UDMR are unii dintre cei mai bogati parlamentari

Luni, 14 Iulie 2008, ora 09:19
2415 citiri
UDMR are unii dintre cei mai bogati parlamentari

Parlamentarii UDMR se afla in topul politicienilor care prospera de la mandat la mandat, averile unora dintre ei ajungand chiar si la cateva milioane de euro.

Potrivit declaratiilor de avere ale reprezentantilor UDMR, cel mai bogat este senatorul Verestoy Attila, (foto) informeaza Realitatea TV.

In ultimul an de mandat, acesta a reusit sa cumpere un teren, sa contruiasca 4 apartamente in Bucuresti si a primit mostenire un apartament.

Verestoy Attila are bijuterii si tablouri in valoare de 60.000 euro, mai multe conturi in valoare de 2,5 milioane de lei, aproape 10 milioane de euro, 185 de mii de dolari si 43 de mii de forinti. Senatorul UDMR este cunoscut si pentru plasamentele pe care le face la Bursa.

Gyorgy Frunda are si el o avere destul de consistenta. Senatorul a mostenit in ultimii ani 2 case si terenuri, iar ceasurile si obiectele de arta insumeaza aproape 60.000 euro.

In conturi, Frunda are 6134 euro, 10.600 de dolari si 719 mii de lei. In plus, din plasamente si investitii a obtinut 1 milion 500 de mii de lei si peste 100 de milioane de forinti.

Presedintele UDMR, Marko Bela si-a sporit averea din mosteniri. In 2006 si 2007 a mostenit un teren agricol si doua apartamente. In plus, si-a achizitionat un apartament in Bucuresti.

Bela detine in conturile bancare 10 mii de lei, 6.853 de dolari si 16.000 forinti. Veniturile in 2007 din salariul de la Guvern, Senat si partid , dar si din indemnizatii se ridica la 112 mii lei.

Nici deputatii UDMR nu stau prea rau la capitolul avere, chiar daca nu se ridica la nivelul senatorilor. Mate Andras Levente a cumparat in ultimii ani 8 terenuri intra si extra vilane, 1 apartament, 2 case de locuit si un ATV.

Laszlo Borbely, deputat si ministru Delegat pentru Lucrari Publice, are o casa de locuit in Targu Mures, un autoturism din 2004, 45.000 euro si 37.000 de lei in conturi.

Borbely Karoly - este ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei a reusit sa cumpere doar un teren intravilan, in schimb a facut datorii de 38.000 de euro. Veniturile sale s-au ridicat, anul trecut la 74.000 de lei.

Attila Korodi, ministrul Mediului, se lauda cu un apartament , un autoturism Skoda si 62.000 de franci in conturi bancare.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Verestoy Attila, #parlamentari, #bogati, #avere, #UDMR , #stiri UDMR