Steagul Ungariei, arborat pe o primarie din Romania

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 21:26

   

Steagul Ungariei, arborat pe o primarie din Romania
Steagul Ungariei se afla arborat pe sediul unei primarii din Romania, alaturi de cele ale asa-zisului Tinut Secuiesc, de cel al Uniunii Europene si de tricolor.

Scandal cu tenta sovina la nationala de hochei: Un jucator, umilit pentru ca e roman

Primaria din Romania care are arborat steagul Ungariei este din judetul Harghita, comuna Madaras, condusa de reprezentantul UDMR, Biro Laszlo, informeaza Realitatea TV.

Concret, primarul Biro Laszlo incalca, cu buna stiinta legea, cel putin trei acte normative - HG nr. 1206/2001, HG nr. 1157/2001 si HG nr. 25/2003 - in care sunt reglementate libertatile cetatenilor de alta etnie in afara de cea romana.

Peste 200.000 de etnici maghiari din Transilvania au cerut cetatenia ungara

Prevederile din cele trei acte normative se refera la inscriptionarea in limba minoritatilor nationale la intrarea in institutiile publice prin amplasarea celor doua placute cu denumirea institutiei, de-o parte si de alta a intrarii, cat si la insemnele nationale care pot fi arborate pe cladirea unei institutii publice.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de7203 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
wolf22
rank 1
Multumim dle Basescu ca ne-ati adus in starea aceasta!
Suntem sclavii hunilor
Te-o
rank 5
Wolf22 nu intelegi ca situatia creata de sanatajul maghiar
este rezultatul tradarii PNL care a lasat PDL la cheremul santajului UDMR,preferand inhaitarea cu PSD,adica cripto comunistii care le-au dat foc sediilor la mineriada?
Ghinionul Romaniei nu este PSD care se declara de stanga si obstructionista a dreptei,ci perfidia PNL sub conducerea lui Antenescu-Bidon Gol care va face din PNL ce a facut Ciorbea din taranisti!Adica zero!Teo
i.mardan
rank 2
Ce,,tradare"Te-o,ce,,tradare"?Basescu-PDL sunt...
...o gasca de oportunisti si tradatori ai intereselor nationale ale Romaniei.
Intre interesele de partid(imbogatire prin hotie=comisioane,invarteli imobiliare,taxe de protectie)si interesul tarii,PdL a ales caldurica banului public.
Un nationalist crestin,cu dragoste de neam si tara,nu ar fi ales nici una dintre aceste doua feluri de tradare.
In rest,pentru mine,pnl-pdl-psd-udmr=aceasi cloaca de tradatori a intereselor nationale si capuse pe banul public
Si ar mai fi ceva Te-o;in ziua de azi nu mai exista delimitari ideologice puse in practica de partide.Sunt convins ca si PSD ori PNL ar fi luat aceleasi masuri economice ca si PDl,la ,,sugestia"-recte ordinul F.m.i.
Nu sunt toti decat o sleahta de ipocriti si tradatori.
Asa ca las-o moale cu,,tradarea"PnL,ca suna fals si ipocrit(cum de altfel sunt falsi si ipocriti toti fariseii care ne-au condus in ultimii 21 de ani,cum fals si ipocrit a fost Basescu inainte de a fi ales,apoi ca presedinte a facut tot ceea ce a criticat la PSD,insa la o scara cel putin egala,daca nu mai mare
i.mardan
rank 2
Cine sa ia atitudine,atat timp cat BASESCU e $ClaV-ul si...
...MARIONETA UDMR MOTTO; Laszlo Tokes:,,Constitutia se schimba,nu este Sfanta Scriptura" T.Basescu; ,,Trebuie sa schimbam Constitutia" TROCUL BASESCU-TOKES ,,75% dintre maghiari au votat pt.mine si vă multumesc că m-ati ajutat"a spus Băsescu.Din dreapta sa,Laszlo Tökes i-a multumit si el lui Băsescu"pt.sprijinul important"dat in alegerea sa ca vicepresedinte al Parlamentului European. Felicitandu-l apoi pe Băsescu pt.infiintarea comisiei prezidentiale de modificarea Constitutiei"Tökes l-a anuntat pe seful statului roman că"asigurarea independentei si autonomiei pt.regiunea slavă de sud a Europei,concretizată in Planul Aktissaari prin care Kosovo a devenit independent,iar sarbilor li s-a asigurat autonomia,trebuie să existe si pt.noi,maghiarii din Romania"."Vrem o autonomie cat mai mare,pană cand nu vom fi rezolvat problemele comunitătilor maghiare din Europa nu va fi liniste si pace!"a mai adăugat Tökes,care i-a propus apoi lui Băsescu si"un troc":"Noi am scos castanele fierbinti din foc pentru d-voastră,cand v-am sprijinit impotriva adversarilor dumneavoastră,asa că acum haideti să ne fiti recunoscător si să ne dati autonomia!".Miza"trocului"despre care vorbea Tökes ar fi legată,de asigurarea unui nou sprijin pt.a se salva de suspendarea din functie sau pt.motiunea de cenzură care va fi votată in Parlament in septembrie,fără voturile maghiarilor,regimul său neputand să supravietuiască in fata actiunilor Opozitiei.De partea cealaltă,e vorba despre reorganizarea administrativ-teritorială a Romaniei,cerută de Băsescu in martie anul acesta si pe care Guvernul ar intentiona să o adopte in această toamnă.Reorganizarea administrativ-teritorială vizează desfiintarea actualelor judete si infiintarea unor regiuni de dezvoltare. Proiectul maghiarilor,moderati de la UDMR sau radicali ca Tökes sau Toro Tibor,tinteste formarea unei unităti administrativ-teritoriale de sine stătătoare,formată din actualele judete Harghita,Covasna si Mures.Fostul deputat Toro Tibor,unul dintre liderii Consiliului National al Maghiarilor,a declarat că Regiunea de dezvoltare Ţinutul Secuiesc,rezultată prin unirea judetelor Mures,Harghita si Covasna,pe criterii etnice,avand in vedere că reunesc o populatie majoritară"cu aceeasi limbă si cultură"va fi o regiune cu autonomie,cu statut special". "Kosovo si-a obtinut independenta,noi nu am putea să obtinem autonomia?Catalanii au iesit pe stradă.Si noi am putea iesi pentru obtinerea autonomiei".E un moment propice,in opinia lui Tokes,ce aseamănă situatia prezentă cu cea din 1989,accentuind pe fraze si cuvinte-cheie:"Acum suntem in aceeasi situatie ca si in '89.Criza le ingreunează traiul,la fel,la romani si la maghiari".Si iată că presedintele Romaniei,vine si se asează cu ei la masă,lezind in felul acesta demnitatea natională a milioane de romani
Kanata
rank 5
"Multumim dle Basescu ca ne-ati adus in starea aceasta !"
Nu neapărat Băsescu ne-a adus aici, ci FSN & Ion Iliescu ! Băsescu nu este decat continuatorul celor incepute de FSN & Ion Iliescu in 1990. Desigur, poporeanul are un MARE aport la cele ce se-ntamplă in Romania, căci el a votat majoritat pe cei incriminați..și INCĂ o face IRESPONSABIL și INCONȘTIENT !!
Atitudinea hocheiștilor care l-au bătut pe acel roman este veche, de hoardă, așa cum o fac dintotdeauna aici..
Mă aflam in sala de sport de la Cabana Piatra Arsă (nu mai aveau locuri in dormitor) și inainte de culcare am ieșit să ne spălăm..pe hol 3-4 unguri, care mai de care mai țanțoș. Unul din ei a spus, auzindu-ne vorbind romanește : "Dacă intalnesc un roman acum, bag cuțitul in el !" Era in 1979 !
Este sau nu drapelul Ungariei cel arborat la primăria din Mădăraș ? Vedeți aici : http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g = ESTE !!!!
Cine a urmărit azi pe Realitatea Tv comentariile ref. la ILEGALITATE, a putut fi martorul aberațiilor a 2 unguri (primarul, vice nu-știu-ce) care făceau pe..deștepții pro.stind romanii. Dar nu au dovedit decat că sunt mincinoși, parșivi, răuvoitori și firește, lipsiți de darul inteligenței.
De cand se arborează drapelele Ungariei și cel secuiesc pe primăriile din Romania ? Cei mai tomnatici știu că au făcut-o imediat după evenimentele din decembrie 1989. Tupeul, nesimțirea, obrăznicia, fac parte din cartea de vizită a asiaticilor pripășiți in Europa.
V-ați gandit ce ar face autoritățile franceze să vadă drapelul Germaniei arborat pe primăriile din Alsacia și Lorena ? Deși aceste 2 provincii sunt..germane, ocupate de francezi, apoi dobandite prin referendum cu ajutorul evreilor din zonă. Știați că acum fo 30 de ani, Gaddafi propusese ca Israelul să fie relocat acolo ?
Afară, afară, afară ungurii din Țară !
dacidava
rank 3
afara sau in doi metri
Afara,da,dar nu oricum,ci in baguri de-alea folosite de americani,prea mult ne-au asuprit si terorizat,vine timpul sa le-o platim.Afara din lume,bozgorilor.
Maximvs
rank 1
Pupava-ar Iancu !
Fac eforturi extra-ordinare sa ma abtin.Eu nu va inteleg, suntem parte a Comunitatii Europene prin urmare nu va controleaza nimeni la vama, nu va trebuie viza, nici macar pasaport, de ce nu mergeti in Ungaria sa arborati ce steag vreti voi? Din moment ce nu mergeti acolo, aici nu se poate cum vreti voi, deduc ca sunteti chiar "bozgori" ! Nu ma consider nationalist extrmist dar voi chiar o cautati cu lumanarea.
i.mardan
rank 2
Cine sa ia atitudine,atat timp cat BASESCU e $ClaV-ul si...
...MARIONETA UDMR MOTTO; Laszlo Tokes:,,Constitutia se schimba,nu este Sfanta Scriptura" T.Basescu; ,,Trebuie sa schimbam Constitutia" TROCUL BASESCU-TOKES ,,75% dintre maghiari au votat pt.mine si vă multumesc că m-ati ajutat"a spus Băsescu.Din dreapta sa,Laszlo Tökes i-a multumit si el lui Băsescu"pt.sprijinul important"dat in alegerea sa ca vicepresedinte al Parlamentului European. Felicitandu-l apoi pe Băsescu pt.infiintarea comisiei prezidentiale de modificarea Constitutiei"Tökes l-a anuntat pe seful statului roman că"asigurarea independentei si autonomiei pt.regiunea slavă de sud a Europei,concretizată in Planul Aktissaari prin care Kosovo a devenit independent,iar sarbilor li s-a asigurat autonomia,trebuie să existe si pt.noi,maghiarii din Romania"."Vrem o autonomie cat mai mare,pană cand nu vom fi rezolvat problemele comunitătilor maghiare din Europa nu va fi liniste si pace!"a mai adăugat Tökes,care i-a propus apoi lui Băsescu si"un troc":"Noi am scos castanele fierbinti din foc pentru d-voastră,cand v-am sprijinit impotriva adversarilor dumneavoastră,asa că acum haideti să ne fiti recunoscător si să ne dati autonomia!".Miza"trocului"despre care vorbea Tökes ar fi legată,de asigurarea unui nou sprijin pt.a se salva de suspendarea din functie sau pt.motiunea de cenzură care va fi votată in Parlament in septembrie,fără voturile maghiarilor,regimul său neputand să supravietuiască in fata actiunilor Opozitiei.De partea cealaltă,e vorba despre reorganizarea administrativ-teritorială a Romaniei,cerută de Băsescu in martie anul acesta si pe care Guvernul ar intentiona să o adopte in această toamnă.Reorganizarea administrativ-teritorială vizează desfiintarea actualelor judete si infiintarea unor regiuni de dezvoltare. Proiectul maghiarilor,moderati de la UDMR sau radicali ca Tökes sau Toro Tibor,tinteste formarea unei unităti administrativ-teritoriale de sine stătătoare,formată din actualele judete Harghita,Covasna si Mures.Fostul deputat Toro Tibor,unul dintre liderii Consiliului National al Maghiarilor,a declarat că Regiunea de dezvoltare Ţinutul Secuiesc,rezultată prin unirea judetelor Mures,Harghita si Covasna,pe criterii etnice,avand in vedere că reunesc o populatie majoritară"cu aceeasi limbă si cultură"va fi o regiune cu autonomie,cu statut special". "Kosovo si-a obtinut independenta,noi nu am putea să obtinem autonomia?Catalanii au iesit pe stradă.Si noi am putea iesi pentru obtinerea autonomiei".E un moment propice,in opinia lui Tokes,ce aseamănă situatia prezentă cu cea din 1989,accentuind pe fraze si cuvinte-cheie:"Acum suntem in aceeasi situatie ca si in '89.Criza le ingreunează traiul,la fel,la romani si la maghiari".Si iată că presedintele Romaniei,vine si se asează cu ei la masă,lezind in felul acesta demnitatea natională a milioane de romani
valencia
rank 1
singurul vinovat e VADIM Nebunul !
vadim nebunul,vadim,care face spume la gura,vadim securist,vadim nationalist...el e de vina!gainuse tine minte,daca ungurii fac vreo miscare in ardeal,primul lucru care il fac e sa ma prezint la usa ta sa iti sparg capul!al dreaku tradator cum il mai balacarea-i tu pe tribun pt 2-3 sute de verzisori!si mai sunt si altii.
Conu_Alecu
rank 5
Ba, dupa cum poti cu ochi tai vedea, se poate si asta nu ar fi
nimic pe langa cate alte cuie in coaste ne baga dragi de conlocuitori unguri!
Da' ca sa iti raspund la intrebare desi nu imi este adresata - nu pleaca ca acolo in ungaria mama, sunt "tzigani secui" asa le spun lor astora din Romania fratii lor unguri!
Deci nu pleaca pentru ca le este prea bine, si asta este vina noastra, "daca ii dai nas lui Ivan, se suie pe divan"
Te-o
rank 5
Scolile din localitatea respectiva trebuiesc transfomate in scoli de
limba romana,cu ore ,voluntare, de limba si litaratura maghiara!Punct!Teo
ovidiu123456
rank 5
ptr Teo
e dificil sa vezi asa ceva.E ca si cum ,de exemplu, Televiziunile private ar urmari interesul cetateanului...e un fals,daca ar urmari interesul cetateanului de rand acea televiziune ar da faliment intr-o saptamana.Cam acelasi sistem este in aceasta situatie.Daca primarul ar face scoala in interesul ca cetatenii sa stie Rumaneste,primarul ar disparea imediat.Oamenii au problema ca au creierul spalat si nu-si dau seama,in schimb politicul(primarul) este bandit si trage avantaje de pe urma lor.Primarul are in mana "cheia" insuccesului satenilor.Iar satenii sunt convinsi ca sunt pe strada lor cea buna, deoarece pentru ei nu exista alta, pentru ca le lipseste din constiinta.
emy1960
rank 5
.....
Astea se intampla datorita guvernantilor pe care i-am avut sii avem in continuare.Tara condusa de J.I.G.O.D.I,I PENALE.
Maximvs
rank 1
Din pacate...
nu s-a putut fara "udemru" datorita Constitutiei pe care noi am votat-o, daca era stabilit prin constitutie pragul electoral pt Parlament la 5% acum n-aveam discutiile astea.
emy1960
rank 5
....
Da am votato dar a fost tot de niste N.E.NO.ROCITI,HOTI si scarbe ordinare.
ovidiu123456
rank 5
Hi,hi,hi !!!
Acum se castiga alegerile folosind Nationalismul pe paine...pe painea transpirata de cetatenii acestei tari primarii pun nationalism...

As descrie un pic ceace simt eu ca Ruman ,va scriu in rumaneste din respect fata de voi,pentru ca ,daca va respect pe voi ma respect pe mine insami.
Cand sunt departe de Pamantul din care ma trag, duc dorul Rumaniei, si acest dor il simt ca pe un dor de Mama .Numele de Rumania are putina importanta,ca si cel de Ungaria,mai important este ceace simt:DOR DE MAMA.
Politicienii nostri si mijloacele de imformare in masa stiu acest aspect si ne manipuleaza constant acest SENTIMENT UMAN,exemple avem destule.
Suntem manipulati prin cuvinte,prin vorbe ne saracesc.
Rumania,Ungaria,Tinut Secuiesc(noul fals politic)daca le transform in sentiment,lovesc aceiasi Mama ,Mama noastra a tuturor, acest Pamant care acum se numeste Rumania.

Sa va scriu si in Limba "Secuilor"?hi,hi,hi...daca ar fi sa o fac cu adevarat cred ca ar semana foarte mult cu Rumaneste.
timp
rank 5
Harghita,judet in Romania
Cred ca cei din comuna Madaran,mai ales primarul,au uitat ca se afla pe teritoriul romanesc,unde limba oficiala este romana,iar steagul ce trebuie arborat trebuie sa fie la fel,doar cel romanesc.Chair daca ungurii din Romania joaca mereu rolul de victime abuzate pe teritoriul tarii noastre,in fata UE si celor de la Bruxelles,aceasta nu se va intampla niciodata atata vreme cat va exista o Romanie unita.Sper ca se vor uita inca o data pe harta cei de la primaria comunei respective ca sa vada unde este Romania si unde este tara vecina in care sunt liberi sa plece oricand,daca nu le place la noi.
ovidiu123456
rank 5
ptr.Timp,
vezi tu,acolo la tara, oamenii sunt simpli,supusi,au frica de Rumani,traiesc cu frica de Dumnezeu.E dificil de explicat,dar pentru mine simplu de inteles.

Frica si ura uneste cel mai bine oamenii,unind prin frica este usor de manipulat,de condus,si se obtin cu usurinta avantaje de orice tip.Oamenii in general nu au nici o vina,dar cei care ii conduc sunt niste lasi.Lasi pentru ca folosindu-se Nationalism urmaresc avantajele personale,nu cele ale cetatenilor pe care ii reprezinta.Dovada este faptul ca acolo unde este cel mai mult nationalism este cea mai mare saracie si cei mai bogati politici :))).

Cred ca Statul este obligat sa reactioneze la astfel de abuzuri de tip nationalist ,forme de xenofobie asupra propriilor semeni.Eu nu ma consider Ungur tocmai din aceasta cauza,si cred cu desavarsire ca generatiile trecute in genealogia familiei mele au fost subjugati pentru a deveni Unguri.Ungurii nu sunt vinovati cu absolut nimic,vina o au LASII.
Kanata
rank 5
Nem ! Nem ! Soha !
Știi ce inseamnă ? "Nu ! Nu ! Niciodată !" - este o lozincă adoptată de maghiarime după Trianon 1920.
Ei sunt crescuți de mici (incep pe la 3-4 ani !!) cu ideea că romanii le sunt inamici și inferiori, că Ardealul pe care l-au luat "opincarii, mămăligarii, căprarii" de valahi (romani) ESTE al lor. Ei NU recunosc legile noastre, ei NU acceptă ideea - realitatea că trăiesc in Romania și FAC TOTUL pentru refacerea granițelor Ungariei Mari - vezi și propunerea UDMR de reamenjare administrativă a județelor. Ca o "coincidență", granița propusă de ei se SUPRAPUNE PERFECT peste cea a Ungariei Mari, cea pană in 1918.
Primarului Biro Laszlo puțin ii pasă de legea romanească, el se supune celei din Ungaria. Sfidarea este fățișă, ILEGALĂ, tupeistă, mizerabilă, condamnabilă...vreau o acțiune virulentă ca răspuns la marșăvia acestor stepari neeuropenizați ! Oare nu mai sunt romani in Ardeal ?
Uite așa s-a născut Mișcarea Legionară in Romania interbelică - străinii iși făceau de cap și atunci un ROMÂN s-a sculat și a spus : DESTUL !
Afară, afară, afară ungurii din țară !
Gogu
rank 5
:))
No, da' ii tare faina imaginea.

Dragii nostri vecini din Hungaria sunt rupti in koo.r si morti de foame si mai au putin si intra in faliment iar bozgorasii de la noi viseaza cai verzi pe pereti.

Da' lasa-i ma sa latre cat vor... :))
maxi
rank 5
Cum adica?!
Sa nu aplicam legile tzarii!? Mai suntem stat de drept?
Gogu
rank 5
hungurii...
Pai nu prea cred ca suntem stat de drept...

- Hispanicii sunt aproape 17% (50 mil. de locuitori) in America da' nu am vazut vreun partid al hispanicilor la guvernare. Au primit "un gurita" in deomeniul asta.

- In Franta sunt vreo 5 mil de arabi imigranti dar iarasi nu am vazut vreun partid la guvernare.

- In Germania sunt 2 milioane de turci... intelegeti ideea.
Numai aici la noi ii pupam in koo'r si le promotem marea cu sarea. Normal ca ni se suie in cap.
Maximvs
rank 1
Germania
In Germania sunt 8 mil de turci !!! si au reprezentanti in Parlament, dar repet sunt 8 milioane, oficial!!!, in Franta , nu stiu.
maxi
rank 5
Incalca legea!
Sa-l aresteze! Ce e asa de greu?!
Maximvs
rank 1
Constitutia
Daca am avea in constitutie "tradarea nationala" si s-ar pedepsi cu amenda de 10 000 ron si 3 luni de inchisoare cu executare, daca n-ar avea dreptul la functii publice decat cetatenii romani , am avea liniste. Cand spun cetatean roman ma refer la cel care ar trece urmatorul test: interpretarea Imnului National, cunoasterea semnificatiei zilei de 1 decembrie 1918, cunosterea gramatici limbii romane si inetrpretarea "Doinei" de Mihai Eminescu.
Gogu
rank 5
Ai dreptate...
Ai dreptate si sunt de acord cu tine. Primarul asta ar trebui nu sa faca puscarie.... ar fi prea simplu... ar trebui pus sa faca mars cu steagul Romaniei in brate.

Sa iti spun ceva desi unii nu ma cred de multe ori.. eu sunt grec la origine, strabunii mei au venit din Salonic in 1880 aici.

Eu sunt roman pentru ca sunt nascut aici, in Romania. Si mama la fel, si bunica la fel. Doar strabunii erau altfel.

Asa ca astia de se dau hungurii lui peshte prajit sa su'ga o ceapa ca nu sunt maghiari nici cat o ceapa degerata.
Maximvs
rank 1
Corect
Bine spus! Felicitari Romanule!
miytyi
rank 2
O mana de cre.tini astia din autoproclamatul Tinut Secuiesc...
...care nu face altceva decat sa dea apa la moara altor cre.tini,extremistii si ultranationalistii de tip Vadim!
Cred ca multi din cei ce locuiesc acolo habar n-au ce e aia autonomie teritoriala desi le suna bine!
Eu as face un experiment si as lasa ca timp de un an Tinutul Secuiesc,una din cele mai slab dezvoltate economic regiuni din Romania,politicienii UDMR stiu de ce,ei fiind unii dintre cei mai bogati politicieni,sa se autoadministreze,asta insemna,nd ca va trai din propriile-i taxe,fara nici o legatura cu bugetul national!Cat credeti ca vor rezista fara sa se milogeasca sa primesca de la buget leul mioritic?
AdyCa
rank 4
Primarul merita sa i se ia cetatenia si sa devina persona nongrata!!
Trebuie neaparat sa se ia niste masuri fata de asemenea indivizi, care au tupeul sa ne sfideze in propria tara.
i.mardan
rank 2
Cine sa-i ia cetatenia sau sa faca ceva cu el,pe cand Basescu.
...e manuta de manuta si limbuta la limbuta cu UDaMRu?
Basescu,prietenul tau si al lui Tokes-Hunor?
Vrei sa ramana piratul fara sustinere parlamentara?Sa nu mai poata fura?Sa nu mai faca firmele de partid patinoare si drumuri de trei ori mai scumpe decat in restul Europei?
Aud?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor