UDMR vrea sefia Senatului

Luni, 08 Martie 2010, ora 13:58
5167 citiri
UDMR vrea sefia Senatului

Maghiarii sunt de acord, in principiu, cu revocarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, afirma liderul grupului UDMR din Senat, Fekete Szabo, precizand pentru ZIare.com ca formatiunea sa si-ar dori aceasta functie. Potrivit acestuia, UDMR ar putea reprezenta cu brio sefia Senatului.

"Daca ma intrebati pe mine as prefera unul (n.r. - sef al Senatului) de la UDMR. Avem persoane care ar putea face fata cu onoare pentru aceasta functie. De exemplu Gyorghy Frunda. In opinia mea, cel mai potrivit ar fi unul de la UDMR", a declarat Fekete Szabo, pentru Ziare.com.

Liderul grupului UDMR din Senat a spus insa, ca asta este doar opinia lui, precizand ca o decizie in acest sens va fi luata dupa ce se va stabili daca Geoana va fi revocat.

"In mod normal, daca se merge pe aceasta schimbare, seful Senatului ar trebui sa fie din partea puterii, adica din partea PD-L sau UDMR. Si atunci, cum noi suntem putini, atunci din partea PD-L. Dar asta este premur sa discutam. Trebuie sa vedem procedural cum vor decurge lucrurile, daca intr-adevar va fi revocat din functie Mircea Geoana, iar apoi se va discuta acest aspect", a mai spus Fekete Szabo.

El a precizat ca UDMR a stabilit ca in principiu este de acord cu revocarea lui Geoana, dar o decizie finala va fi luata in sedinta de grup a formatiunii.

PD-L si UDMR sustin revocarea lui Geoana de la sefia Senatului

"Vom lua o decizie la ora 14.00. Ne vom intalni in sedinta de grup, vom discuta si vom vota. Noi am discutat, am avut o discutie in sedinta de coalitie si am spus ca in principiu sprijinim demersul PD-L, dar ultimul cuvant si hotararea va fi luata in sedinta de grup, pentru ca asa e democratic", a spus Fekete Szabo.

Potrivit liderului grupului UDMR din Senat, din informatiile pe care le are, Geoana a incalcat Regulamentul Senatului.

"Din ce materiale avem la ora actuala in mana, sunt anumite incalcari ale Regulementului: nesupunere la vot a unei solicitari care pana la urma urmei trebuia sa se supuna la vot si nu a putut motiva de ce nu a spus la vot, de ce nu s-a putut dezbate", a declarat Liderul grupului UDMR din Senat, Fekete Szabo.

Cererea de revocare a lui Mircea Geoana, depusa la Senat

PD-L a depus, saptamana trecuta, la Biroul permanent al Senatului cererea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului.

Senatorul PD-L, Iulian Urban, a declarat ca documentul a fost semnat de 57 de senatori, intre care doi reprezentanti ai UDMR. 47 senatori PD-L si sapte independenti au semnat cererea de revocare. Urban a precizat ca sunt si social democrati care doresc sa semneze cererea dar "probabil ca nu au apucat".

"Banuim ca exista si social democrati care ar dori sa semneze cererea de revocare", a declarat Iuluan Urban.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...