Liberalii negociaza cu UDMR textul final al motiunii de cenzura

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 16:01
981 citiri
Liberalii negociaza cu UDMR textul final al motiunii de cenzura
Foto: Realitatea TV

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, la finalul sedintei conducerii partidului, ca vicepresedintii Varujan Vosganian si Daniel Chitoiu sunt mandatati sa discute cu reprezentantii UDMR textul final al motiunii de cenzura, urmand sa se stabileasca data depunerii acesteia.

"Am decis sa-l mandatam pe Varujan Vosganian, vicepresedintele PNL si senator, si pe Daniel Chitoiu, de asemenea vicepresedinte al partidului, sa finalizeze in negociere cu reprezentantii UDMR, in cursul dupa-amiezei de astazi textul final al motiunii, si, de asemenea, impreuna cu reprezentantii UDMR sa stabileasca momentul cel mai potrivit pentru introducerea motiunii", a declarat Orban.

Intrebat daca pe lista de semnatari ai motiunii de cenzura se afla si reprezentanti ai PSD ori PD-L, liderul PNL a comentat doar ca liberalii se asteapta ca toti cei care au criticat, prin declaratii publice, impozitul forfetar, sa-si materializeze criticile in sustinerea unui demers impotriva rectificarii si a masurilor introduse prin aceasta.

Cat priveste numarul semnaturilor stranse pana la aceasta ora, Orban a explicat ca, din partea grupurilor parlamentare liberale, ar mai fi doar "trei sau patru parlamentari liberali care nu au putut sa semneze pentru ca au fost plecati in strainatate".

"De la UDMR, reprezentantii nostri, Vosganian si Chitoiu, au in aceasta dupa amiaza intalnirea pentru definitivarea si armonizarea textului motiunii cu parlamentarii UDMR si cand se va ajunge la o formula acceptata de toti vom avea si semnaturile parlamentarilor UDMR", a adaugat el.

Pe de alta parte, Orban a afirmat ca, din masurile pe care PNL le ia in considerare, este si aceea de atacare la CCR a prevederilor privind rectificarea. Ordonanta de Urgenta de rectificare bugetara urmeaza a fi votata marti, dupa cum au stabilit conducerile Parlamentului.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#motiune cenzura 2009, #motiune cenzura PNL, #PNL UDMR motiune , #stiri UDMR
Comentarii
O
ORBAN ETHILIC
rank 1
IL REDACTATI IN BILINGVĂ ?