Troc in Coalitie: UDMR cedeaza Senatul si primeste sefia SGG

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 14:10
2840 citiri
Troc in Coalitie: UDMR cedeaza Senatul si primeste sefia SGG
Foto: Arhiva

PDL va primi voturile senatorilor UDMR pentru ca Vasile Blaga sa obtina presedintia Senatului in schimbul postului de sef al Secretariatului General al Guvernului (SGG), pozitie care a devenit vacanta vineri dupa ce Daniela Andreescu a fost demisa in urma unui scandal de presa.

Senatorii UDMR ar fi negociat "la sange" in cadrul sedintei de luni a Coalitiei, la finalul careia au decis ca PDL ia presedintia Senatului, iar UDMR primeste sefia SGG, a confirmat, vineri, presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Informatia a fost confirmata, totodata, si de premierul Emil Boc.

"UDMR va prelua Secretariatul General al Guvernului (...) Il vom sustine pe Vasile Blaga la sefia Senatului", a anuntat Hunor, adaugand ca "de obicei, discutiile din coalitie raman in coalitie si noi nu transmitem presei ce am discutat pentru ca, intr-o coalitie, tot timpul trebuie sa faci compromisuri, care inseamna si intelegeri si empatie".

Intrebat daca Uniunea are deja un nume pentru SGG, liderul maghiar s-a limitat sa spuna ca "acest aspect este treaba interna a UDMR": "Vom discuta in zilele urmatoare. Este prematur sa discutam acum despre asta. Au fost mai multe discutii, cine, ce a cerut, de-o parte si de alta a coalitiei, dar noi am ajuns la aceasta concluzie cu PDL: ei Senatul, noi Secretariatul General al Guvernului".

Desi liderul UDMR a refuzat sa faca vreo nominalizare pentru SGG, pana acum se vehiculeaza doi candidati pentru functia de secretar general al Guvernului: actualul secretar general adjunct al Guvernului, Stefan Gati, si prefectul judetului Hunedoara, Attila Dezsi.

Vasile Blaga, propunerea Coalitiei la presedintia Senatului

Senatorul PDL Vasile Blaga e propunerea coalitiei de guvernare pentru presedintia Senatului, post ramas liber dupa revocarea lui Mircea Geoana. Nominalizarea sa a fost validata si de Biroul Permanent National al PDL. Propunerea USL pentru functia de presedinte al Senatului este Titus Corlatean.

Votul pentru presedintia Senatului va avea loc luni dupa-amiaza. Postul de secretar general al Guvernului a ramas liber vineri dupa ce Daniela Andreescu a fost revocata din functie, de premierul Emil Boc, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a inceput verificarea in cazul acesteia.

Boc l-a demis pe secretarul general al Guvernului, dupa un scandal de presa

Presa a descoperit ca Daniela Andreescu a acordat spatii RA-APPS membrilor familiei.

Kelemen Hunor, deranjat de declaratiile lui Iulian Urban

Tot luni, liderul UDMR s-a aratat deranjat de "unele declaratii facute de unii membri ai PDL". Cu toate ca nu a spus la cine se refera mai exact, "membrul PDL" care a jignit Uniunea prin "nationalismul extrem", cum a marturisit ministrul Culturii, este senatorul democrat-liberat Iulian Urban.

Urban (PDL): Revocarea lui Geoana e neconstitutionala. Nu votez nici mort un candidat UDMR

"Noi am spus ca trebuie discutate toate aspectele, atat presedintia Senatului, cat si altele. Dorinta noastra de a avea un candidat a fost foarte mare si ne-au deranjat declaratiile colegilor de la PDL, care au spus ca un membru de la UDMR nu poate ocupa niciodata functia de presedinte al Senatului", a declarat Hunor.

Presedintele UDMR a revenit la sentimente mai bune dupa ce omologul sau, Emil Boc, i-a dat asigurari ca nu este pozitia oficiala a PDL: "Am inteles ca nu a fost pozitia oficiala a partidului. Daca presedintele Boc mi-a spus ca nu este pozitia oficiala a partidului, am inteles asta. Dar de fiecare data suntem deranjati de asemenea declaratiilor".

Urban a scris, recent, pe blogul personal, ca "nici mort" nu ar vota un candidat UDMR la sefia Senatului si s-a aratat indignat de aceasta pretentie a colegilor de coalitie.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR vot presedinte Senat, #UDMR presedinte Secretariat General Guvern , #senatori
Comentarii