Tara ungurilor morti si a romanilor verzi (Opinii)

Marti, 13 Martie 2012, ora 14:12
2868 citiri
Tara ungurilor morti si a romanilor verzi (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

De fiecare data cand se apropie alegerile, politicienii ii forteaza pe ardeleni sa se imbrace in maimute, sa-si puna margelele colorate in jurul braului si sa danseze incolaciti in liane.

Nu exista alternativa: ungurii sunt naspa, romanii trebuie sa-si ascunda pamantul in pivnite, romanii sunt naspa, ungurii sunt satui sa fie fortati sa-i iubeasca.

De fiecare data cand se apropie alegerile, politicienii ii cheama pe ardeleni la oaste si le arata azimutul: sa moara ungurii, sa moara romanii! Daca le-ar pasa, ai spune ca au o sansa sa-si salveze constiinta de la putrezire. Dar nu le pasa nici cat negru sub unghie.

Fortati de radicalii maghiari sa para dezmortiti si degraba aplecati asupra devenirii maghiarimii, liderii UDMR au activat din nou povestea invatamantului superior in limba maghiara, cerand colegilor de la PDL sa emita un act normativ care sa duca la infiintarea, la Targu Mures, a unei entitati cu personalitate juridica unde chirurgii sa fie invatati sa taie apendicele in timp ce canta imnul Ungariei Mari.

Un cerc vicios gras - din perspectiva potentialului electoral - sta in echilibru ca si cand ar fi balanta lui Saint Just: Carta UMF, care consacra autonomia universitara, a fost adoptata tacit, deoarece Ministerul Educatiei nu a transmis in termen de 30 de zile observatiile privind legalitatea acesteia.

Cand a sosit si documentul, in care se spune despre Carta ca nu prevede caracterul multicultural si multilingv al UMF, asa cum stipuleaza Legea Educatiei, dascalii l-au considerat tardiv, si au cerut justitiei recunosterea bibliei universitatii.

Pana se vor pronunta judectorii, partile anunta ca nu cedeaza. Din pacate, insa, partile sunt politice. Si pentru fiecare vin alegeri. Liderii UDMR trebuie sa arate populatiei ca nu pot dormi deoarece amigdalele unguresti sunt extrase cu sarma romaneasca, cei ai PDL au o misiune grea, aceea de a nu ceda nicio palma de pamant.

Daca n-ar exista alegeri, n-ar fi nicio problema. La UMF Targu Mures se invata oricum in limba maghiara, dar minoritatea trebuie sa aiba sentimentul ca i se furnizeaza o enclava, ca asa se simte ea bine. Sau asa i se induce.

Intr-o Romanie utopica ar iesi toata lumea in strada, nu numai cateva sute de studenti, deoarece are ce apara: sanatatea mintala. Pentru conservarea acesteia, multimea ar trebui sa scandeze in toate limbile: dati-va foc cu totii!

Adica toti politicienii care nu sunt in stare sa se infrunte, in Ardeal, fara sa faca apel la istoria dezbinarii, nu a iubirii. Ce iubire sa fie intre romani si unguri, insista partile, de vreme ce macelul de la Ip si Treznea, sau cel din Apusenii lui Avram Iancu si al Pelaghiei Rosu ne arata ca dragoste cu de-a sila se numeste viol?

Una noua, proaspata, bobocel. Un secol nou, al frigiderului plin sau gol, al somajului desantat sau tinut sub control, al inflatiei mici, al absorbtiei fondurilor europene pentru proiecte unde lucreaza si romani, si maghiari. Si fac copii de toate limbile, de toate culorile, de toate religiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#romani maghiari Romania UFM, #Targu Mures predare maghiara, #UDMR PDL alegeri maghiari , #PDL