Fostul deputat Marko Attila, fugit în Ungaria pentru a scăpa de închisoare, a fost elogiat la congresul UDMR: „Bine ai venit acasă”

Sambata, 29 Aprilie 2023, ora 21:21
4704 citiri
Fostul deputat Marko Attila, fugit în Ungaria pentru a scăpa de închisoare, a fost elogiat la congresul UDMR: „Bine ai venit acasă”
Fostul deputat UDMR Marko Attila a fost primit în aplauzele celor din partid FOTO Facebook / UDMR

Fostul deputat Marko Attila a fost prezent la Congresul UDMR, după achitarea sa de către instanţă în dosarul retrocedării unui teren din Constanţa, Mesajul Uniunii, postat pe pagina oficială a fost: ”Bine ai venit acasă. Attila!”.

Politicianul fusese condamnat iniţial la cinci ani de închisoare, iar pe numele său fusese emis un mandat european de arestare, după ce acesta a plecat în Ungaria.

Kelemen Hunor a fost validat sâmbătă, 29 aprilie, în funcţia de preşedinte al UDMR pentru cel de-al patrulea mandat, în cadrul celui de-al XVI-lea Congres al Uniunii, care a avut loc la Timişoara.

Înalte Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus săptămâna aceasta achitări pe linie în dosarul ANRP, în care fosta șefă a instituției Crinuța Dumitrean era acuzată că a primit mită de 400.000 de euro de la omul de afaceri Horia Simu pentru a-i aproba despăgubiri supraevaluate pentru un teren de 25 ha.

Potrivit Agerpres, în urma deciziei definite a ÎCCJ au fost anulate condamnările aplicate de Curtea de Apel București împotriva fostei șefe ANRP Crinuța Dumitrean, care avea de săvărșit o pedeapsă de 6 ani și 3 luni de închisoare, a omului de afaceri Horia Simu, dar și împotriva unui fost deputat UDMR Marko Attila Gabor, fugit în Ungaria.

Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2016 și face referire la săvărșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, dar și luare de mită.

DNA arată că drepturile litigioase ce priveau o suprafaţă de teren situată în municipiul Constanţa au fost achiziţionate de Horia Simu, printr-un intermediar, la data de 22 octombrie 2009, preţul fiind de 700.000 de euro.

"De la acea dată, inculpatul Simu Horia a iniţiat un complex de demersuri prin intermediul unor angajaţi ai societăţilor sale şi prin intermediul unor persoane cu funcţii de conducere din cadrul unor instituţii publice, cu sprijinul cărora să urgenteze obţinerea despăgubirilor prin intervenţia acestora la nivelul autorităţilor implicate în procedura de retrocedare. Urmare a acestor demersuri, la data de 26 mai 2011, inculpaţii Dumitrean Crinuţa Nicoleta, Mihai Cristian Sebastian, Baciu Remus Virgil, Vasilescu Oana, Bogdan Dragoş, Teodorescu Cătălin Florin şi Marko Atilla Gabor (...) au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Dima Alin Horaţiu, prin care valoarea unui teren în suprafaţă de 25 hectare situat în municipiul Constanţa (zona Brătianu - Anadalchioi) a fost stabilită la suma de 8.750.000 euro (35 euro/mp), echivalentul a 37.243.500 lei", spune DNA, potrivit sursei citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#UDMR, #marko attila, #deputat maghiar , #stiri UDMR