PCM cere UDMR mai multe colegii pentru Covasna si Harghita

Vineri, 01 August 2008, ora 17:09

   

PCM cere UDMR mai multe colegii pentru Covasna si Harghita
Partidul Civic Maghiar a cerut UDMR mai multe colegii pentru candidaturile din Covasna si Harghita.

Conducerea PCM i-a transmis, vineri la pranz, presedintelui UDMR, Marko Bela, o scrisoare prin care ii transmite ca doresc sa mentina solicitarea pentru mandate in plus in judetele Covasna si Harghita, fata de oferta de unu plus unu facuta de UDMR.

"Am spus ca suntem deschisi la Coalitia interna. Acum sunt 32 de parlamentari maghiari in Parlamentul Romaniei, PCM a primit aproximativ 19% per ansamblu in tara la alegerile locale, ceea ce inseamna 6 mandate. In Harghita si Covasna PCM a luat 40%, ceea ce inseamna 4 mandate din 6. Asteptam oferta UDMR legat de varianta de joi. Daca nu suntem corespunzator reprezentati, in raport echilibrat, n-are rost", a declarat presedintele PCM, Szasz Jeno, pentru NewsIn.

Intrebat ce urmeaza in cazul in care UDMR nu va fi de acord cu varianta PCM, Szasz a afirmat ca se vor aduna pentru consultari si vor lua o decizie.

Liderii UDMR si PCM s-au intalnit, joi, la Targu-Mures, civicii maghiari acceptand sa aiba candidati pe lista Uniunii, dar nu au acceptat numarul de mandate propuse.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 705 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
koko51955
rank 5
NO, BINE, MA
Nu siu de ce se tot baga inseama,omul asta. Pai, MA OM NE BUN, NU PUTEAI SA-I SPUI ASTA, CAND V-AT INTALNIT? CE DRAC VA TAT CERTATI IN PRESA? POATE AR FI MAI BINE SA VA BAGATI IN PRESA PTR STRUGURI, MAI GHIURI, IAR W.C.TUDOR ARE GRIJA, DAR SI OAMENI, SA VA SCOATA ZAMA BINE,POATE ASA VA VINE MINTEA LA CEREBEL SI VA SI USCATI REPEDE.ASTA-I BUNA,MA. NUMAI DE VOI, NE ARDEA NOUA ACUM.
politicatv.ro
rank 1
Degeaba
UDMR mai bine se apuca singur de treaba, PCM nu a facut nimic decat sa'i incurce...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor