Alegerea viceprimarilor la Tg. Mures a provocat scandal

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 15:50
1695 citiri
Alegerea viceprimarilor la Tg. Mures a provocat scandal

Alegerea viceprimarilor a declansat, miercuri, la Targu Mures, un scandal de proportii intre primarul Dorin Florea si alesii PD-L, pe de o parte, si UDMR si PNL, de cealalta parte.

Democrat-liberalii au anuntat ca vor contesta in instanta alegerea unui viceprimar liberal.

UDMR l-a propus pe actualul viceprimar Csegzi Sandor, iar acesta a fost votat de toti cei 22 de consilieri prezenti. PNL l-a propus pe Marius Ichim si PD-L pe Claudiu Maior, pentru cea de-a doua functie de viceprimar, moment in care au inceput sa apara si discutiile, anunta NewsIn.

Marius Ichim a primit 11 voturi si Claudiu Maior 10. Deoarece niciunul nu a intrunit majoritatea necesara s-a propus votarea in al doilea tur. Consilierii PD-L l-au retras pe Maior si au refuzat sa voteze.

Ichim a obtinut 12 voturi, un vot impotriva si un vot a fost anulat, prin urmare a obtinut voturile necesare pentru functia de viceprimar.

La sedinta a participat si prefectul Felicia Pop, care a spus ca nu va notifica decizia, insa PD-L a anuntat ca va ataca in instanta alegerea viceprimarului liberal. Dorin Florea a declarat inca de marti ca, daca Marius Ichim va fi ales viceprimar, nu ii va delega nicio atributie.

#Targu Mures, #scandal, #alegere, #viceprimari , #primari