Iuliu Winkler: Cresterea economica depinde de adoptarea bugetului

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 17:14
616 citiri
Iuliu Winkler: Cresterea economica depinde de adoptarea bugetului

Adoptarea de Parlament, pana la 31 decembrie, a Legii bugetului de stat pentru anul viitor, dar si simplificarea, in prima parte a anului 2009, a Legii referitoare la acordarea ajutorului de stat, sunt, in opinia parlamentarului european (PPE-DE, UDMR), Iuliu Winkler, doua conditii importante pentru mentinerea unei cresteri economice anuale de peste 5%.

Potrivit unui comunicat de presa remis, vineri, Ziare.com, parlamentarul european a declarat ca Guvernul si-a facut datoria, conform Legii finantelor publice, si a pus pe masa Legislativului proiectul legii bugetului de stat, acum fiind obligatia parlamentarilor sa-l dezbata si sa-l adopte pana la sfarsitul anului.

"Avem un buget consistent, echilibrat, centrat pe investitii, acestea fiind caracteristici foarte importante de natura sa asigure, in 2009, cresterea economica de 6%, cifra prevazuta in proiectul de buget. (...) Am insa o dilema. Ma intreb daca actualul Parlament poate sa faca o dezbatere responsabila si sa adopte bugetul sau e mai bine ca noul Parlament sa-l dezbata si sa-l adopte pana in 31 decembrie", a spus Iuliu Winkler.

Referindu-se la contextul economic international, marcat de criza financiara, si la necesitatea ca Romania sa aiba, in urmatorii ani, o crestere economica anuala de peste 5%, parlamentarul european a aratat ca Guvernul are obligatia sa-si indrepte atentia catre economia reala si sa se preocupe de consolidarea sectorului IMM.

In opinia sa, modificarea legislatiei referitoare la acordarea ajutorului de stat, in sensul simplificarii procedurilor, este primul pas care trebuie facut cu scopul sprijinirii sectorului IMM.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Iuliu Winkler, #buget, #criza economica, #Parlament , #stiri UDMR