Ziare.com

Iese UDMR din Guvern? Verestoy Attila da de inteles ca Kelemen Hunor ar putea demisiona (Video)

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 10:56

   

Iese UDMR din Guvern? Verestoy Attila da de inteles ca Kelemen Hunor ar putea demisiona (Video)
Senatorul UDMR, Verestoy Attila, a dat de inteles ca presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, si-ar putea anunta demisia din Guvern. Parlamentarul precizeaza ca asta nu ar implica automat o iesire a Uniunii din Cabinetul Ponta.

UDMR a promovat o initiativa cetateneasca europeana privind drepturile minoritatilor. Documentul a fost respins de Comisia Europeana, iar ulterior formatiunea maghiara s-a adresat justitiei. Ministerul roman de Externe s-a implicat si el in acest caz, sustinand pozitia CE, lucru care a deranjat UDMR. Formatiunea ar putea decide vineri daca ramane sau nu in Guvern.

Kelemen si Ponta nu s-au inteles: Cand discuta UDMR o iesire de la guvernare

Verestoy Attila a respins pozitia MAE, declarand pentru RFI Romania: "Lumea tinde sa creada ca in bagajul nostru se afla niste arme impotriva statului roman. Nu este nicidecum o arma indreptata impotriva statului roman, dimpotriva, eu sunt convins ca interesele statului roman nu corespund cu pozitia statului roman exprimata de domnul Corlatean".

Senatorul UDMR propune o dezbatere parlamentara pe tema initiativei cetatenesti: "Eu cred ca nu putem expedia aceasta problema printr-o decizie intram, ramanem, pastram guvernarea, ramanem intr-o coalitie. Subiectul insusi trebuie tratat si, pentru asta, probabil va trebui sa existe o dezbatere parlamentara la nivelul comisiilor de specialitate, comisiile pentru culte, minoritati si comisiile pentru politica externa, pe care probabil ca o vom putea declansa in aceasta toamna (...).

Deci eu, personal, sunt de parere ca o abordare de totul sau nimic in aceasta problema nu este o alegere corecta".

Demisia lui Kelemen Hunor

Intrebat daca, in opinia sa, UDMR ar trebui sa iasa din Guvern, Verestoy Attila a raspuns: "Decizia presedintelui UDMR este o decizie personala, nu angreneaza UDMR-ul. UDMR-ul va lua o decizie astazi. Eu consider ca problemele noastre pot fi rezolvate printr-un dialog, printr-o cautare a consensului si printr-o colaborare si daca exista posibilitatea, prin participare la coalitie. Asta este deviza mea, pe asta pornesc, pe asta o reprezint".

Intrebat daca militeaza pentru a ramane la guvernare, senatorul UDMR a raspuns: "Sigur! Dar nu contest ca domnul presedinte Kelemen Hunor are optiunea ferma si poate sa aiba o decizie pe care nu o contest".

Intrebat daca asta ar insemna o demisie a lui Kelemen Hunor din Guvern, Verestoy Attila a raspuns: "Nu contest ca poate sa aiba acest drept".

Citeste mai mult despre Verestoy Attila: UDMR trebuie sa ramana in Guvern; Kelemen Hunor ar putea lua o decizie personala pe RFI Romania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1168 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor