Kelemen Hunor: Nu trebuie sa ne aruncam intr-o coalitie cu PSD-PNL

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 14:22
625 citiri
Kelemen Hunor: Nu trebuie sa ne aruncam intr-o coalitie cu PSD-PNL
Foto:szabasdag.ro

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat luni ca in opinia sa nu se pune problema ca Uniunea, chiar in eventualitatea iesirii de la guvernare, sa mearga in aceeasi "barca" alaturi de PSD si PNL, de dorit fiind mai degraba alegeri anticipate.

Intrebat daca s-a luat vreo decizie sambata, in cadrul Consiliului Permanent al UDMR, legata de situatia in care Legea Educatiei nu va fi adoptata, iar Uniunea ar iesi de la guvernare, Kelemen a precizat ca nu exista o hotarare luata in acest sens.

"Discutiile, asa cum am anuntat, au fost ca daca nu se adopta Legea Educatiei nationale, nu putem continua. Din punctul meu de vedere, nu se pune problema sa mergem intr-o alta coalitie in acest moment cu PSD, cu PNL. Declaratiile lor din ultima perioada in legatura cu acest proiect nu sunt favorabile unei intelegeri. Plus ca viziunea lor despre fiscalitate, despre economie, despre chestiunile financiare sunt atat de diferite incat e greu sa ajungi la un consens, ar fi o coalitie total incoerenta. Deci din acest punct de vedere, noi nu ne gandim sa ne aruncam in barca opozitiei actuale. De dorit probabil, la care nu se poate ajunge foarte usor in Romania, ar fi alegerile anticipate, dar nu decidem noi acest lucru", a spus Kelemen, punctand ca aceasta reprezinta opinia sa, iar nu pozitia oficiala a UDMR.

Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat ca partidul sau este deschis unei eventuale intentii a UDMR de a discuta o noua formula politica, dar a tinut sa asigure ca acest lucru nu inseamna ca ar exista din partea liberalilor vreo disponibilitate de a accepta Legea Educatiei dorita de Uniune.

"Daca UDMR intelege ca e parte dintr-un Guvern care ruineaza Romania, cu romani si cu maghiari cu tot si doreste sa caute o alta formula si o alta cale, stam de vorba cu cea mai mare placere si eu, personal, cu cea mai mare incredere. Asta nu inseamna insa ca PNL isi va modifica sau isi va tranzactiona pozitia politica in legatura, de pilda, cu Legea educatiei", a afirmat Antonescu, vineri seara, la Brasov.

Coaliția decide luni dacă susține candidați comuni la alegerile locale, unde sunt în funcție primari USR: ”Vrem să recâștigăm primăriile”
Coaliția decide luni dacă susține candidați comuni la alegerile locale, unde sunt în funcție primari USR: ”Vrem să recâștigăm primăriile”
Coaliţia de guvernare se reuneşte, luni, de la ora 11.00, pentru a definitiva candidaturile ce vor fi susţinute de ambele partide, la sectoarele Capitalei dar şi să stabilească dacă vor...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#UDMR iesire guvernare, #UDMR guvernare, #coalitie guvernare , #stiri UDMR