UDMR nu il vrea pe Melescanu la conducerea Senatului

Marti, 03 Septembrie 2019, ora 13:39
4424 citiri
UDMR nu il vrea pe Melescanu la conducerea Senatului
Foto: Facebook/Cseke Attila

UDMR nu vrea ca Teodor Melescanu sa fie numit la conducerea Senatului, dupa ce Calin Popescu Tariceanu si-a dat demisia luni.

"Am spus raspicat ca nu vom sustine actualul Guvern si ca sustinem o motiune de cenzura daca se inainteaza, suntem pregatiti sa o semnam.

Pe de-o parte nu sustinem acest Guvern nici in Parlament si credem ca solutia pentru criza guvernametala este ca acest Guvern sa fie demis sau sa plece de la Palatul Victoria si sa fie o alta solutie politica care sa guverneze.

Rezulta, asadar, ca nici pe candidatul propus de PSD, Teodor Melescanu, nu il vom sustine pentru functia de presedinte al Senatului. Aceasta este pozitia UDMR, nu sustinem Guvernul, deci nici pe Melescanu din partea PSD", a declarat liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, pentru Mediafax.

Amintim ca, luni, PSD a decis sa il sustina pe Teodor Melescanu pentru preluarea functiei de presedinte al Senatului, dupa demisia lui Calin Popescu Tariceanu, cu toate ca ALDE nu a stabilit ca il va propune pe Melescanu in acest post.

Teodor Melescanu a confirmat si el sustinerea acordata de PSD, precizand insa ca social democratii nu i-au cerut sa demisioneze din ALDE.

Pe de alta parte, Tariceanu a spus ca PSD nu poate lua decizia de a-l sustine pe Melescanu pentru sefia Senatului, decat dupa o discutie cu formatiunea sa. Si, potrivit lui Tariceanu, aceasta discutie nu a avut loc. Mai mult, liderul ALDE a spus a vorbit duminica seara cu Teodor Melescanu si nu i-a spus ca si-ar dori aceasta functie.

In acest context, marti, Tariceanu a convocat o sedinta de urgenta la ALDE.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Cseke Attila Melescanu Senat, #UDRM Melescanu Senat , #stiri UDMR