Deputat UDMR condamnat pentru conflict de interese

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 13:18
1912 citiri
Deputat UDMR condamnat pentru conflict de interese
Foto: erdely.ma

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat la doi ani inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, dupa ce si-a angajat fiul si sotia la cabinetul sau parlamentar. Decizia nu este definitiva.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei aplicata deputatului Karoly Kerekes pe o durata de 4 ani, reprezentand termen de incercare.

Deputat UDMR dat pe mana justitiei. Si-a angajat familia la biroul parlamentar

In plus, deputatul UDMR trebuie sa plateasca suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, in 10 zile de la pronuntare.

Prin decizia instantei, Kerekes nu mai are dreptul de a fi ales in functii elective publice, de a ocupa o functie publica implicand exercitiul autoritati de stat, de a ocupa o functie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii pe o durata de 10 ani.

Senatorul Sorin Lazar si deputatul Kerekes Karoly, urmariti penal pentru conflict de interese

In septembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii deputatului Karoly Kerekes pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce acesta si-a angajat nelegal fiul si sotia in cadrul biroului sau parlamentar.

Potrivit ANI, deputatul UDMR Karoly Kerekes a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Szilard Kerekes, in perioada 2006 - 2010, si a sotiei sale, Ildiko Susana Kerekes, in perioada 2004 - 2009, in cadrul biroului parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 28 Mures.

Beneficiul patrimonial obtinut de fiul si sotia deputatului UDMR a fost de aproximativ 23.000 de euro.

In baza cererii ANI, Karoly Kerekes a fost trimis in judecata in ianuarie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#deputat UDMR condamnat inchisoare, #deputat Kerekes conflict de interese , #deputati