Ziare.com

Eckstein Kovacs: UDMR este cel mai macho partid

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 16:24

   

Eckstein Kovacs: UDMR este cel mai macho partid
Consilerul prezidential Peter Eckstein Kovacs s-a plans, in cadrul unei dezbateri, de slaba reprezentare in politica a femeilor si ca UDMR este "cel mai macho partid", in timp ce colegul sau de la Cotroceni, Sebastian Lazaroiu, spune si el ca in politica romaneasca este prea mult testosteron.

Prezent la o dezbatere intitulata "Vina sau virtute: ce cauta femeile in politica romaneasca?", organizata de Institutul de Studii Populare, consilierul prezidential Peter Eckstein-Kovacs a facut o comparatie statistica fata de alte tari a prezentei femeilor in politica romaneasca, remarcand nivelul scazut comparatic cu state ca Rwanda, in care peste 50% dintre parlamentari sunt femei, sau chiar Etiopia, unde este de peste 20%. Situatia este la fel de proasta si la nivel guvernamental, a mai aratat el.

"In afara de figura luminoasa a doamnei Udrea, alte femei ministru nu avem", a constatat Eckstein. El a relatat si experienta pe care a avut-o in UDMR, cel mai reticent partid in promovarea femeilor.

"Cand am propus o cota pentru femei, de la pupitrul Congresului, cei din UDMR au venit cu niste bancuri macho. UDMR e cel mai macho partid din Romania. Acum avem doua deputate UDMR care au intrat prin grija calculatorului, prin redistribuire", a spus Eckstein afirmand ulterior ca este nevoie ca listele de partid sa fie respinsa la inscriere daca nu au cote rezervate femeilor.

Lazaroiu: E prea mult testosteron in politica

In schimb, Sebastian Lazaroiu a spus ca, initial, a avut retineri fata cote rezervate femeilor pe listele din alegeri.

"Am avut o retinere fata de sistemul cotelor care nu face decat sa consolideze pozitia de inferioritate a femeilor fata de barbati in politica. Cand ajungi intr-o pozitie aleasa printr-un sistem de cote, intotdeauna vei fi primit ca inferior. Uitati-va la situatia celor alesi cu majoritate de peste 50% in colegiile uninominale care se considera superiori celor care au intrat prin redistribuire", a spus consilierul prezidential.

El a admis apoi ca femeile sunt subreprezentate. "Eu chiar cred ca avem prea mult testosteron in politica si avem nevoie de mai multa tandrete. Cred ca femeile sunt mult mai corecte si mult mai constiincioase si in politica pot face treaba mai buna decat barbatii", a aratat Lazaroiu.

In ceea ce priveste faptul ca femeile ar fi discriminate la desemnarea pentru a candida, Lazaroiu a dezaprobat aceasta teza afirmand ca, din experienta sa personala, decidentii politici aleg persoanele despre care cred ca au sanse sa castige, indiferent de sexul lor.

In schimb, consilierul prezidential a spus ca stereotipul "femeile nu voteaza femei" poate fi demontat chiar prin alegerile din colegiul 19 unde, cu doua candidate, au venit mai multe femei la vot decat barbati, in conditiile in care de obicei, mai multi barbati vin sa voteze decat decat femei.

De asemenea, variabila sex din sondaje are o relevanta mult mai mica decat cele legata de varsta, educatie, rezidenta in ceea ce priveste optiunile electorale. "Din ultimele variabile, pot deduce uneori cu ce partid va vota o persoana. Din variabila legata de sex, nu am niciun indiciu privind preferintele electorale", a spus Lazaroiu.

Sursa: rNews

Articol citit de 2126 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
26 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sunt oameni cu doua fete.

Basescu a gasit unul cu trei, dar culmea este si p.rost.

 

 

Eu chiar cred ca avem prea mult testosteron in politica

si pe forumuri, pe strada.
Eu nu am vazut in alte tari atatea rautati si invective aruncate la adresa unui ministru sau parlamentar doar datorita faptului ca este/sunt de sex feminin.

 

 

IGEN

Ioi te Silvia, chiar este adevarat ca esti cadru didactic si nu stii ce inseamna/de unde provine macho?

 

 

de unde atata testosteron, poate nu-l inghit pe tot de la base...

pai de vre-o 30 de ani, de la tovarasa fuzzykash tocmai numa parasute maghiarimii sunt dispuse sa "fak" orice... cu banii dati inainte...
ba chiar si pe gratis, doar sa le veda lumea ca intra seara la guvern... sau guvernu' intransele...
uite la cekka ce epuizata ii de sezut toata ziulica...
si pe ailalta de ce credeti ca o chiama "bella"?
"profesioniste" in toata regula, una zic inaite de alegeri, si cu totul altcineva pleaca imediat dupa!

 

 

Regret...

... daca asta e concluzia ta...
Atunci cum se justifica intrebarea "De ce iti bati joc de limba romana?"

 

 

UDMR este cel mai macho "partid"

De cand este UDMR partid?
Eu stiu ca este o adunatura pe criterii etnice dar nu partid...

 

 

UDMR - solutia imorala pentru toate guvernele...

... de asta trebuie ridicat pragul la 10% sa nu mai intre astia in parlament si implicit la guvernare. Astia nu au principii, nu au mama, nu au tata. Le trebuie "ciolan" dar nu au nici un pic de respect pentru tara, pentru limba romana, pentru insemnele romanesti. Sa se duca in USA sa faca ce-si permit la noi, acasa sa vedem daca le tine...
E vorba strict de UDMR-isti. Nu am nimic cu populatia maghiara...

 

 

Tu Silvie

tu ai citit articolul sau numa dai din gura sa te afli intreaba? Faci niste comentarii care n-au minic de-a face cu subiectul articolului. Este vorba de spre prezenta foarte scazuta femeilor in politica romaneasca...citeste si dupa acea comenteaza, te rog.

 

 

Ce inseamna " macho"?

... e cumva cuvant in limba maghiara?
De ce iti bati joc de limba romana?

 

 

Dl Boby 23

Corect 100/100 UDMR nu este partid politic in sensul strict legal este o uniune culturala a maghiarilor din Romania.
Macho ca macho dar corupt pina in maduva oaselor.

 

 

Motive de lista

Se cauta mereu motive de a se face altfel decat bine.Nu inteleg de ce femeile ori barbatii sa fie alesi in functie de procent.De ce sa nu fie ales cel mai bun?Romanii sant foarte inventivi.La prima conducerea FSN,s-au grabit unii si au facut lista ,dupa care a venit ordin de sus ca pe lista sa fie si Iliescu,cum din cei de pe lista nu se putea elimina nici unul si cum Iliescu trebuia sa fie primul au pus zero in fata .Iliescu nu a fost un numar,. a fost o cifra.Pe cei 10 daca te apucai sa ii numeri ieseau 11.De altfel Iliescu a mai avut o problema cu anul 2000.

 

 

macho

masculin,viril.Consilierul a zis bine[nu am zis corect]

 

 

UDMR-ul - mereu la guvernare

UDMR=-ul NU este un partid politic inregistrat. Nici n-ar putea, atata vreme cat in platforma program - figureaza termenul de separare etnica. Este o Uniune Culturala, asa ca...Domnule - cum -te - cheama, sunteti la guvernare in toate partidele, pentru ca toate au avut nevoie de oarecare majoritate parlamentara.

 

 

Eckstein Kovacs spune: "UDMR este cel mai macho partid"

Cine spune?
Ai vostri nu fura, nu mint, nu spaguiesc? Isi fac datoria? Isi onoreaza promisiunile fata de electorat?

 

 

fii linistit descarcatorile pedeliste sunt platite dinainte...

asa ca trebuie sa comenteze un kil' zilnic, de calitate doar nu poate fi vorba!

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor