Presedintele femeilor din UDMR: As fi onorata sa fiu ministru al Culturii si vicepremier

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 21:32
2233 citiri
Presedintele femeilor din UDMR: As fi onorata sa fiu ministru al Culturii si vicepremier

Senatorul UDMR si totodata presedinte al Organizatiei de Femei a formatiunii, Rozalia Biro, spune ca isi doreste sa devina ministru al Culturii si vicepremier si ca a discutat despre acest lucru cu Kelemen Hunor, ea precizand ca daca Consiliul Permanent al UDMR va decide ca ea sa preia aceste functii, va fi onorata sa accepte.

"Am avut deja o discutie cu domnul presedinte Kelemen legat de acest aspect. In cursul zilei de maine (joi - n.red.) vom avea Consiliul Permanent al UDMR, convocat sa desemneze cine va fi candidatul nostru la alegerile prezidentiale, si, avand in vedere ca, pana la 1 august, nu se va mai intruni Consiliul, banuiesc ca tot maine domnul presedinte va face propunerea cine sa preia cele doua functii.

In cazul in care Consiliul Permanent va vota sa preiau eu aceste functii, eu voi fi onorata sa le accept", a declarat, miercuri, senatorul UDMR.

Biro, care este si presedinte al comisiei pentru drepturile omului, culte si minoritati din Senat, a mai spus ca nominalizarea sa este, de altfel, "logica", data fiind pozitia pe care o ocupa in UDMR - presedinte al Consiliului Reprezentantilor Unionali, a doua ca importanta in aceasta formatiune.

Deputat UDMR: Ramanerea lui Kelemen la Cultura, "o situatie schizofrenica". Ce spun posibilii inlocuitori

Ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor, declara luni, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, ca a stabilit cu acesta ca se va retrage din functiile de ministru al Culturii si de vicepremier, incepand cu 1 august, iar pana atunci se va ocupa de problemele curente ale ministerului si de rectificarea bugetara.

El preciza ca UDMR va stabili pana la 1 august si numele succesorului sau in functia de ministru al Culturii si vicepremier.

Kelemen Hunor ramane in Guvern pana la 1 august (Video)

Rozalia Biro are 49 de ani, iar in 2012 a fost aleasa senator intr-un colegiu din judetul Bihor in care majoritatea populatiei este de etnie maghiara, dupa ce in perioada 2004-2012 a fost viceprimar al municipiului Oradea. Din anul 2007 este presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali, fiind aleasa atunci in locul avocatului Frunda Gyorgy, iar din 2013 este si presedintele Organizatiei de Femei a UDMR.

Kelemen Hunor demisioneaza din Guvern, dar UDMR nu pleaca de la guvernare

Din anul 2012, Rozalia Biro este anchetata de DNA pentru abuz in functie, dosarul penal avand la origine un raport al ANI din 2010 care a acuzat-o de conflict de interese, pentru ca in 2006, pe cand era viceprimar al municipiului Oradea, dar si membru in Consiliul de Administratie al Fundatiei Partium, ce functioneaza pe langa UDMR Bihor, a aprobat inchirierea catre aceasta fundatie a unui imobil din centrul orasului.

Biro a atacat in justitie ANI si a cerut anularea raportului, dar in 2012 a pierdut procesul, astfel ca in prezent este cercetata intr-un dosar inca nefinalizat.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Rozalia Biro ministru Cultura, #UDMR desemnare Ministerul Culturii, #UDMR ministru Cultura, #UDMR desemnare vicepremier , #stiri UDMR
Comentarii
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5