UDMR a stabilit candidatii si strategia pentru europarlamentare

Vineri, 01 Martie 2019, ora 22:31
4770 citiri
UDMR a stabilit candidatii si strategia pentru europarlamentare

Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedus Csilla, Oltean Csongor si Sogor Csaba sunt, in ordine, primii cinci candidati pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare, in urma deciziei de vineri a Consiliului Permanent al Uniunii.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca rezultatul a fost stabilit prin votul secret al celor 33 de membri ai Consiliului Permanent.

"A fost important sa facem o analiza echilibrata, fiindca toti cei cinci candidati sunt extrem de buni, pregatiti pentru aceasta functie, de aceea am avut si o misiune dificila; fiecare dintre ei are o experienta politica destul de serioasa in diferite pozitii in politica, in administratie", a spus Kelemen Hunor.

In urma votului, Winkler a obtinut 22 "pentru", Vincze 20, Hegedus 22, Oltean 17 si Sogor 16.

Kelemen Hunor a mai spus ca spera ca UDMR sa obtina doua sau chiar trei locuri la alegerile europarlamentare, in functie de mobilizarea electoratului.

In prezent, UDMR are doi europarlamentari, Winkler Iuliu si Sogor Csaba.

De asemenea, Kelemen Hunor a anuntat ca propune PCM (Partidului Civic Maghiar) si PPMT (Partidul Popular Maghiar din Transilvania) o colaborare pentru alegerile europarlamentare.

"Saptamana viitoare, vom avea o intalnire cu PCM, unde vom continua discutiile noastre si noi propunem o colaborare, asa cum am propus in 2014, iar aceasta a avut rezultate semnificative pentru maghiarii din Romania. PCM a obtinut mai multe functii de primari si consilieri decat inainte si au ajuns in parlament cu doi deputati. Noi suntem extrem de interesati sa continuam colaborarea cu PCM. Cu celalalt partid, PPMT, noi avem intentii de a colabora, sa incepem de undeva colaborarea, de aceea propunerea noastra e sa vina alaturi de noi pentru cauza maghiara, sa vina pe listele noastre si daca incepem o colaborare pe termen mediu, pe termen lung, aceasta colaborare poate fi adancita", a spus Kelemen Hunor.

El a adaugat ca, pana acum, colaborarea cu PPMT "nu a fost una pragmatica, concreta".

"Eu zic ca este un moment foarte bun sa vina alaturi de noi si sa sprijine aceasta lista, sa vina si cu candidati pe aceasta lista, nu este nicio rusine sa sustii cauza comuna, cauza maghiara. Nu depinde de noi, noi suntem pentru colaborare si am si demonstrat ca se poate colabora cu noi, iar colaborarea cu noi aduce rezultate benefice", a mentionat presedintele UDMR.

Citeste si:
Gabriel Liiceanu, verdict dur despre politica lui Klaus Iohannis din ultimele luni: ”Este un cinism uriaș”
Gabriel Liiceanu, verdict dur despre politica lui Klaus Iohannis din ultimele luni: ”Este un cinism uriaș”
Invitat de jurnalistul Cătălin Striblea la Europa FM, la o ediție specială de 1 Decembrie, scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu a avut câteva remarci dure la adresa lui Klaus Iohannis,...
Marian Neacșu, condamnat la închisoare cu suspendare, propus de PSD în funcția de secretar general al Guvernului SURSE
Marian Neacșu, condamnat la închisoare cu suspendare, propus de PSD în funcția de secretar general al Guvernului SURSE
Marian Neacșu, actual vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), va fi numit, joi sau vineri, în funcţia de secretar general al Guvernului, la...