UDMR ar trebui sa iasa de la guvernare - Sondaj

Marti, 23 August 2011, ora 19:45
2199 citiri

UDMR ar trebui sa iasa de la guvernare, indiferent de consecintele acestui gest politic, apreciaza peste 60% dintre cititorii Ziare.com care au participat la un sondaj pe aceasta tema.

Sondajul a fost realizat in perioada 12.08.2011 - 22.08.2011 si la el au participat 3.134 de cititori Ziare.com.

Credeti ca UDMR ar trebui sa iasa de la guvernare? - Dezbatere Ziare.com

62.06% (1.945) dintre cititori spun ca le-ar fi mai bine daca UDMR ar rupe actuala coalitie de guvernare si s-ar alatura Opozitiei, spre deosebire de doar 35.42% (1.110) dintre respondenti care sustin contrariul. 79 dintre cititori (2.52%) au bifat "Nu stiu/Nu raspund".

"Daca UDMR va considera ca iesirea de la guvernare ii va avantaja, vor iesi fara sa se uite inapoi nici macar o clipa. Dar ei stiu ce-i asteapta daca ies. Putem spune multe si orice despre ei , dar sunt mai politicieni ca noi", a comentat un cititor sub numele "Domihard".

"Legile ar trebui sa fie mai dure, pentru partide. Cand se asociaza in pastrarea unui regim care nu are popularitate decat 10% din populatie inseamna ca duc o politica antinationala. Ar trebui taxate cumva, suspendata activitatea, scoase in afara legii. Partidele sunt organizatii cu personalitate juridica dar nu au pic de raspundere pentru actiunile lor. Acest domeniu ar trebui reformat in Romania. Primesc bani de la alegatori, de la buget...trebuie sa le serveasca interesele. Acum coalitia de la putere e izolata fata de romani, nu are legimitate si totul depinde de UDMR care accepta alianta cu un partid nedemocrat. Aveam pretentii de la UDMR", comenteaza si "Maxi".

Liderul minoritatilor garanteaza ca nu se rupe coalitia

Ioan Oltean: Relatia PDL-UDMR este relaxata si normala

In ciuda linistii aparente asternute in coalitia de guvernare dupa demisia ministrului Sanatatii Cseke Attila, toamna s-ar putea sa aduca surprize pe scena politica.

Liderii Opozitiei invita UDMR la rationalitate, spunandu-i ca este singura in masura acum sa dea lovitura mortala Guvernului Boc, care, in opinia lor, a dus tara in buza prapastiei si populatia in pragul disperarii. Tot la rationalitate fac apel insa si presedintele Traian Basescu si analistii economici, atunci cand declara ca o criza politica ar fi catastrofala pentru Romania, in actualul context economic international.

Ce va decide UDMR, ramane de vazut.

Citește și:
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Parlamentarii români câștigă lună de lună aproximativ 10.000 de euro sub formă de indemnizație și sume forfetare. Conform unor calcule realizate de Ziare.com, pe cap de locuitor, țara...
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu afirmă că, în prezent, liderul PSD Marcel Ciolacu este varianta potrivită de candidat al partidului pentru prezidențialele din 2024, deși acesta...