Olosz Gergely: Kelemen e un candidat marioneta

Marti, 22 Februarie 2011, ora 22:18
2236 citiri
Olosz Gergely: Kelemen e un candidat marioneta
Foto: Ziare.com

Olosz Gergely l-a atacat pe principalul favorit la sefia UDMR, Kelemen Hunor, despre care a spus ca e o "marioneta" si ca nu ar trebui sa conduca formatiunea maghiara.

"Sunt convins ca voi castiga sefia UDMR, pentru ca programul meu e cel mai bun. Vreau sa castig pentru ca maghiarii sa castige. Vreau sa aduc 100.000 de voturi in plus. Vreau sa creez 10.000 de locuri de munca pentru comunitatea maghiara. Sunt un candidat puternic, nu cum este Kelemen Hunor, un candidat marioneta", a spus Olosz Gergely, la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Gergely Olosz

Olosz l-a acuzat pe Hunor ca a organizat Congresul UDMR in asa fel incat sa aiba un avanataj si ca nici pana acum nu se stie programul acestuia. El a avut insa cuvinte mai bune pentru celalalt candidat, Peter Eckstein-Kovacs, despre care a spus ca are aceleasi obiective ca si el.

"Ca si mine, Eckstein Kovacs intr-adevar e un candidat care doreste schimbarea. Diferenta este in programul nostru. Avem multe probleme de rezolvat, sa gasim solutii viabile si pentru economie. Unii au crezut ca pastrarea identitatii inseamna numai pastrarea limbii, culturii, nu au inteles ca inseamna si ca oamenii sa traiasca bine", a spus deputatul maghiar.

In opinia sa, la alegerile din 2012, UDMR se confrunta cu doua pericole. Primul ar fi ca Uniunea Social Liberala sa obtina peste 50% din voturi si sa nu aiba nevoie de parlamentarii maghiari pentru a forma majoritatea, iar a doua ar fi ca UDMR sa nu intre in Parlament, din cauza diviziunilor ce exista in comunitatea maghiara din Romania.

"Bineinteles ca e un pericol daca USL ia peste 50%, nu mai au nevoie de nimeni ca sa guverneze. Ne vom afla si noi in situatia de a lansa cuvinte frumoase sau face ce vrem noi, dar nu sa deservim interesele comunitatii noastre".

Olosz Gergely crede totusi ca UDMR ar trebui sa ajunga la o intelegere cu Laszlo Tokes pentru alegerile din 2012, astfel incat comunitatea sa nu fie divizata, desi a recunoscut ca formatiunea sa are probleme din cauza crizei.

"Criza a atins si electoratul nostru. E inacceptabil cum traiesc oamenii, si nu datorita unei decizii sau alteia. Trebuie sa schimbam mentalitatea in aceasta privinta si sa mergem pe relansarea economica", a spus Olosz Gergely.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Olosz Kelemen candidat marioneta, #Olosz Gergely Kelemen marioneta , #stiri UDMR
Comentarii
Poza DOMIHARD
DOMIHARD
rank 5
Poza RO.Tiger
RO.Tiger
rank 5
Care este diferenta dintre etnia maghiara si etnia tiganeasca intr-un stat national unitar roman ?!