Editorial: Cazino UDMR. Jocurile sunt facute!

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 10:05
4040 citiri
Editorial: Cazino UDMR. Jocurile sunt facute!

Sa mori de ras! In timp ce trei partide mari si late se dau de ceasul mortii sa-i convinga pe romani sa puna botul la vorbe mestesugite anume spre a le suci mintile, un partid mic, care nici macar nu e partid, care nici macar nu se adreseaza romanilor, se simte ca-n statiune.

N-ati bagat de seama ca de cate ori in platouri se nimereste cate-un invitat de la UDMR, vorba domoala, care nu vine din regiune, ci de la siguranta ca nimic nu-i poate deranja freza, taie ca un bici galma de acuze, replici, explicatii neroade?

Pai de ce sa se streseze? Mica la trup, dar groasa la sfat, Uniunea doarme linistita. Fara dansa, cotetul democratiei n-are decat trei picioare.

Reconstruirea "categoriei Iohannis" depinde de unguri, mentinerea pedelistilor la putere este imposibila fara domniile lor, si dupa atata gadilat in fund ma mir ca mai pot sta linistiti pe scaune.

Cu toate ca oarecare framantari trebuie ca exista. Daca niciodata, dupa revolutie, UDMR n-a avut decat un raspuns la intrebarea "la Putere sau in Opozitie?", acum exista un curent consistent care sustinere virarea spre coalitia PSD-PNL-PC. In final, tot la Putere.

Si nu stiu daca din cauza ca apreciaza ca politicile Guvernului au esuat. E drept ca personalitati ca Frunda Gyorgy au cerut de ceva vreme abandonarea Puterii, insa am semnale ca vocile care se cer in Opozitie s-au inmultit semnificativ.

Se tem, oarecum, ca pierd trenul, deoarece asa au sugerat niste pesedisti si niste liberali de frunte: oferta se face acum si expira in trei minute. Hait!

Un bluf, desigur! Fara unguri, adio motiune de cenzura de succes, adio suspendarea lui Traian Basescu, ne vedem in 2012 la alegeri.

Si totusi, iata o stire interesanta: UDMR nu vrea oficializarea relatiei cu PD-L, asa cum a propus europarlamentarul Cristian Preda, spune ziarul Adevarul invocand pozitiile celor care candideaza la prima functie a Uniunii.

Sa se pregateasca sa analizeze mai atent propunerea lui Antonescu-Ponta-Felix, sau pare ca se gandeste, se framanta, ca sa obtina inca ceva prin semnatura domnului Emil Boc?

Cred ca si una, si alta. La un moment dat, Uniunea va face stanga-mprejur, dar pana atunci, de ce sa nu profite?

Mai exista insa o teza care merita atentie. Si anume ca Uniunea amusina ce amusina, dar daca nu constata ca are sub nas un cadavru, nu are de ce sa tradeze. Altfel spus, ar avea informatii ca economia isi va reveni, si odata cu ea, si principalul partid de guvernamant, deci nu ar avea decat de castigat ramanand alaturi.

Daca accepta propunerea Opozitiei si portocaliilor le iese figura, s-a dus naibii statutul de formatiune parlamentara, deoarece electoratul maghiar va sanctiona lipsa de orientare.

Dar acestea sunt framantari minore. Motiv pentru care propun o solutie pedelistilor: cum in Uniune se poate inscrie oricine, sa semneze adeziuni cu totii, si astfel realizeaza pactul pe cale naturala. Bun venit, 2012!

Citeste si:
AUR susține că președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituția când a anunțat că îl susține pe Florin Cîțu. „Disperarea este atât de mare”
AUR susține că președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituția când a anunțat că îl susține pe Florin Cîțu. „Disperarea este atât de mare”
Alianţa pentru Unirea Românilor susţine că preşedintele Klaus Iohannis încalcă Constituţia "prin susţinerea făţişă a candidatului Florin Cîţu" la şefia PNL, iar acesta din urmă...
Marcel Ciolacu, despre congresul PNL cu 5.000 de participanți: „Un afront uriaş la adresa românilor. Guvernul Cîţu siluieşte cum vrea legea în interes politic”
Marcel Ciolacu, despre congresul PNL cu 5.000 de participanți: „Un afront uriaş la adresa românilor. Guvernul Cîţu siluieşte cum vrea legea în interes politic”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 23 septembrie, despre „Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deşi infectările au explodat" că reprezintă un afront uriaş...
Sursa: Ziare.com