Ziare.com

Europarlamentar PD-L: Unii colegii din UDMR sustin discursuri mincinoase

Duminica, 15 Martie 2009, ora 19:19

   

Europarlamentar PD-L: Unii colegii din UDMR sustin discursuri mincinoase
Europarlamentarul PD-L Calin Catalin Chirita sustine ca discursurile lui Tokes Laszlo, Sogor Csaba, Winkler Iuliu "se situeaza in afara realitatii", facand referire la faptul ca cei trei au sustinut in Parlamentul European ca minoritatea maghiara din Romania nu ar putea studia in limba materna.

Eurodeputatul PD-L Calin Catalin Chirita a atras atentia membrilor Parlamentului European asupra declaratiilor mincinoase ale unor politicieni de pe lista UDMR si a aratat ca in Romania minoritatea maghiara poate studia in limba materna la toate nivelurile, informeaza Amos News.

"Discursurile electorale ale colegilor mei Tokes Laszlo, Sogor Csaba, Winkler Iuliu se situeaza uneori in afara realitatii. In Romania exista la scara larga invatamant in limba materna pentru minoritatile etnice", a spus Chirita in plenul Parlamentului European.

Europarlamentarul PD-L a mai precizat ca sistemul organizarii multiculturale, instituit prin Carta Universitatii Babes-Bolyai din 1995, asigura invatamant complet in limba romana, limba maghiara, limba germana, precum si studii iudaice la toate nivelurile de calificare academica: licenta, masterat, doctorat, invatamant la distanta si formare continua.

"Exista, de asemenea, doua facultati (Teologie Reformata si Teologie Romano-Catolica) in cadrul carora programele de studii se desfasoara exclusiv in limba maghiara. Universitatea ofera pentru studii universitare specializari in mai multe limbi: 99 in romana, 59 in limba maghiara, 16 in limba germana, 2 in limba ucraineana, 8 in engleza, 1 in franceza, 1 in italiana.

Toate pozitiile din cadrul Universitatii (in special cele de conducere) sunt organizate in functie de cele trei componente etno-lingvistice: romana, maghiara, germana. In cadrul fiecarei facultati, prodecanul sau secretarul stiintific apartine, obligatoriu, minoritatii maghiare sau germane, pentru a coordona activitatea liniilor de studii proprii, in limbile maghiara si germana. Mai mult, la nivelul conducerii centrale a Universitatii, fiecare dintre aceste linii de studii este reprezentata de cate un prorector si de un secretariat general specific.

Astfel, in conducerea executiva a universitatii se regasesc 20 de reprezentanti ai minoritatilor maghiara si germana la nivel de prorectori, decani, prodecani, secretari stiintifici, sefi de departamente", a conchis Chirita (foto).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1515 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

L-a recuperat PD-ul pe taranistu asta incapabil?

asta n-a fost primarul de la sectorul 5, din partea PNTCD? acum e la PD?
aoleo, cata prostitutie ... tara fara noima!

 

 

udmr

politicienii udmr spun minciuni la unison.

 

 

La puscarie cu mincinosii

Sa nu mai toleram aceste lepre. De cine ne este frica?

 

 

La urmatoarele euroalegeri vom trimite mai multi moghiori

Bravo lor , bine fac !
Ce-ati vrea sa faca europarlamentarii romani trimisi acolo , pe banii romanilor , pentru a reprezenta Romania in PE ?
Aaaa...pai astia sunt conationalii nostrii , fratii si prietenii unguri ?
Dar cine i-a trimis acolo ,pe locurile cuvenite reprezentantilor Romaniei , nu s-a gandit ca uite asa umflam numarul europarlamentarilor unguri care vor servi , firesc , interesele Ungariei ?
La viitoarele alegeri europarlamentare vor pleca mai multi moghiori din Romania , pentru ca , aberant , li se permite de catre autoritatile Statului Roman pe care ei il contesta , si pe de alta parte pentru ca noi suntem dezbinati si trimitem pe Liste tot felul de Nutzici si fete blonde fara valoare .
E bine asa ?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor