Consfatuire UDMR, pe tema consultarilor de la Cotroceni

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 07:11
2026 citiri
Consfatuire UDMR, pe tema consultarilor de la Cotroceni
Foto: Arhiva (Evenimentul Zilei)

Parlamentarii UDMR au fost convocati, pentru miercuri dimineata, intr-o sedinta cu liderii Uniunii in care sa fie prezentata situatia consultarilor de la Cotroceni cu seful statului, au declarat surse politice.

Discutia are ca principala tema initiativa PDL, sustinuta de Traian Basescu, pentru reorganizarea teritorial-administrativa, urmand ca parlamentarii UDMR sa se pronunte cu privire la posibilitatea sustinerii politice a vreunei formule de reorganizare rezultate din viitoare negocieri cu PDL, au declarat surse politice pentru NewsIn.

Liderii UDMR au luat decizia ca, dupa consultarile de marti de la Cotroceni, sa nu se faca niciun fel de declaratii cu privire la tema consultarilor.

Liderul deputatilor minoritatilor, Varujan Pambuccian, a declarat ca discutiile de la Cotroceni s-au axat mai degraba de subiectul reorganizarii, asupra caruia s-au convenit unele puncte, apreciind ca dezbaterile au fost "de substanta" si netensionate.

"Inca nu am ajuns la un consens pe absolut toate punctele si e mai bine sa dam declaratiile cand avem o solutie completa. Sunt o gramada de puncte pe care am ajuns astazi... Chiar a fost discutie de substanta in care am ajuns astazi la consens, altele in care inca nu si incercam sa gasim o solutie in timp, probabil ca o sa reusim", a spus Pambuccian.

El a mentionat ca se vor continua intalnirile informale in zilele urmatoare, astfel ca pana luni, la sedinta Coalitiei, sa se ajunga la o formula creionata de formatiunile de la guvernare. "Daca nu, cand o fi", a adaugat el.

Pambuccian a sustinut ca s-au discutat numai temele anuntate, doar la un moment dat "s-au evocat punctele ramase in suspensie la Legea minoritatilor, dar nu a fost o mediere, nici nu a fost solicitata asa ceva".

In opinia liderului deputatilor minoritatilor, pana la urma se va ajunge la un consens pe reorganizarea administrativa. "Unde cred ca o sa fie mai dificil o sa fie la Constitutie, de-asta pe Constitutie nici nu s-a pedalat foarte mult astazi", a precizat Pambuccian, mentionand ca, din punct de vedere al proportiei de timp alocat, s-a discutat mai mult pe subiectul reorganizarii decat al revizuirii legii fundamentale.

Reprezentantii delegatiilor UDMR si minoritatilor nationale au parasit Palatul Cotroceni fara a face declaratii de presa, aceasta in conditiile in care Uniunea a sustinut, anterior, ca este inacceptabila varianta lui Traian Basescu privind reorganizarea teritoriala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR negocieri Cotroceni, #negocieri consultari Cotroceni UDMR , #deputati
Comentarii
Poza BlondaChiorulsiPiticul
BlondaChiorulsiPiticul
rank 5
Poza copilul
copilul
rank 1
UDMR doreste si un sector din Bucuresti ,