Eckstein Kovacs nu exclude iesirea UDMR de la guvernare, daca e necesara

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 20:51
983 citiri
Eckstein Kovacs nu exclude iesirea UDMR de la guvernare, daca e necesara
Foto: Arhiva

Peter Eckstein Kovacs, candidat la presedintia UDMR, spune ca nu exclude iesirea UDMR din Guvern, "daca este necesara", si apreciaza ca ideea unui prim-ministru independent ar putea fi o solutie.

"UDMR-ul trebuie sa fie mult mai pragmatic, mult mai realist, mult mai deschis la celelalte forte politice din Romania si din Ungaria.

Ambii mei contra-candidati spun ca noi trebuie sa ne angajam pe termen lung in coalitii si in colaborari cu partidele de centru-dreapta. Eu spun ca UDMR-ul si-a dovedit de-a lungul anilor capacitatea de a intra in coalitii cu toate partidele mari romanesti, eu cred ca acest lucru este o calitate si cred ca trebuie sa ne pastram aceasta capacitate ca in conditii date, pe baza unor intelegeri, sa intram in coalitii nu numai cu unul dintre partidele politice romanesti, cred ca ar fi o greseala", a declarat acesta la RFI.

Peter Eckstein Kovacs nu exclude iesirea UDMR din Guvern, chiar daca nu o spune clar: "Vad ca este o nemultumire crescanda fata de politica UDMR-ului, in randul comunitatii maghiare. Deci este o chestiune in care te gandesti de zece ori inainte sa tai, dar nu exclud aceasta posibilitate, daca este necesara".

Pe de alta parte, in opinia sa, varianta unui premier tehnocrat ar putea fi cea mai buna solutie.

"Contra-candidatul meu, cat si presedintele in functie, Marko Bela, au spus ca ei prefera un prim-ministru politic. Eu nu sunt chiar atat de sigur ca aceasta este decizia corecta. Varianta unui prim-ministru tehnocrat trebuie sa fie analizata si are mii de ramificatii aceasta chestiune. Personal, nu exclud ca aceasta sa fie, in anumite conditii, solutia cea mai buna", precizeaza consilierul prezidential.

El recunoaste insa ca un prim-ministru independent ar putea avea dificultati in a se intelege cu partidele politice.

"Eu am avut ocazia sa vad si chiar sa lucrez cu un astfel de prim-ministru, cu domnul guvernator Isarescu, care intr-adevar a avut unele dificultati de a negocia cu partidele politice. Aici depinde mult si de partidele politice, ce asteapta de la un premier tehnocrat, plus capacitatea dansului", a explicat candidatul la presedintia UDMR.

Citeste mai multe declaratii date de Peter Eckstein Kovacs, candidat la presedintia UDMR la RFI.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Peter Eckstein Kovacs guvernare, #UDMR iesire guvernare , #alegeri UDMR
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Eu spun ca UDMR-ul si-a dovedit de-a lungul anilor capacitatea de a intra in coalitii cu toate partidele mari romanesti,
Poza XERESS
XERESS
rank 3