Borbely (UDMR) clarifica: N-am semnat nimic cu USD. Despre ce protocol e vorba, totusi

Marti, 25 Februarie 2014, ora 11:16
4094 citiri
Borbely (UDMR) clarifica: N-am semnat nimic cu USD. Despre ce protocol e vorba, totusi

Vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat ca partidul sau nu a semnat niciun protocol pentru intrarea la guvernare cu USD, precizand ca liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, care vorbise de asa ceva, se referea la protocolul semnat in 2012.

"N-avem niciun protocol semnat cu USD. Domnul Sarbu se referea la acel protocol din 2012, cand am avut un protocol semnat cu USL, a semnat domnul Ponta, a semnat si domnul Antonescu, in noiembrie 2012", a spus Borbely pentru Ziare.com.

El nu a dorit sa comenteze daca UDMR va intra la guvernare in perioada urmatoare alaturi de USD.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a spus, marti dimineata: "Avem un protocol semnat cu UDMR privind intrarea la guvernare".

Ilie Sarbu: Avem protocol semnat cu UDMR. Daca pleaca, PNL nu mai inseamna nimic

UDMR ar fi necesar PSD, UNPR si PC pentru o majoritate parlamentara solida, dupa ce PNL este practic iesita de la guvernare, iar USL, de facto, nu mai exista.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca protocolul semnat in 2012 cu PSD nu mai este valabil, dar principiile care au stat la baza lui raman in continuare. Acesta a dezmintit si zvonul conform caruia s-ar fi intalnit recent cu Victor Ponta.

Kelemen: Nu ne bagam intr-o disputa familiala. Protocolul din 2012 nu mai e valabil

Declaratiile au fost facute la scurt timp dupa ce liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a sustinut ca PSD si UDMR au deja un protocol semnat, dand de inteles ca iesirea PNL de la guvernare nu i-ar afecta prea tare pe social-democrati.

O reactie a venit si din partea Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, care ii cere premierului Victor Ponta sa nu solicite, in nicio imprejurare, aducerea UDMR la guvernare, apreciind ca formatiunea va continua "aceeasi politica santajista fata de autoritatile statului roman pe care a dus-o timp de doua decenii", informeaza Mediafax.

La randul sau, Peter Eckstein Kovacs (UDMR) a comentat situatia. "E jignitor sa intri cu un singur ministru la guvernare. Un singur ministru nu face primavara. O 'cerere in casatorie' nu a fost facuta, exista mai multe posibilitati de a sprijini o situatie normala, stabila in tara. Nu cred ca sambata la sedinta CRU sa fie supusa votului o intrare la guvernare", a spus acesta.

Ponta: Voi lua act de demisiile colegilor liberali, dar nu voi cere demisia vreunuia dintre ei

Crin Antonescu a convocat Delegatia Permanenta: PNL se pregateste de Opozitie

#UDMR protocol USD, #Borbely UDMR guvernare , #stiri UDMR