UDMR si PCM, consultari cu privire la alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 10:52
1180 citiri
UDMR si PCM, consultari cu privire la alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca

UDMR Cluj si PCM Cluj au demarat, in urma cu cateva zile, consultari cu privire la candidatul la Primaria Cluj-Napoca, insa niciuna dintre parti nu a declarat deschis ca ar fi dispusa sa sustina un candidat comun.

Presedintele PCM Cluj-Napoca, Gergely Balazs, a declarat miercuri, corespondentului NewsIn, ca civicii se intalnesc spre seara cu UDMR pentru a le cunoaste "opinia".

"Noi de 5-6 zile suntem in contact cu UDMR, iar in seara aceasta ne vom intalni sa vedem daca putem gasi o solutie comuna. Deocamdata nu am vorbit despre o persoana care sa candideze", a declarat Gergely.

Presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, a fost mai voalat in declaratii, afirmand ca filiala a demarat o serie de consultari privind un candidat la Primaria Cluj-Napoc, inclusiv cu civicii clujeni.

"Noi am declansat o serie de consultari. Astazi (miercuri, n.r.) de la ora 18.00 ne intalnim cu comunitatea sa le cunoastem opinia. Avem si un sondaj in derulare, in care intrebam populatia generala si comunitatea ce parere au despre alegeri, daca va fi un tur doi, daca considera oportuna nominalizarea unui candidat UDMR Cluj.

In cadrul acestor consultari se inscriu si discutiile cu PCM", a declarat Laszlo.

Surse din UDMR Cluj si PCM Cluj au declarat corespondentului NewsIn ca Uniunea asteapta un semn de la PDL pentru a-si desemna candidatul, iar daca democrat-liberalii reusesc sa le garanteze pastrarea unor functii in administratia locala, atunci nu vor desemna un candidat propriu.

UDMR Cluj a pierdut la alegerile locale o parte a voturile maghiarilor in favorea PDL, respectiv a candidatului pentru Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc, lucru recunoscut si de liderul filialei, Laszlo Attila.

UDMR Cluj are un viceprimar la municipiul Cluj-Napoca, in persoana lui Laszlo Attila, un vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, functie detinuta de Fekete Emoke si un subprefect, in persoana lui Hegedus Ladislau.

Alegerile pentru Primaria Cluj-Napoca vor avea loc in data de 15 februarie, iar ultima zi de depunere a candidaturilor este 26 ianuarie.

Pana in prezent, si-au anuntat candidatii la Primarie PDL Cluj - primarul interimar Sorin Apostu, PNL Cluj - senatorul Marius Nicoara, PSD Cluj - generalul in rezerva Teodor Pop-Puscas, PNTCD Cluj - Calin Oancea, PAS Cluj - Gheorghe Oros, PNG-CD - pictorul in scaun cu rotile Gheorghe Astileanu, iar presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop isi va depune candidatura daca reuseste sa stranga 6.000 de semnaturi de sutinere.

PRM Cluj isi va anunta candidatul joi, iar PC Cluj nu pare preocupat de aceste alegeri.

Citeste si:
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali care vor fi prezenţi la congresul din...
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Sursa: Ziare.com
Comentarii