USL: UDMR va fi cooptata la guvernare, ramane de stabilit nivelul - surse (Video)

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 21:41
3158 citiri
USL: UDMR va fi cooptata la guvernare, ramane de stabilit nivelul - surse (Video)

UDMR va fi cooptata la guvernare alaturi de USL, urmand a se stabili daca Uniunea va participa la nivel de ministru sau doar de secretari de stat, au declarat, miercuri, surse participante la prima discutie dintre liderii USL si UDMR desfasurata la Palatul Parlamentului.

Conform surselor USL citate, nivelul participarii UDMR la guvernare urmeaza sa fie discutat.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, miercuri, dupa intalnirea de la Palatul Parlamentului, ca din punctul sau de vedere Victor Ponta este singura varianta viabila de premier care sa fie desemnat de seful statului, precizand ca opinia sa nu tine cont de situatia in care formatiunea maghiara va fi, la putere sau in opozitie.

"Din punctul meu de vedere, exista o singura varianta, indiferent daca vom intra la guvernare sau nu, cei care au castigat alegerile si bineinteles Victor Ponta. Asta nu are legatura cu situatia ulterioara desemnarii primului ministru", a declarat presedintele UDMR.

El a fost intrebat in ce conditii va intra UDMR la guvernare alaturi de USL, avand in vedere pozitia PNL.

UDMR: Ponta, singura varianta de premier, chiar daca nu intram la guvernare

"Un dialog va exista, fiindca Romania are nevoie de dialog. Societatea romaneasca are nevoie de liniste, nu de scandal. Deci dialog va exista, indiferent cine va fi la guvernare si cine va fi in opozitie si eu cred ca e bine dupa foarte multi ani de zile sa trecem intr-o noua etapa. (...) Cunosc declaratiile presedintelui Crin Antonescu si sunt pentru mine linistitoare, deci este un om deschis la dialog, la colaborare, in rest amanunte putem sa va dam saptamana viitoare", a sustinut Kelemen, precizand ca o noua intalnire ar putea sa aiba loc la inceputul saptamanii viitoare.

Inaintea intalnirii de la Palatul Parlamentului, Laszlo Borbely a precizat ca obiectul discutiilor vizeaza modul in care vor fi alocate functiile in noul Legislativ.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#UDMR alegeri guvernare, #UDMR guvernare USL, #USL alianta UDMR guvern , #alegeri