Kelemen Hunor, catre Orban: Suntem pregatiti sa va sanctionam inclusiv cu o motiune de cenzura, daca va fi cazul

Luni, 04 Noiembrie 2019, ora 17:07
4682 citiri
Kelemen Hunor, catre Orban: Suntem pregatiti sa va sanctionam inclusiv cu o motiune de cenzura, daca va fi cazul
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, luni, in Parlament, ca UDMR va vota noul Executiv, cu toate ca exista ministri care nu au ce cauta intr-un guvern de centru dreapta.

El l-a avertizat pe Orban ca UDMR va sta cu ochii pe ei si sunt pregatiti sa ii sanctioneze inclusiv cu o motiune de cenzura, daca va fi cazul.

Urmareste LIVE desfasurarea sedintei plenului Parlamentului in care este votat Guvernul Orban

"Domnule prim-ministru desemnat, aveti cativa ministri care au primit aviz negativ de la comisiile de specialitate, aveti si ministri care nu au ce cauta intr-un guvern de centru dreapta. Sigur, este responsabilitatea dumneavoastra, raspunderea va apartine.

Depinde doar de modul in care veti actiona, de modul in care veti guverna. Insa adevarata responsabilitate, sa nu compromiteti intr-un an de zile sansele unei guvernari de centru dreapta pe termen lung, va apartine in totalitate.

Orice greseala, orice aroganta, orice lipsa de profesionalism, orice exces si lipsa masurii va compromite sansa sa continuati si dupa alegerile parlamentare. Romania are nevoie si va avea nevoie de o guvernare de centru dreapta dupa alegerile de anul viitor. Daca va avea sau nu, depinde de cum veti guverna.

Va urez succes, va vom vota astazi ca sa plecati din port catre mare, dar suntem cu ochii pe dumneavoastra gata sa va sustinem daca meritati si pregatiti sa va sanctionam inclusiv cu o motiune de cenzura, daca va fi cazul", a mai spus Kelemen Hunor.

Uniunea nu asteapta "minuni" de la noul guvern, insa vrea "o guvernare responsabila fata de fiecare cetatean".

"Suntem chemati sa va dam ceea ce ati dorit, fara inhibitii, fara scrupule. Ati dorit cu ardoare puterea executiva, pe langa cea prezidentiala, inainte de alegerile generale. Astazi veti primi ceea ce ati vrut, veti avea si puterea executiva si va depinde doar de dumneavoastra, domnule Ludovic Orban, in ce mod veti folosi aceasta putere.

Noi cei de la Uniunea Democrata Maghiara din Romania nu asteptam minuni de la noul guvern. Asteptam insa o guvernare responsabila fata de fiecare cetatean, asteptam respect pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate.

Asteptam gestionarea corecta si transparenta a treburilor tarii. Asteptam de la dumneavoastra rectificarea de buget si proiectul de buget pentru anul viitor, unul echilibrat fara excese si de asemenea unul care sa asigure pentru prima data in istoria noastra recenta 6% din PIB pentru educatie", a spus Kelemen Hunor.

#UDMR guvern Orban, #Kelemen Hunor Guvern Orban , #Hunor Kelemen