri de picioare şi nu se puteau deplasa"

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 13:15
2754 citiri
Operațiune dramatică pentru salvarea a doi tineri ucraineni din zona montană din Maramureş: "Erau epuizaţi, aveau dureri de picioare şi nu se puteau deplasa"
Poliția de Frontieră în timpul operațiunii de salvare FOTO news.ro

Poliţia de Frontieră a transmis duminică, 25 septembrie, detalii despre operaţiunea de căutare a celor doi tineri ucraineni rătăciţi în zona montană din Maramureş. După primirea sesizării, cei doi au fost reperaţi, dar terenul accidentat din zona nu le-a permis salvatorilor să-i extragă de lângă un izvor.

Cei doi erau epuizaţi, aveau dureri de picioare şi nu se puteau deplasa. De asemenea, mama tinerilor a avut nevoie de îngrijiri.

”Mobilizarea exemplară a poliţiştilor de frontieră de la Sectorul Valea Vişeului, cu sprijinul colegilor de la Salvamont Maramureş, a dus, ieri, la găsirea a doi tineri ucraineni, rătăciţi în Munţii Maramureşului, la cota 1.600 metri altitudine. Povestea începe în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, unde o mamă ucraineancă, sfâşiată de temeri, plânge şi strigă după ajutor. Singurele ei cuvinte, repetate la nesfârşit au fost - Copiii mei, copiii mei!”, a transmis, duminică Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că poliţiştii de frontieră au reuşit să identifice zona în care se aflau tinerii ucraineni, iar cu ajutorul elicopterului MAI, chiar să-i repereze, doar că terenul accidentat din zona nu le-a permis să-i extragă de lângă un izvor.

”Mai era o problemă, şi anume faptul că cei doi tineri erau epuizaţi, aveau dureri de picioare şi nu se puteau deplasa. Epuizată era şi mama, aflată în Punctul de Trecere Sighetu Marmaţiei, care la un moment dat leşină de emoţii, fiind transportată de urgenţă la spital. Zece poliţişti de frontieră, atât cei aflaţi în serviciu, dar şi cei alertaţi de la domiciliu, au format echipe de salvare, iar împreună cu salvamontişti au pornit spre Vârful Polonica. Cei doi tineri au fost găsiţi teferi”, au mai transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Sursa citată a precizat că femeia şi-a revenit şi s-a deplasat în cortul din faţa PTF Sighetu Marmaţiei pentru a mulţumi poliţiştilor de frontieră.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Strat nou de zăpadă de peste jumătate de metru la munte. Avertisment pentru turiști
Strat nou de zăpadă de peste jumătate de metru la munte. Avertisment pentru turiști
Un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri s-a depus la munte, la altitudini mai mari de 1800 de metri, în urma ninsorilor din ultimele zile, la altitudini de peste 2200 de metri zăpada...
#ucraineni, #salvati, #munte, #politia de frontiera, #maramures , #politie