UDMR discuta iesirea de la guvernare? Lider din Harghita: Votantii ne-au aratat ce vor

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 14:29
2753 citiri
UDMR discuta iesirea de la guvernare? Lider din Harghita: Votantii ne-au aratat ce vor
Foto: targmuresanul.ro

UDMR discuta situatia aparuta dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre candidatul ACL, Klaus Iohannis, si ar putea iesi de la guvernare. Voci din partid vorbesc deschis de acest lucru, iar parlamentarii UDMR se intalnesc marti pentru a analiza toate optiunile.

"Nu caut motive pentru a iesi de la guvernare, acum incerc sa inteleg ce se intampla. Trebuie sa intelegem de ce lumea a votat asa si care a fost argumentul pentru un astfel de vot. De aceea discutam cu grupurile, cu organizatiile locale, judetene", a declarat presedintele UDMR Kelemen Hunor, marti, inainte de a intra la sedinta cu grupurile parlamentare.

Potrivit acestuia, singurul for care poate lua o decizie privind iesirea sau ramanerea in majoritatea guvernamentala este Consiliul Permanent al UDMR.

Voci din UDMR au inceput sa vorbeasca despre iesirea de la guvernare dupa aflarea rezultatului alegerilor de duminica.

"Suntem intr-o noua situatie, trebuie sa vorbim ce vom face in continuare. Subiectul din turul doi al alegerilor a fost despre a ramane la guvernare sau a trece in Opozitie? Votantii maghiari au aratat incotro trebuie sa mearga UDMR", a declarat pentru Radio Targu Mures presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba.

Csaba sustine ca electoratul maghiar din Romania, pe care il apreciaza la 500.000 de persoane, "stie ce vrea" si ca politicienii care il reprezinta trebuie sa urmeze calea indicata de oameni.

"Acum nu se merita a inainta politicieni pe functii de putere, votul de duminica a fost exprimarea unei opinii despre politicieni, iar vointa poporului este lege. Trebuie sa reformam si din punct de vedere al continutului", a spus Borboly Csaba.

Politicianul maghiar a subliniat ca Romania "si-a arata alta fata" votand un presedinte sas si protestant si ca UDMR a procedat bine cand i-a lasat pe maghiari sa decida singuri cu cine sa voteze.

Un lider UDMR cere iesirea de la guvernare

Parlamentarii UDMR se intalnesc marti, de la ora 14:30, la Palatul Parlamentului, urmand sa discute si daca vor ramane sau nu la guvernare alaturi de PSD, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleeasi surse, UDMR este scindata, parlamentarii tineri dorind parasirea guvernarii, iar parlamentarii vechi sustinand ramanea in actuala majoritate parlamentara si guvernamentala. Decizia insa nu se va lua marti, ci abia dupa punerea ei in discutie in forurile superioare ale UDMR.

Electoratul maghiar din Transilvania a votat masiv in favoarea lui Klaus Iohannis, la alegerile din 16 noiembrie. In Harghita, Klaus Iohannis a fost ales de 79,78% dintre voturi, in Covasna a castigat cu 77,95%, iar in Mures cu 68,65%.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#UDMR sedinta analiza guvernare, #UDMR analiza iesire guvernare, #UDMR analiza rezultate alegeri , #alegeri