Ziare.com

Jumatate din donatiile primite de UDMR sunt la negru

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 07:11

   

Jumatate din donatiile primite de UDMR sunt la negru
UDMR si-a publicat in Monitorul Oficial donatiile primite pe anul 2007, iar cuantumul total al acestora se ridica la 2.200.000 de lei, informeaza Cotidianul in editia online de vineri.

Aproape jumatate dintre acestea, echivalentul a 300.000 de euro, sunt donatii confidentiale. Spre comparatie, partidul cu cele mai multe donatii confidentiale, dupa UDMR, este PSD care a adunat insa doar 1.000 de lei. Adica de o mie de ori mai putin decat UDMR.

Din lista donatorilor care nu si-au ascuns identitatea doar doi sunt persoane juridice. Este vorba de Claudiopolis din Cluj-Napoca, asociatia care a contribuit la bugetul UDMR cu 9.100 de lei noi, si SC Hidrotehnica SRL, cu 15.000 de lei noi.

De departe insa cel mai mare contributor al Uniunii este omul de afaceri Verestoy Attila (foto). Potrivit listei cu donatorii care nu si-au ascuns identitatea, Verestoy a contribuit cu suma-limita permisa de lege: 74.000 de lei noi, adica aproape 200 de salarii minime pe economie.

Un alt contributor important este fostul ministru al Sanatatii din perioada guvernarii CDR Hajdu Gabor, primul demnitar care a trebuit sa renunte la functie pentru colaborarea cu fosta Securitate. El a donat anul trecut 20.000 de lei noi.

Dintre liderii marcanti ai UDMR apare doar presedintele executiv Hunor Kelemen, a carui contributie se ridica la 8.500 de lei noi. Donatorii, potrivit numelor si adreselor afisate in lista, sunt in majoritate cetateni romani de etnie maghiara, proveniti din judetele cu populatie majoritar maghiara si Bucuresti. Cu o singura exceptie. Suceveanul Hapenciuc Vladimir, care a contribuit la bugetul UDMR cu 4.500 de lei noi.
Citeste mai multe despre Verestoy Attila donatii UDMR
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1252 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

........

DIN MOMENT CE I SE ACORDA ATATA ATENTIE , CRED CA ESTE UN PARTID PUTERNIC. MA BUCURA FAPTUL CA RESTU PARTIDELOR SUNT CURATE CA LACRIMA, DA LA PARTIDU ASTA I SE CAM COATA NOD IN PAPURA INTRUNA. INTERESANT. SCOPUL?

 

Mai bine

luai apa in gura decit sa vorbesti.Nu crezi ca am dreptate??????

QQQQQQQQQQ,

udmereu este si va fi in atentia SRI si Garzii Fimnanciare nu pentru ca este un partid puternic ci pentru ca este un partid iredentist, sovin si anti-roman. Ertet, te csunya teto?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor