Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum se spune in ungureste "ochi vineti"?

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 13:27
4649 citiri
Cum se spune in ungureste "ochi vineti"?

Udemeristii au fost in sfarsit pacaliti de parteneri. Pentru prima oara in istoria politicii romanesti in democratie, UDMR a fost batuta la propriul joc, iar Tom l-a prins pe Jerry si l-a mancat.

Pana sa vedem insa daca bolul alimentar nu e cam greu si nu va provoca o indigestie structurala Guvernului Boc, pana la spitalizare, merita sa ne amuzam de modul in care Emil Boc iese fericit din afacerea Legii Educatiei fara sa-i sparga parintele sau doua oua in cap pe motiv de Geografie si Istorie predate in limba maghiara.

Cel putin asa imi place sa cred. Imi amintesc ca artizanul blocarii Legii statutului minoritatilor a fost Emil Boc, pe atunci primar al Clujului, care s-a cramponat de concluziile Comisiei de la Venetia si nu a acceptat ca in legislatia interna sa apara prevederi care sa instituie drepturi colective. Desigur ca o opozitie dura a manifestat si PSD, dar Boc se afla atunci la putere impreuna cu Tariceanu, care sustinea fara rezerve actul normativ.

De asta m-am mirat eu privind asumarea raspunderii Guvernului. De asta l-am acuzat pe premier ca tradeaza simtirea electoratului ardelean. Ceva nu se pupa, in ciuda lipsei axiomatice de consecventa a politicienilor, care se bazeaza pe slaba tinere de minte a electoratului. Nu era Boc pe care-l stiam eu, dar daca ma gandesc mai adanc, inteligenta acestei miscari arata ca e vechiul Boc, cel de pe timpuri. Care stie unde se castiga alegerile.

Ei bine, jocul s-a dovedit a fi subtil, o arata bucuria lui Mihail Hardau la aflarea faptului ca asumarea raspunderii este neconstitutionala. Il cunosc pe fostul ministru al Educatiei, si nu e deloc tampit. Dimpotriva. A stiut ca imaginile in care aplauda decizia CC vor fi interpretate drept lipsa de sustinere a lui Boc, dar atitudinea sa este una cheie. Exact asta trebuia sa se comenteze la televizor, pentru ca Boc sa nu trebuiasca sa se justifice prea tare in fata UDMR, sa poata parea suparat si sa le spuna ungurulor ca a fost in stare sa-si puna mandatul la bataie din dragoste fata de ei.

Desigur ca nici ungurii nu sunt cretini. Ei au ridicat curvasaria politica la nivel de arta, si au organ pentru a mirosi atitudinile duplicitare. Au realizat, fireste, ca au fost trasi pe sfoara, si nu le-a mai ramas decat sa ameninte ca parasesc Coalitia. O atitudine usor de anticipat insa de Putere, in frunte cu Traian Basescu - banuiesc ca a avut un rol major in cacealma.

Pedelistii si seful statului stiau ca Uniunea poate ameninta ca sare afara din Coalitie, si tare imi este ca au inca o lovitura in maneca, pentru a o impiedica sa o faca.

Chiar si in absenta unui as in maneca Puterii, UDMR are mai mult de pierdut decat de castigat daca intra in Opozitie.

Ramane fara bani pentru primarii si proiecte, fara posturile din Guvern (si are ministere ordonatoare de credit din bani europeni), dar si fara cele din teritoriu. Care or avea ele vreo importanta, doar nu degeaba se zbat partidele sa-si impuna falitii de cate ori ajung la guvernare.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#UDMR guvernare, #Marko Bela UDMR, #Emil Boc UDMR Guvern, #Legea Educatiei UDMR , #Marko Bela
Comentarii
Poza tieues
tieues
rank 5
Ghilotina UDMR este partea poltica a organizatiilor separatiste extremiste maghiare.Este similara cu IRA si ETA.
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5