Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UDMR si-a anuntat prioritatile legislative: Codul Administrativ, imobilele confiscate de comunisti si abrogarea OUG pentru alegerea sefilor de CJ

Marti, 03 Septembrie 2019, ora 21:38
3152 citiri
UDMR si-a anuntat prioritatile legislative: Codul Administrativ, imobilele confiscate de comunisti si abrogarea OUG pentru alegerea sefilor de CJ

UDMR anunta ca printre prioritatile legislative ale Uniunii in actuala sesiune parlamentara se afla modificarea Codului Administrativ, urmand sa depuna din nou propunerile sale vizand garantarea drepturilor lingvistice, elaborarea unui pachet de legi privind sprijinirea familiei, dar si o propunere legislativa pentru a solutiona problema sutelor de imobile confiscate de regimul comunist, dar neretrocedate inca bisericilor.

Totodata, UDMR va propune abrogarea OUG care modifica reglementarile privind modul de alegere a presedintilor de consilii judetene.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de UDMR, in cadrul sedintei grupurilor reunite Uniunea a stabilit care vor fi prioritatile formatiunii in sesiunea de toamna. Printre acestea se afla atat prioritati legislative, care se afla deja in circuitul parlamentar, dar care nu au fost inca adoptate, cat si initiative legislative noi apartinand UDMR.

"UDMR va propune modificarea Codului Administrativ, adoptat prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului pe 3 iulie a.c. Pozitia Uniunii este clara in acest sens: << avem nevoie de o administratie publica mai eficienta si institutii publice care ofera servicii moderne >> . UDMR va depune, din nou, propunerile sale vizand garantarea drepturilor lingvistice, prevederi care nu se mai regasesc in versiunea adoptata de Guvern a proiectului de act normativ, dar care au fost adoptate in varianta initiala a Parlamentului", se arata in comunicat.

Conform sursei citate, UDMR va promova sprijinirea familiilor.

"Sprijinul statului pentru familii este o conditie necesara pentru prosperitate pe pamantul natal, de aceea sunt necesare programe la nivel national de sprijinire a familiilor, care sa consolideze sistemul de scutire de impozite pentru familii si care sa introduca beneficii pentru sprijinirea familiilor mari, cu mai multi copii. Prin urmare, UDMR va elabora si va introduce un pachet cuprinzator de legi in vederea sprijinirii familiilor, oferind scutiri fiscale intr-o serie de domenii, dar si pentru facilitarea cumpararii de case si masini", spun reprezentantii Uniunii.

Totodata, in noua sesiune parlamentara UDMR va propune adoptarea unor legi care vizeaza programele nationale de preventie si garanteaza accesul tuturor cetatenilor la ingrijirea medicala.

"Legislativul va lua, in aceasta sesiune, o decizie privind unele modificari ale legilor care vizeaza exploatarea apelor termale si a apelor minerale. UDMR va milita pentru ca redeventele din aceste activitati sa vizeze comunitatile locale. Totodata, Uniunea va propune ca exploatarea si imbutelierea apei sa se produca intr-o maniera sustenabila pe termen lung. UDMR va propune posibilitatea pentru comunitatile locale sa investeasca in obiective balneare si sanitare", se mai arata in comunicat.

De asemenea, UDMR va propune un mecanism mai eficient pentru despagubirile in cazul pagubelor si daunelor produse de animalele salbatice.

"In aceasta sesiune parlamentara, Camera Deputatilor va lua o decizie privind modificarea legii care reglementeaza despagubirile in cazul daunelor si al pagubelor produse de animalele salbatice. UDMR propune metode de despagubire mai eficiente si mai rapide si o responsabilitate mai mare a statului in aceasta privinta. Conform pozitiei UDMR, fermierii nu sunt cei responsabili pentru masurile luate de Guvern privind managementul efectivelor de animale salbatice", scrie in comunicat.

Repreuzentantii UDMR anunta ca vor elabora si depune, in aceasta sesiune, o propunere legislativa care va avea scopul de a solutiona problema sutelor de imobile confiscate de regimul comunist, dar neretrocedate inca bisericilor. Legiuitorii UDMR considera ca este inacceptabil ca, dupa 30 de ani de la Revolutie, sa mai existe imobile in legatura cu care Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietarilor nu a luat nicio decizie. UDMR va propune solutionarea acestei situatii prin lege, astfel incat proprietarii sa poata reintra in posesia imobilelor confiscate.

De asemenea, UDMR va propune abrogarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului care modifica reglementarile privind modul de alegere a presedintilor de consilii judetene.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#UDMR prioritati legislative , #deputati