USL: UDMR va fi cooptata la guvernare, ramane de stabilit nivelul - surse (Video)

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 21:41
2941 citiri
USL: UDMR va fi cooptata la guvernare, ramane de stabilit nivelul - surse (Video)

UDMR va fi cooptata la guvernare alaturi de USL, urmand a se stabili daca Uniunea va participa la nivel de ministru sau doar de secretari de stat, au declarat, miercuri, surse participante la prima discutie dintre liderii USL si UDMR desfasurata la Palatul Parlamentului.

Conform surselor USL citate, nivelul participarii UDMR la guvernare urmeaza sa fie discutat.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, miercuri, dupa intalnirea de la Palatul Parlamentului, ca din punctul sau de vedere Victor Ponta este singura varianta viabila de premier care sa fie desemnat de seful statului, precizand ca opinia sa nu tine cont de situatia in care formatiunea maghiara va fi, la putere sau in opozitie.

"Din punctul meu de vedere, exista o singura varianta, indiferent daca vom intra la guvernare sau nu, cei care au castigat alegerile si bineinteles Victor Ponta. Asta nu are legatura cu situatia ulterioara desemnarii primului ministru", a declarat presedintele UDMR.

El a fost intrebat in ce conditii va intra UDMR la guvernare alaturi de USL, avand in vedere pozitia PNL.

UDMR: Ponta, singura varianta de premier, chiar daca nu intram la guvernare

"Un dialog va exista, fiindca Romania are nevoie de dialog. Societatea romaneasca are nevoie de liniste, nu de scandal. Deci dialog va exista, indiferent cine va fi la guvernare si cine va fi in opozitie si eu cred ca e bine dupa foarte multi ani de zile sa trecem intr-o noua etapa. (...) Cunosc declaratiile presedintelui Crin Antonescu si sunt pentru mine linistitoare, deci este un om deschis la dialog, la colaborare, in rest amanunte putem sa va dam saptamana viitoare", a sustinut Kelemen, precizand ca o noua intalnire ar putea sa aiba loc la inceputul saptamanii viitoare.

Inaintea intalnirii de la Palatul Parlamentului, Laszlo Borbely a precizat ca obiectul discutiilor vizeaza modul in care vor fi alocate functiile in noul Legislativ.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...