Ucrainienii anunță că fac față tot mai greu atacurilor rusești de pe frontul de est. Un alt oraș important ar putea fi pierdut

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 11:44
2902 citiri
Ucrainienii anunță că fac față tot mai greu atacurilor rusești de pe frontul de est. Un alt oraș important ar putea fi pierdut
Soldați ucraineni fac față tot mai greu ofensivei rusești FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Situaţia pe frontul de est din Ucraina "s-a deteriorat considerabil în ultimele zile", a declarat sâmbătă comandantul armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, remarcând o "intensificare" a ofensivei armatei ruse, care se îndreaptă în special spre oraşul-cheie Ceasiv Iar, relatează AFP.

"Situaţia pe frontul de est s-a deteriorat considerabil în ultimele zile. Acest lucru se datorează în principal unei intensificări semnificative a ofensivei inamicului după alegerile prezidenţiale din Rusia", care au avut loc la mijlocul lunii martie, a scris Sîrski pe Telegram.

Armata rusă atacă poziţiile ucrainene în sectoarele Lîman şi Bahmut "cu grupuri de asalt susţinute de vehicule blindate", precum şi în sectorul Pokrovsk, a precizat el. "Acest lucru a fost posibil datorită vremii calde şi uscate, care a făcut ca majoritatea zonelor deschise să fie accesibile tancurilor", a explicat Oleksandr Sîrski.

În pofida pierderilor, armata rusă a desfăşurat "noi unităţi blindate", ceea ce i-a permis să obţină "succese tactice". Ruşii şi-au intensificat presiunea în jurul Ceasiv Iar în ultimele zile, acest oraş-cheie din estul ţării fiind acum "sub foc constant", potrivit Kievului.

Oraşul, situat pe un deal, se află la mai puţin de 30 de kilometri sud-est de Kramatorsk, principalul oraş din regiunea controlată de ucraineni şi un important nod feroviar şi logistic pentru armata ucraineană.

Oleksandr Sîrski spune că zonele "cele mai problematice" au fost consolidate, în special cu apărare antiaeriană. "Problema superiorităţii tehnice asupra inamicului în domeniul armelor de înaltă tehnologie a apărut din nou", a spus el. "Numai în acest fel vom putea învinge un inamic mai mare", a adăugat comandantul ucrainean. El a spus că este necesar, de asemenea, "să se îmbunătăţească calitatea pregătirii personalului militar".

De luni de zile, Kievul le cere aliaţilor săi occidentali mai multe muniţii şi sisteme de apărare antiaeriană. Dar ajutorul se epuizează din cauza blocajelor politice de la Washington, ceea ce îi obligă pe soldaţii ucraineni să facă economie la muniţie. De asemenea, armata ucraineană se străduieşte să facă noi recrutări, în faţa unor forţe ruseşti mai mari şi mai bine echipate.

Quarterly Report - Editia 4

Rusia formează o altă grupare de forțe lângă granița de nord a Ucrainei, anunță Zelenski
Rusia formează o altă grupare de forțe lângă granița de nord a Ucrainei, anunță Zelenski
Rusia formează o altă grupare de trupe în apropierea frontierei de nord a Ucrainei, pe fondul ofensivei în curs de desfășurare în regiunea Harkov, a declarat președintele Volodimir...
Ucrainenii au ucis doi oameni și au rănit alți 10, în urma unui bombardament cu lansatoare de obuze la Belgorod
Ucrainenii au ucis doi oameni și au rănit alți 10, în urma unui bombardament cu lansatoare de obuze la Belgorod
Două persoane au fost ucise într-un bombardament ucrainean cu lansatoare de obuze în regiunea rusă Belgorod, anunţă guvernatorul Viaceslav Gladkov, relatează AFP. ”Forţele armate...
#ucrainieni, #Rusia, #atacuri, #front, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina