Liderul grupului UDMR din Camera: PD-L este un partener de incredere - TV Ziare.com

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 15:51
1383 citiri
Liderul grupului UDMR din Camera: PD-L este un partener de incredere - TV Ziare.com
Foto: Ziare.com

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Gergely Olosz, este multumit de decizia Coalitiei de guvernare, prin care mamele au dreptul sa aleaga perioada in care stau acasa, dupa nastere.

"Noi am cerut ca cei doi ani de zile sa fie acceptati si suntem multumiti de acest rezultat. Dupa cum ati vazut, Coalitia functioneaza si, ca intr-o casnicie, trebuie sa fii atent ca ambele parti sa fie multumite", a declarat liderul UDMR, invitat joi la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Gergely Olosz

Gergely Olosz a precizat ca asumarea raspunderii pe Legea Educatiei continua, actiunea fiind programata pentru 14 decembrie. "Speram ca aceasta lege sa fie adoptata in curand", a spus oficialul maghiar.

Referitor la recentele disensiuni din Coalitie, legate in principal de diferentele de opinie asupra Legii Educatiei, pare ca acestea nici n-ar fi existat. Intrebat daca este de acord cu afirmatia presedintelui Traian Basescu, de miercuri seara, potrivit careia actuala echipa guvernamentala va ramane la Putere pana in 2012, Gergely Olosz a raspuns ca este de aceeasi parere.

"Nici un guvern nu va fi capabil, de la o zi la alta, sa rezolve toate problemele, dar eu cred ca, mergand pe aceasta directie, suntem pe calea cea buna", a spus oficialul.

Acesta a respins total posibilitatea ca UDMR sa se desparta de democrat-liberali. "Din punct de vedere politic, suntem in aceeasi familie cu PD-L-ul, avem lucruri in comun, de la programe de guvernare la principii politice. PD-L a dovedit ca este un partener de incredere", a spus seful grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor.

Evitand sa raspunda transant la o intrebare legata de afirmatia europarlamentarului Laszlo Tokes, potrivit careia pentru domnia sa, Ziua Nationala a Romaniei este "zi de doliu", liderul maghiar s-a multumit sa precizeze ca, din punctul sau de vedere, "comunitatea maghiara trebuie sa ramana unita, si pentru acest lucru trebuie sa facem totul, sa discutam si sa facem compromisuri".

Despre criza economica, invitatul Ziare.com a estimat ca Romania se va redresa atunci cand "omul de rand" va simti ca o duce mai bine. "Nu stiu cand vom iesi din criza, dar la nivel macro, se vede deja flacara de la capatul tunelului. Insa pana cand nu va simti omul de rand pe propria-i piele ca va fi mai bine, nu putem spune ca am iesit din criza", a opinat Gergely Olosz.

La insistentele unui cititor Ziare.com, care dorea sa stie daca exista o ideologie de "maghiarizare a populatiei romanesti", oficialul a precizat ca nu stie despre o astfel de strategie. "Secuii sunt maghiari, nu stiu de ce la recensamant a existat o rubrica separata pentru acestia. Eu sunt secui si ma consider maghiar. Ungurii sunt pretidindeni in lume", a precizat reprezentantul UDMR, la finalul emisiunii TV.Ziare.com.

Citește și:
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Parlamentarii români câștigă lună de lună aproximativ 10.000 de euro sub formă de indemnizație și sume forfetare. Conform unor calcule realizate de Ziare.com, pe cap de locuitor, țara...
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu afirmă că, în prezent, liderul PSD Marcel Ciolacu este varianta potrivită de candidat al partidului pentru prezidențialele din 2024, deși acesta...
Comentarii
Poza anemary
anemary
rank 1
DOMNUL A RECUNOSCUT CA SE DUC POLITICI DE INITIERE A AFACERILOR CU SUFERINTA COPILASILOR FAMILIEI SI A POSTERITATII
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5