Ziare.com

Attila Korodi: UDMR doreste sa participe la o guvernare stabila

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 22:20

   

Attila Korodi: UDMR doreste sa participe la o guvernare stabila
Deputatul UDMR Attila Korodi sustine ca dorinta lor este ca Uniunea sa participe la o structura care sa poata oferi o guvernare stabila.

"Probabil ca noi, si sunt convins ca noi vom contribui la o structura care sa poata sa ofere o guvernare stabila, asta dorim sa facem si, in primul rand, dorim sa facem impreuna cu liberalii, dar desigur liberalii trebuie sa precizeze foarte clar pozitia lor dupa ce se dau rezultatele finale in alegeri, pentru ca, pana la urma, atunci toata lumea poate sa defineasca strategia pe urmatorii trei ani", a declarat, joi, la Sfantu-Gheorghe, deputatul UDMR Attila Korodi.

Intrebat despre faptul ca Uniunea este acuzata ca este dispusa sa colaboreze cu orice partid, Korodi a explicat ca UDMR nu este un partid clasic si care se bazeaza pe o ideologie, ci pe reprezentarea intereselor comunitatii maghiare, care trebuie sa primeze.

"Totdeauna asta trebuie sa priveasca in primul rand, care este interesul comunitatii, iar interesul comunitatii este de participa, daca sunt conditii normale, la o guvernare, si de ce spun conditii normale, pentru ca putem sa contribuim numai atunci cand aceste conditii indeplinesc clar si o democratizare si modernizare continua a Romaniei si o reforma administrativa si guvernamentala permanenta, si atunci putem sa spunem ca da, suntem deschisi ca sa facem o intelegere pentru a forma un Guvern stabil cu orice partid politic care reuseste sa ofere garantii in acest sens", a mai spus Korodi.

In ceea ce priveste reprezentarea directorilor maghiari in deconcentrate ca punct de negociere la formarea unui viitor Guvern, deputatul UDMR a spus ca este un principiu pe care permanent o sa-l puna pe masa, si anume acela ca indiferent de o structura guvernamentala, comunitatea maghiara si minoritatile nationale in judetele in care traiesc trebuie sa fie reprezentate in functie de ponderea lor din judetele respective, in institutiile locale deconcentrate.

Korodi spune ca va fi si acum probabil un punct de negociere in momentul in care se va discuta formarea unui nou Guvern stabil.

Deputatul UDMR a participat, joi, la Sf.Gheorghe, la o conferinta organizata de fondatorii site-ului Granturi.ro. Obiectivul conferintelor este de a crea o platforma prin care intelectualii si cei responsabili pentru luarea deciziilor sa-si poata exprima propunerile si parerile privind provocarile dezvoltarii Ardealului.

Prima conferinta a fost cea de joi, la Sediul Incubatorului de Afaceri din Sfantu Gheorghe, cu titlul " Dezvoltarea turistica a zonei Trei Scaune ". Sustinatorii conferintei sunt Consiliul Judetean Covasna si Primaria Sfantu Gheorghe, in parteneriat cu Consiliul Judetean Harghita, Centrul de Dezvoltare si Cercetare Trei Scaune si Asociatia Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii Covasna (ASIMCOV).
Sursa: rNews

Articol citit de 1039 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Smecherasuleeeee !

"HIENELE FLAMANDE VIN SINGURE LA OSPAT" !
Acum,smecherasule, ai alte pretentii la deconcentrate,,proportia,,populatiei. Ati uitat ce seful vostru,Marko Bela si prezidentialul Kelemen Hunor ca romania ewste 7% a UDMR.Acum veti primi tot atat cat sunteti, si nu mai mult ,,7%,,.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor