UDMR se plange de Romania la Consiliul Europei in scandalul Valea Uzului

Joi, 27 Iunie 2019, ora 15:25
2512 citiri
UDMR se plange de Romania la Consiliul Europei in scandalul Valea Uzului

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Korodi Attila, au transmis printr-o scrisoare oficiala adresata presedintelui si vicepresedintilor Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), grupurilor politice ale Consiliului Europei si liderilor delegatiilor nationale ale statelor membre ale UE, punctul lor de vedere cu privire la scandalul din Valea Uzului.

Potrivit unui comunicat de presa al uniunii, in cadrul sesiunii plenare a Adunarii Parlamentare a CE din 24-28 iunie, UDMR a atras atentia partenerilor internationali asupra "aspectelor de incalcare a drepturilor minoritatilor in cazul evenimentelor din Valea Uzului".

Korodi Attilaa spus ca, desi Romania se considera mereu un exemplu in gestionarea situatiei minoritatilor nationale, nu aceasta este realitatea perceputa de comunitatea maghiara din Romania.

"Romania, chiar si in prezent, considera minoritatile care traiesc aici un factor de risc pentru siguranta nationala, de aceea, si legile tarii sunt aplicate cu dubla masura in cazul nostru: au existat o serie de incalcari de lege in cimitirul din Valea Uzului, mai mult, seria incalcarilor este continuata tocmai de institutiile statului care continua sa ignore legile tarii.

Maghiarii din Transilvania nu doresc altceva decat ca legea sa se aplice in mod egal pentru toti, atunci cand drepturile, demnitatea, imaginea comunitatii maghiare sunt afectate", a declarat Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, la Strasbourg.

El a prezentat, totodata, si rezumatul scrisorii in care este descrisa situatia din Valea Uzului si careia i-au fost anexate materiale foto si video despre evenimentele din 6 iunie.

A.G.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...