UDMR nu vrea alianta cu PD-L

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 08:58
3289 citiri
UDMR nu vrea alianta cu PD-L
Foto: Arhiva

Dupa ce alianta PNL-PC a blocat ambele partide in stabilirea "micilor intelegeri" cu alte formatiuni politice, cei de la UDMR spun ca ar refuza o asociere similara cu democrat-liberalii.

Ideea unei aliante cu UDMR, avansate de Cristian Preda, este respinsa de reprezentantii Uniunii, care, desi fac parte din partidele populare europene alaturi de PD-L, par dornici sa-si pastreze libertatea de a negocia cu toti actorii politici, relateaza Adevarul.

"Este o idee care ne creeaza un sentiment de mandrie, dar pe care, cu multumirile de rigoare, o refuzam. Suntem acum intr-o coalitie de guvernare, dar nu ne ancoram langa o ideologie sau langa un partid", a declarat pentru sursa citata Peter Eckstein Kovacs, consilier prezidential.

Cristian Preda: ACD nu este o amenintare, PD-L are culoar liber pe dreapta

Ministrul Kelemen Hunor, la randul sau, respinge ideea unei aliante: "In politica nu se face un astfel de pact, nici nu ne gandim, nu putem jura acum credinta pana la sfarsitul zilelor", a spus ministrul Culturii.

Liderul deputatilor UDMR, Olosz Gergely, care si-a anuntat oficial candidatura la presedintia UDMR, este pentru continuarea colaborarii pentru guvernare, insa respinge o alianta in Opozitie cu PD-L.

"Dar eu nici nu ma gandesc la trecerea in Opozitie, nu stiu de unde a venit ideea acestui pact, valabil si in situatia trecerii in Opozitie", a aratat deputatul.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...