Sondaj Ziare.com: Credeti ca va iesi UDMR de la guvernare?

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 09:34
2737 citiri
Sondaj Ziare.com: Credeti ca va iesi UDMR de la guvernare?
Foto: gov.ro

Deputatul UDMR Petru Lakatos a aruncat pe piata politica un nou termen pentru Guvernul Boc: 15 octombrie, data la care trebuie prezentat in Parlament proiectul de buget pentru 2011.

Surse din UDMR sustin ca in partid se discuta destul de serios in ultima perioada despre o eventuala iesire a formatiunii de la guvernare, unul dintre cei mai vocali fiind europarlamentarul Gyorgy Frunda.

UDMR decide, la 15 octombrie, daca iese de la guvernare

Contactat de Ziare.com, Petru Lakatos a declarat ca la Consiliul Reprezentantilor UDMR care a avut loc sambata s-a stabilit ca pana in octombrie, la prezentarea bugetului in Parlament, formatiunea sa continue sa sprijine Guvernul, dar apoi ar putea pleca de la Putere.

Marko Bela: Nu avem nici un conflict cu Traian Basescu

Intrebat ce solutie politica intrevede in cazul in care UDMR ar iesi de la guvernare, deputatul a raspuns ca pe de o parte mai sunt cateva luni pana atunci, iar pe de alta "nici nu exista un punct de vedere cat de cat agreat de Opozitie, nu suntem in situatia de anul trecut, cu proiectul Iohannis".

Guvernul Boc a scapat de remaniere, pana in septembrie

Pe de alta parte, Crin Antonescu, presedintele PNL, a facut o oferta UDMR si "tuturor celor din arcul guvernamental care nu vor sa se faca partasi la dezastrul Romaniei" sa caute impreuna cu liberalii solutii pentru a scapa romanii de "un Guvern care distruge de la o zi la alta".

PNL a spus public care sunt problemele sale, lucram la aprofundarea lor, cautam solutii impreuna cu parteneri care pot fi din Opozitie sau din arcul guvernamental, de exemplu UDMR, de exemplu parlamentarii chiar din PD-L, care nu vor sa se faca partasi la dezastrul Romaniei", a mai spus Antonescu.

In schimb, deputatul PD-L Sulfina Barbu este de parere ca UDMR nu va avea motive reale sa iasa de la guvernare, iar daca s-ar intampla acest lucru ar fi "o mare pierdere".

"UDMR, ca partid membru al arcului guvernamental, a venit cu un set de propuneri pentru masurile de sprijinire a mediului de afaceri si a IMM-urilor. Sunt luate in analiza. Daca vor veni si cu alte masuri, care pot fi implementate, determinarea noastra va fi sa avem ca principal obiectiv masurile de crestere economica pe 2011.

Sulfina Barbu: Nu cred ca UDMR va avea motive reale sa plece de la guvernare

In consecinta, nu cunosc politica UDMR fata de ramanerea la guvernare, dar in interiorul Coalitiei s-a discutat ca acest obiectiv este esential pentru coalitie", a precizat Sulfina Barbu.

Ziare.com te invita la vot. Crezi ca va pleca UDMR de la guvernare sau nu va renunta la putere?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#UDMR iesire guvernare, #UDMR Guvern , #PDL