Szasz Jeno: Multi maghiari si-ar dori ca Laszlo Tokes sa conduca UDMR

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 10:43
929 citiri
Szasz Jeno: Multi maghiari si-ar dori ca Laszlo Tokes sa conduca UDMR
Foto: Arhiva

Presedintele PCM, Szasz Jeno, a afirmat, marti seara, la Sf. Gheorghe, ca foarte multa lume din Ardeal il doreste pe Laszlo Tokes la conducerea UDMR si ca prezenta acestuia in fruntea Uniunii, la un moment dat, ar reprezenta o rezolvare pentru conflictul dintre aceasta formatiune si PCM.

"Cred ca foarte multa din Ardeal ar dori acest lucru, eu sunt unul din acei oameni care am aceasta doleanta. Daca a facut acest pas dl Tokes Laszlo sa conduca lista UDMR, ar fi acum chiar o rezolvare pentru conflictul UDMR - PCM daca dl episcop ar conduce si UDMR, si atunci va asigur ca va fi coalitie intre UDMR si PCM", a declarat, marti seara, dupa Adunarea judeteana a Delegatilor PCM Covasna, Szasz Jeno.

Presedintele Partidului Civic Maghiar a afirmat ca episcopul Tokes Laszlo a fost presedinte de onoare al UDMR timp de 13 ani si este in continuare membru al Uniunii, iar el a avut posibilitatea de a lua aceasta decizie sa faca parte din lista UDMR la alegerile europarlamentare, insa PCM, care reprezinta un cadru juridic si organizatoric pentru alternativa UDMR, nu il poate urma in aceasta intelegere pe Tokes Laszlo.

" (...), noi, totusi, care suntem acum cadru juridic si organizatoric pentru alternativa la UDMR, sau suntem un cadru juridic pentru viata politica din afara UDMR, nu putem urma in aceasta intelegere cu UDMR pe dl episcop Tokes, ca si PCM, dar daca vrea un membru al nostru sa mearga la un forum organizat de Tokes, atunci poate, nu e nicio decizie contrara din partea noastra", a mai declarat Szasz Jeno.

Presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), episcopul Tokes Laszlo, a incheiat o intelegere cu UDMR si va fi primul pe lista Uniunii la alegerile pentru Parlamentul European.

Presedintele PCM a participat marti seara, la Sfantu-Gheorghe, la Adunarea judeteana a Delegatilor PCM Covasna, ocazie cu care au fost alesi delegatii care sa participe la Congresul PCM din data de 14 martie si au fost prezentate unele propuneri de modificari ale statutului partidului. Din Adunare fac parte 89 de delegati cu drept de vot, dintre care o treime sunt alesi sa participe la Congres.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#UDMR, #alegeri parlamentare, #Szasz Jeno , #alegeri