UDMR il acuza pe Vela ca pune in pericol toata tara: Premierul sa-i ceara sa anuleze protocolul cu BOR

Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 10:29
5886 citiri
UDMR il acuza pe Vela ca pune in pericol toata tara: Premierul sa-i ceara sa anuleze protocolul cu BOR
Foto: Arhiva Ziare.com

UDMR, partidul condus de Kelemen Hunor, acuza ca Marcel Vela, ministrul de Interne, pune in pericol toata tara si siguranta populatiei, prin protocolul semnat de MAI si Biserica Ortodoxa Romana.

Formatiunea atrage atentia ca relaxarea restrictiilor este extrem de periculoasa in aceste momente, pentru ca ar putea fi urmata de o crestere drastica a numarului de infectii si decese.

"Prin noile decizii anuntate, ministrul de Interne se pregateste, practic, sa anuleze toate rezultatele obtinute pana in prezent prin introducerea masurilor de prevenire si combatere a epidemiei. Marcel Vela ignora starea de urgenta declarata de presedinte, masurile de sanatate publica impuse de propriul Guvern si pune, astfel, in pericol toata tara si siguranta populatiei.

In mod cert, relaxarea restrictiilor este extrem de periculoasa din perspectiva sanatatii publice si - dupa toate previziunile - ar avea drept consecinta o crestere drastica a numarului de infectii si decese. De asemenea, acordul dintre MAI si BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei tari care se pregateste sa se redreseze economic in aceasta situatie de o gravitate fara precedent", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de UDMR.

Potrivit sursei citate, asta ar insemna prelungirea starii de urgenta, mentinerea masurilor restrictive si intarzierea reluarii activitatilor economice.

In plus, UDMR acuza ca masura este discriminatorie, pentru ca nu a fost luata si pentru credinciosii catolici (cum sunt maghiarii), care au sarbatorit Pastele pe 12 aprilie: "Este cu atat mai regretabil acum, cand solidaritatea sociala si responsabilitatea reciproca trebuie sa fie definitorii".

In fine, formatiunea ii cere premierului Ludovic Orban sa nu sustina demersul lui Vela si, prin urmare, sa ii solicite sa anuleze protocolul.

"Solicitam premierului sa nu sustina acest demers si sa ceara ministrului de Interne anularea documentului. Consideram ca nu exista nicio justificare pentru o astfel de masura acum, la o luna dupa declararea starii de urgenta si in momentul prelungirii acesteia.

Paste binecuvantat tuturor! Speram ca, pentru binele lor si al familiilor, dar si pentru al oamenilor din toata tara, prietenii nostri ortodocsi vor intelege ca varful epidemiei abia acum urmeaza, iar prin relaxarea restrictiilor nu se va ajunge decat la agravarea situatiei.

Prin urmare, ii rugam sa ramana si sa sarbatoreasca acasa!", se mai arata in comunicatul citat.

Amintim ca ministrul de Interne a sustinut o declaratie de presa, marti seara, in care a explicat cum vor lua romanii Sfintele Paste si Lumina de Inviere: reprezentantii MAI vor ajuta la impartirea Sfintelor Paste si a Luminii sfinte catre toate bisericile din tara.

Romanii vor putea merge, organizat, "la fel cum merg la supermarket", sa ia painea binecuvantata de la biserici, vineri si sambata intre orele 7-17, a mai precizat, intre altele, Marcel Vela.

Iata mai multe detalii - Marcel Vela anunta in ce conditii se va lua Lumina de Paste

Vezi si

A.D.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#UDMR acord Vela Bol, #critici acord Vela BOR , #stiri UDMR