Liderul grupului UDMR din Camera: PD-L este un partener de incredere - TV Ziare.com

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 15:51
1404 citiri
Liderul grupului UDMR din Camera: PD-L este un partener de incredere - TV Ziare.com
Foto: Ziare.com

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Gergely Olosz, este multumit de decizia Coalitiei de guvernare, prin care mamele au dreptul sa aleaga perioada in care stau acasa, dupa nastere.

"Noi am cerut ca cei doi ani de zile sa fie acceptati si suntem multumiti de acest rezultat. Dupa cum ati vazut, Coalitia functioneaza si, ca intr-o casnicie, trebuie sa fii atent ca ambele parti sa fie multumite", a declarat liderul UDMR, invitat joi la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Gergely Olosz

Gergely Olosz a precizat ca asumarea raspunderii pe Legea Educatiei continua, actiunea fiind programata pentru 14 decembrie. "Speram ca aceasta lege sa fie adoptata in curand", a spus oficialul maghiar.

Referitor la recentele disensiuni din Coalitie, legate in principal de diferentele de opinie asupra Legii Educatiei, pare ca acestea nici n-ar fi existat. Intrebat daca este de acord cu afirmatia presedintelui Traian Basescu, de miercuri seara, potrivit careia actuala echipa guvernamentala va ramane la Putere pana in 2012, Gergely Olosz a raspuns ca este de aceeasi parere.

"Nici un guvern nu va fi capabil, de la o zi la alta, sa rezolve toate problemele, dar eu cred ca, mergand pe aceasta directie, suntem pe calea cea buna", a spus oficialul.

Acesta a respins total posibilitatea ca UDMR sa se desparta de democrat-liberali. "Din punct de vedere politic, suntem in aceeasi familie cu PD-L-ul, avem lucruri in comun, de la programe de guvernare la principii politice. PD-L a dovedit ca este un partener de incredere", a spus seful grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor.

Evitand sa raspunda transant la o intrebare legata de afirmatia europarlamentarului Laszlo Tokes, potrivit careia pentru domnia sa, Ziua Nationala a Romaniei este "zi de doliu", liderul maghiar s-a multumit sa precizeze ca, din punctul sau de vedere, "comunitatea maghiara trebuie sa ramana unita, si pentru acest lucru trebuie sa facem totul, sa discutam si sa facem compromisuri".

Despre criza economica, invitatul Ziare.com a estimat ca Romania se va redresa atunci cand "omul de rand" va simti ca o duce mai bine. "Nu stiu cand vom iesi din criza, dar la nivel macro, se vede deja flacara de la capatul tunelului. Insa pana cand nu va simti omul de rand pe propria-i piele ca va fi mai bine, nu putem spune ca am iesit din criza", a opinat Gergely Olosz.

La insistentele unui cititor Ziare.com, care dorea sa stie daca exista o ideologie de "maghiarizare a populatiei romanesti", oficialul a precizat ca nu stie despre o astfel de strategie. "Secuii sunt maghiari, nu stiu de ce la recensamant a existat o rubrica separata pentru acestia. Eu sunt secui si ma consider maghiar. Ungurii sunt pretidindeni in lume", a precizat reprezentantul UDMR, la finalul emisiunii TV.Ziare.com.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#liderul UDMR Camera Deputatilor, #Gergely Olosz UDMR, #coalitie PDL UDMR , #deputati
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Doamna Mitan, se spune: "se vede lumina de la capatul tunelului"
Poza conti
conti
rank 5
"Nu stiu cand vom iesi din criza, dar la nivel macro, se vede deja flacara de la capatul tunelului.