UDMR pregateste strategia pentru alegerile parlamentare

Joi, 10 Iulie 2008, ora 18:10
880 citiri
UDMR pregateste strategia pentru alegerile parlamentare

UDMR va organiza vineri la Targu Mures sedinta Consiliului Consultativ al Presedintilor Organizatiilor Teritoriale, unde vor fi dezbatute sarcinile legate de alegerile parlamentare din toamna.

Presedintele UDMR, Marko Bela a anuntat ca va fi pregatita si hotararea privind procedura de desemnare a candidatilor UDMR, informeaza NewsIn.

Sedinta Consiliului Consultativ al Presedintilor Organizatiilor Teritoriale (CCPOT) va avea loc la Casa Gyorgy Bernady din Targu-Mures.

Tot vineri, in aceeasi locatie, are loc si sedinta Consiliului Permanent al Uniunii (CPU).

Pe agenda sedintei figureaza pregatirile pentru alegerile parlamentare si dezbaterea regulamentului privind desemnarea candidatilor UDMR pentru Camera Deputatilor si Senat.

Liderul UDMR, Marko Bela a declarat, recent, la Baile Tusnad, ca politica maghiara din Transilvania nu s-a bipolarizat, iar el crede in "reprezentarea politica unitara a comunitatii maghiare din Transilvania".

"Alegerile locale au demonstrat ca politica maghiara din Transilvania nu s-a bipolarizat, in cadrul comunitatii maghiare nu exista o divizare reala, cu toate ca multi s-au straduit sa se ajunga la divizare. Rezultatele bune ale UDMR la alegerile locale se datoreaza candidatilor buni, programului bun, experientei Uniunii, dar o contributie insemnata la aceasta a avut si convingerea maghiarimii ca in vremuri hotaratoare, cand se decid probleme importante care vizeaza direct dezvoltarea Transilvaniei, a Tinutului Secuiesc, integrarea europeana, realizarea autonomiei, comunitatea maghiara nu-si poate permite divizarea in partide", a declarat Marko Bela.

Presedintele UDMR a mai afirmat ca rezultatele bune de la alegerile locale demonstreaza ca "reforma adevarata, schimbarea, intinerirea se infaptuiesc nu in afara Uniunii, ci inlauntrul ei".

Referindu-se la colaborarea cu gruparile din afara Uniunii, Marko a spus din nou ca UDMR poate intra singura in Parlament.

"Conform rezultatelor de la alegerile locale, UDMR ar intra si singura in Parlament, dar nazuim ca maghiarimea din Transilvania sa aiba o reprezentare cat mai puternica. UDMR, comunitatea maghiara au nevoie nu de 85%, ci de 100% cand trebuie sa-si sustina pozitia in Parlamentul Romaniei sau in Parlamentul European: de aceea am propus partenerilor nostri de discutii o coalitie interna, alcatuirea unei liste in cadrul UDMR, corespunzator procentajului electoral al partilor, in interiorul careia fiecare formatie isi poate pastra identitatea, propria orientare politica", a precizat Marko Bela.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Întâlnire misterioasă la Damasc între președintele Siriei și șeful Serviciului Secret din România, dezvăluită de un diplomat european
Întâlnire misterioasă la Damasc între președintele Siriei și șeful Serviciului Secret din România, dezvăluită de un diplomat european
Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, 17 aprilie, pentru Syria TV, că șeful Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Marko Bela, #intalnire, #Consiliului Consultativ al Presedintilor Organizatiilor Teritoriale, #Targu Mures, #UDMR , #Marko Bela