Dezbaterea bugetului, blocata de "glumele" PNL si UDMR

Joi, 19 Februarie 2009, ora 16:13
897 citiri
Dezbaterea bugetului, blocata de "glumele" PNL si UDMR

Parlamentarii au reusit, pana la pauza, sa voteze bugetele Ministerelor Mediului, Sanatatii si Transporturilor, urmand a continua, de la ora 14.00, dezbaterile pe bugetul Ministerului Culturii si Cultelor.

Deputatii si senatorii au amanat dezbaterea bugetului Ministerului Educatiei, care ar fi intrat in discutie dupa votarea bugetului Ministerului Transporturilor, pe motiv ca este un domeniu mai "complex", informeaza NewsIn.

Astfel, previziunile vicepresedintelui PDL Gheorghe Flutur, potrivit caruia bugetul pe 2009 ar putea fi aprobat pana joi, au sanse reduse sa se indeplineasca, in conditiile in care liberalii si membrii UDMR continua sa isi sustina numeroasele amendamentele.

Dezbaterile au ramas, la ora pranzului, la amendamentele propuse de liberali si udemeristi la bugetul Ministerului Culturii si Cultelor. Parlamentarii UDMR au cerut bani pentru organizarea de festivaluri, reabilitarea de teatre si lacasuri de cult.

Acestia au propus ca fondurile sa fie alocate, pentru aceste proiecte, din banii Ministerului Turismului pentru programul de dezvoltare a produselor turistice.

Erdei Doloczki Istvan a cerut bani pentru organizarea unui festival, iar parlamentarii au fost pe punctul de a vota pentru amendamentul deputatului UDMR Totuis, presedintele de sedinta, Alexandru Peres, a tinut sa le atraga atentia colegilor care au ridicat mana: "Voturi pentru am spus, nu impotriva!", astfel ca 205 parlamentari au votat "contra" si doar 75 "pentru".

Liberalii au continuat in acelasi stil, impiedicand discutiile "serioase", care vizau bugetul, venind cu tot felul de propuneri lipsite de sens.

Deputatul liberal Mircea Irimescu a solicitat plenului aprobarea alocarii de fonduri de la buget pentru organizarea unui program festiv dedicat aniversarii a 650 de ani de la infiintarea statului medieval Moldova, adtfel incat comunitatea de romani din Bucovina sa nu-si piarda "autohtonia".

Liberalii Mihai Voicu, Gheorghe Gabor, Dan Motreanu, Emilian Francu si Liviu Campanu au pledat pentru alocarea de bani pentru constructia si reabilitarea caselor si caminelor culturale din diverse localitati din judetele Dolj, Brasov, Valcea, Calarasi sau Botosani. Liberalul Horia Uioreanu a cerut bani pentru reabilitatea unor lacase de cult din Cluj.

Deputatul PNL, Pavel Horj, a venit la tribuna recitand cu citate aproximative din Divina Comedie, "Voi cei ajunsi aici, lasati orice speranta", inscriptia de pe poarta infernului dantesc, aratandu-si dezamagirea pentru faptul ca amendamentele opozitiei nu au nicio sansa sa primeasca vot favorabil din partea colegilor din coalitia de guvernare.

Spre finalul primei parti a dezbaterilor de joi, liberalii au inceput sa renunte la citirea tuturor amendamentelor.

Citește și:
Dosar penal deschis pe numele lui George Simion după ce a condus fără permis. Polițiștii au împărțit amenzi în urma manifestației AUR
Dosar penal deschis pe numele lui George Simion după ce a condus fără permis. Polițiștii au împărțit amenzi în urma manifestației AUR
Autoritățile au deschis un dosar penal pe numele lui George Simion, liderul AUR, după ce a condus cu permisul de conducere suspendat. În plus, au fost împărțite mai multe amenzi în...
George Simion, scandal cu Jandarmeria în toiul nopții, în Piața Victoriei: ”Plecați de aici!”. Liderul AUR, testat pentru alcool și droguri VIDEO
George Simion, scandal cu Jandarmeria în toiul nopții, în Piața Victoriei: ”Plecați de aici!”. Liderul AUR, testat pentru alcool și droguri VIDEO
George Simion a început protestul anunțat în Piața Victoriei cu trei zile mai devreme, iar în cursul nopții de joi spre vineri, 29 spre 30 septembrie, a avut mai multe altercații cu forțele...
Comentarii
Poza AMOREZAluiBASHICA
AMOREZAluiBASHICA
rank 2