De ce arme are nevoie Ucraina pentru a schimba cursul războiului

Miercuri, 17 August 2022, ora 05:12
3938 citiri
De ce arme are nevoie Ucraina pentru a schimba cursul războiului
Tancuri Abrams/ FOTO EDR Magazine

În ciuda sprijinului din Occident cu armament, în războiul împotriva Kremlinului, Kievul are nevoie de mortiere autopropulsate, aviație și tancuri moderne (Leopard, AMX-56 Leclerc sau Abrams) pentru a obține / consolida avantajul, susține expertul militar Oleg Jdanov într-un comentariu la Canal 24.

Jdanov invocă unul dintre motivele-cheie ale lipsei de grabă din partea statelor occidentale de a le furniza: nu au un mecanism de înlocuire pus la punct.

"Nimeni nu vrea să-și dea propriile stocuri - trebuie înlocuite. Fie obține bani pentru înlocuire, fie primește garanții de securitate din altă țară, fie începe producția altor noi tipuri de arme", a menționat el.

Ucraina a primit şase obuziere din Letonia, a anunţat ministrul ucrainean al Apărării, potrivit DPA.

"Împreună vom învinge!”, a scris Oleksii Reznikov pe Twitter, luni, referindu-se la cele şase obuziere americane autopropulsate M109.

De când a început invazia rusă, Ucraina a primit şapte tipuri diferite de obuziere cu calibru NATO de 155 de milimetri, înlocuind tunurile grele de fabricaţie sovietică, care sunt mai puţin precise şi pentru care stocurile de muniţie s-au redus.

De asemenea, Letonia a livrat Ucrainei patru elicoptere de concepţie sovietică.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioanele de luptă ale NATO au fost mobilizate după ce Rusia a lansat atacuri masive cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri, 19 aprilie....
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ucriana razboi rusia invazie arme occident, #tancuri, #avioane , #Razboi Ucraina
Comentarii