UDMR cere oficial impartirea Romaniei in 16 regiuni

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 18:12
6579 citiri
UDMR cere oficial impartirea Romaniei in 16 regiuni

UDMR a depus in Parlament o propunere privind reorganizarea teritoriala a Romaniei in 16 regiuni de dezvoltare, in locul celor 8 existente in prezent.

In urma unui studiu realizat, specialistii UDMR propun urmatoarele regiuni de dezvoltare: 1. Regiunea Botosani-Suceava; 2. Regiunea Bacau-Iasi-Neamt-Vaslui; 3. Regiunea Braila-Buzau-Galati-Vrancea; 4. Regiunea Constanta-Tulcea; 5. Regiunea Bucuresti; 6. Regiunea Calarasi-Ialomita-Ilfov; 7. Regiunea Giurgiu-Teleorman; 8. Regiunea Dolj-Mehedinti-Olt; 9. Regiunea Gorj-Valcea; 10. Regiunea Arges-Dambovita-Prahova; 11. Regiunea Arad-Caras-Severin-Timisoara; 12. Regiunea Alba-Hunedoara; 13. Regiunea Sibiu-Brasov; 14. Regiunea Covasna-Harghita-Mures; 15. Regiunea Bistrita-Nasaud-Cluj-Maramures; 16. Regiunea Bihor-Salaj-Satu Mare.

Liderul UDMR Marko Bela sustine ca aceasta formatiune nu a fost niciodata de acord cu impartirea pe cele 8 regiuni de dezvoltare a Romaniei, din cauza ca acestea ar fi prea mari si nefunctionale, mai ales atunci cand este vorba sa fie accesate fonduri europene pentru dezvoltare regionala.

Acesta a dat drept exemplu Ungaria, unde exista 7 regiuni de dezvoltare economica, in conditiile in care tara vecina are o suprafata de aproximativ 93.000 km patrati, fata de Romania care are circa 237.000 km patrati si doar 8 regiuni de dezvoltare.

Liderul UDMR a mai afirmat ca a cerut procedura de urgenta pentru proiectul inaintat de formatiunea sa dar a recunoscut, totodata, ca "nu are iluzii" ca acesta va fi adoptat in actuala legislatura.

Citește și:
Nicușor Dan, audiat la DNA. Ce au vrut să afle anchetatorii de la Primarul Capitalei
Nicușor Dan, audiat la DNA. Ce au vrut să afle anchetatorii de la Primarul Capitalei
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a prezentat marţi, 29 noiembrie, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Edilul a dat o declaraţie referitoare la sesizarea pe care a...
O consilieră USR din Timișoara a demisionat după o sentință care a stabilit că a construit ilegal un bloc
O consilieră USR din Timișoara a demisionat după o sentință care a stabilit că a construit ilegal un bloc
Consiliera USR Aida Szilagyi din Timișoara, fostă contracandidată a lui Dominic Fritz în cursa internă din USR pentru Primăria Timișoara, a demisionat din Consiliul Local Timișoara după ce...