Frunda: UDMR sa iasa de la guvernare si sa inceapa dialogul cu Opozitia

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 11:10
3478 citiri
Frunda: UDMR sa iasa de la guvernare si sa inceapa dialogul cu Opozitia
Foto:bzi.ro

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda s-a aratat de parere ca formatiunea din care face parte ar trebui sa iasa din actuala guvernare, pentru a se alia cu Opozitia, considerand ca PD-L are sanse foarte mici sa mai guverneze dupa alegerile parlamentare din 2012.

"Avand in vedere ca exista sanse foarte-foarte mici ca Partidul Democrat sa mai castige sau sa fie la guvernare dupa 2012, parerea mea e ca noi trebuie sa purtam un dialog constructiv cu partidele din Opozitia actuala, indiferent ce alianta vor face in viitor", a declarat parlamentarul UDMR, conform RFI.

In opinia candidatului la presedintia UDMR, apropierea de PSD, PNL si PC e necesara, dar ca trebuie facuta asigurandu-se ca acestea respecta cateva dintre doleantele formatiunii maghiare, printre care si Legea Invatamantului.

"Daca Guvernul nu va gasi solutii pentru iesirea din criza economica (...) parerea mea este ca UDMR trebuie sa iasa de la guvernare si trebuie sa construiasca un modus vivendi cu partidele din Opozitia actuala, pentru ca legea invatamantului sa ramana intacta in capitolele privind minoritatile dupa o eventuala schimbare de Guvern, dar sa se continue niste masuri legislative, pe care UDMR le doreste: reprezentarea proportionala a reprezentantilor comunitatii maghiare de la nivel local, la nivel central, un statut al minoritatilor nationale, recreionarea regiunilor economice, discutii asupra redesenarii hartii administrative a Romaniei, toate acestea trebuie discutate", a mai adaugat Frunda.

Desi se stie de cateva luni ca va candida la alegerile din UDMR pe o platforma care prevede iesirea de la guvernare, el da de inteles ca aceasta nu ar trebui facuta imediat.

"Eu imi spun punctul meu de vedere, pentru ca in cadrul UDMR-ului, eu reprezint o pozitie, impreuna cu cativa colegi, care de multe ori am pus sub semnul intrebarii actuala alianta a UDMR-ului cu PD-L si am propus iesirea de la guvernare a UDMR-ului.

Pentru ca UDMR sa iasa de la guvernare, aceasta discutie ar fi actuala dupa Congresul nostru si in functie de masurile economice si financiare, pe care Guvernul le va lua in perioada imediat urmatoare"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Frunda iesire UDMR guvernare, #Frunda guvernare PDL 2012 , #PDL