Frunda sustine iesirea de la guvernare a UDMR

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 16:44
1486 citiri
Frunda sustine iesirea de la guvernare a UDMR
Foto: Arhiva

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat vineri ca va propune in continuare iesirea de la guvernarea a Uniunii, avand in vedere forma proiectului bugetului de stat pe 2011, si va sustine totodata schimbarea actualului presedinte al UDMR.

Frunda a fost intrebat daca va propune din nou iesirea UDMR din actuala coalitia guvernamentala. "Da, vazand proiectul de buget pe anul viitor, vazand masurile si politica Guvernului care merg in continuare doar pe masuri de restrangere economica, de mariri si introduceri de taxe noi, de mariri de taxe existente, pentru ca nu vad o gandire activa de stimulare a economica si nerelaxare fiscala, nu cred ca in aceasta situatie UDMR trebuie sa ia parte la coalitia guvernamentala", a declarat Frunda.

Totodata, senatorul UDMR a fost chestionat daca ia in calcul o candidatura la presedintia UDMR, avand in vedere noul congres al Uniunii de la inceputul anului viitor. "Nu, nu cred ca voi porni, dar voi lua o decizie finala pana la mijlocul lui ianuarie (...) Doar domnul presedinte Marko a spus ca maine va face anuntul daca va participa sau nu la alegerile pentru functia de presedinte al UDMR", a mai spus Frunda.

In ceea ce priveste profilul viitorului presedinte al Uniunii, senatorul UDMR a afirmat ca este necesar "un suflu nou" si o schimbare a actualului lider. "Eu cred ca este nevoie de o schimbare, este nevoie de un spirit nou care sa imbine doua lucruri, pe de o parte sa asigure continuitatea politicii UDMR, pentru ca pana acum UDMR a avut o politica buna in ultimii 15 ani, si pentru ca are loc si o erodare normala in aceasta perioada avem nevoie de un presedinte nou, o figura care sa aiba capacitatea in primul rand de a conduce UDMR.

E un lucru foarte greu, pentru ca suntem oameni si grupari cu ideologii diferite, conceptii diferite, pentru care trebuie sa gasesti numitorul comun. Mai e nevoie de un suflu nou si idei noi in UDMR, sa aiba charisma si sa fie sustinut de marea majoritate a comunitatii maghiare din Romania, pentru ca vom avea si lupte interioare cel putin cu PCM si cu formatiunea episcopului Tokes.

Sa continue construirea de poduri, legaturi, cu majoritatea romaneasca, sa mergem in aceeasi directie si, nu in ultimul rand, sa fie o figura care se impune mai bine si in politica externa a UDMR", a mai spus Frunda.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a convocat pentru sambata, la Targu Mures, sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali. Pe ordinea de zi figureaza: raportul politic al presedintelui UDMR si adoptarea deciziilor legate de Congresul UDMR din februarie 2011.

Marko Bela a declarat recent ca va anunta daca va mai candida sau nu pentru un nou mandat in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali, convocat pe 11 decembrie, o afirmatie similara fiind facuta si de ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Singurul care si-a anuntat oficial candidatura este consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs.

Cel de-al X-lea Congres al UDMR va avea loc in perioada 26 - 27 februarie 2011 si se va desfasura la Oradea.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Frunda UDMR, #frunda iesire guvernare , #stiri UDMR
Comentarii
Poza Gonzaguez
Gonzaguez
rank 5
Avatarul meu-fața reală a eclerului maroniu-portocaliu,Irinoiu "pappy"-Cimpoiu...e clar.Subspecimen portocaliu fetid.
Poza bobinstein
bobinstein
rank 1
nu pleaca potaia de langa macelarie