Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UDMR propune romanilor sa-si mute mortii din Valea Uzului

Vineri, 07 Iunie 2019, ora 13:16
13341 citiri
UDMR propune romanilor sa-si mute mortii din Valea Uzului
Foto: Facebook/UDMR

Liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, considera ca scandalul izbucnit in Valea Uzului ar putea fi rezolvat prin stramutarea eroilor romani din acel cimitir.

"Ministerul Apararii trebuie, prin Oficiul National, sa identifice foarte exact cati eroi romani sunt acolo si Ministerul Apararii, conform obligatiilor legale, sa creeze conditiile optime, creand, daca este necesar, o noua parcela pentru acesti eroi. (...) aceste cruci de beton (amplasate de Primaria Darmanesti - n.red.) sunt puse acolo ilegal - spune Inspectoratul de Stat in Constructii, spune prefectul judetului Bacau, spune Ministerul Culturii, spune Ministerul Apararii.

Deci aceste cruci nu pot ramane asa acolo, pentru ca au fost comise niste ilegalitati, dar, da, daca Ministerul Apararii, prin datele pe care le are la dispozitie, spune ca este nevoie, atunci este normal - toate popoarele ar trebui sa aiba loc de cinstire a eroilor si atunci sa creeze o parcela romaneasca", a declarat Attila Korodi, la DigiFM.

Vezi si Scandalul de la Valea Uzului. Guvernul Ungariei i-a trimis lui Dancila o nota de protest. UDMR se va adresa institutiilor internationale

Argumentele deputatului vin dupa ce, joi, a avut loc un moment tensionat in Valea Uzului. Peste 1.000 de maghiari au format un lant uman in fata Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a nu permite accesul la manifestarile care sunt organizate de Ziua Eroilor de mai multe asociatii romanesti.

La fata locului au venit mai multi jandarmi si politisti. Mai multi cetateni romani aflati in preajma cimitirului pentru a sarbatori Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi si au patruns in cimitir. La randul lor, maghiarii care au format un lant uman au inceput sa se retraga.

Citeste mai multe informatii despre acest subiect:

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#UDMR Valea Uzului, #stramutare eroi Valea Uzului , #stiri UDMR